Mi vesz rá egy 16 évest az öngyilkossági kísérletre?
Ma vallotta be a 18 éves lányom, hogy 2 éve meg akarta ölni magát. Rengeteg gyógyszert vett be, szerencsére nem lett semmi baja. Majdnem sírva fakadtam amikor meghallottam. Mit csinálok rosszul, vagy mit csináltam rosszul, hogy öngyilkos akart lenni?
39 éves aggódó anyuka
Körübelül én is annyi idős lehettem, mint a lányod, amikor megpróbáltam megölni magam. Hát én speciel marhára kilátástalannak éreztem a helyzetem, úgy éreztem, hogy fölösleges vagyok a világban, anyámék állandóan ölték egymást, tesómék ott kötöttek belém, ahol tudtak, ráadásul két tárgyból is bukásra álltam. Azt hittem, hogy a világ nem veszít velem semmit, és én sem akkor, ha meghalok. Szerencsém volt, időben kórházba kerültem.
Ez nem csak a szülő hibája szerintem, ha valaki öngyilkos lenni. Kérdezd meg Tőle, hogy mi baja volt akkor. Bár nem hiszem, hogy fel kéne bolygatni a múltat ezzel, de te tudod. Miért pont most mondta el egyébként a lányod? Történt valami, vagy egy veszekedés folyamán vágta a fejedhez?
vagy csak fel akart tűnni, magára akarta hívni a figyelmet
mert nem figyeltek rá eléggé, EMO?, mert az életforma,
ahogy előbb írták a reménytelenség
a jövő kilátástalansága
én is 13 voltam amikor itt akartam hagyni a földet... szintén a reménytelenség, azt hittem senki sem szeret,rosszak voltak a jegyeim (+mi még kisérettségiztünk is)...rengeteg seduxent szedtem be meg rohadt erős (5-6 kanalas) kávékkal rongáltam magam. Szerencsére nem lett semmi bajom, csupán minden nap falfehér voltam, de mostmár örülök h semmi komoly nem volt. Manapság is érzem magam sokszor úgy h egyedül vagyok a nagyvilában és sosem lesz jobb, mert senki nem szeret, semmi nem sikerül (főleg miután karót kapok)... Én azt tanácsolnám Neked/magának (nemtom lehet-e itt tegezni), hogy vagy beszélgess sokat a lányoddal vagy pszichológus, mert szerintem baromira nem ciki mert én is sokszor éereztem úgy h jó lenne valakinek elmondani a gondjaimat annak aki nem ismer... 18 évesen meg még ott az érettségi...szal akinek egyszer eszébe jut az öngyilkosság annak másszor is.
16/L
Szia!
Ne kerülgesd a forró kását.Beszélj vele egy csendes, meghitt órácskát vagy többet is akár, és kérdezd meg, hogy MIÉRT??? Amúgy igen rossz olvasni, hogy ennyi fiatal öngyilkossággal akar a "szenvedéseknek" véget vetni. Az én fiatal koromban sem volt könnyű, volt érettségi, nem voltak a legjobbak a családi körülményeim, voltak kemény napok DE meg se fordult a fejemben, hogy eldobom az életemet! Annál drágább, és fontosabb nekem.Ráadásul mindig van valami, amiért érdemes élni!
Én kb 10 hónapja próbálkoztam 3x is az öngyilkossággal. Leakartam ugrani egy toronyról. Sajnos nem jött össze és mai napig bánom... :(
17/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!