Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi vesz rá egy 16 évest az...

Mi vesz rá egy 16 évest az öngyilkossági kísérletre?

Figyelt kérdés

Ma vallotta be a 18 éves lányom, hogy 2 éve meg akarta ölni magát. Rengeteg gyógyszert vett be, szerencsére nem lett semmi baja. Majdnem sírva fakadtam amikor meghallottam. Mit csinálok rosszul, vagy mit csináltam rosszul, hogy öngyilkos akart lenni?

39 éves aggódó anyuka

2009. szept. 28. 17:48
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi viszi rá? Legtöbbször az, ha úgy érzi, nem figyelnek rá eléggé és kilátástalan a helyzete. Azt Te biztosan tudod, miért érezhette ezt... (Akár volt rá alapja, akár nem.)
2009. szept. 28. 17:59
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Körübelül én is annyi idős lehettem, mint a lányod, amikor megpróbáltam megölni magam. Hát én speciel marhára kilátástalannak éreztem a helyzetem, úgy éreztem, hogy fölösleges vagyok a világban, anyámék állandóan ölték egymást, tesómék ott kötöttek belém, ahol tudtak, ráadásul két tárgyból is bukásra álltam. Azt hittem, hogy a világ nem veszít velem semmit, és én sem akkor, ha meghalok. Szerencsém volt, időben kórházba kerültem.

Ez nem csak a szülő hibája szerintem, ha valaki öngyilkos lenni. Kérdezd meg Tőle, hogy mi baja volt akkor. Bár nem hiszem, hogy fel kéne bolygatni a múltat ezzel, de te tudod. Miért pont most mondta el egyébként a lányod? Történt valami, vagy egy veszekedés folyamán vágta a fejedhez?

2009. szept. 28. 18:22
 3/28 anonim ***** válasza:
46%

vagy csak fel akart tűnni, magára akarta hívni a figyelmet

mert nem figyeltek rá eléggé, EMO?, mert az életforma,

2009. szept. 28. 18:28
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 éve próbálkoztam vele, azóta se vallottam be a szüleimnek... De visszagondolva örülök neki, hogy nem sikerült kinyírnom magam. Ha nem mondta el eddig, akkor valószínű nem azért csinálta, hogy felhívja magára a figyelmet. Biztosan fölöslegesnek érezte magát, túl sokat vártak tőle, stb. A mai világban nem csoda, ha körülnézünk egy kicsit. Nagyon kevés gyerek bírja azt a szintet tartani, amit az iskolában elvárnak, és aki bírja, annak is jó eséllyel az lesz az eredménye, hogy diplomás munkanélkülivé válik... Szóval valamilyen szinten érthető.
2009. szept. 28. 18:31
 5/28 anonim ***** válasza:
88%
én most vagyok 16, 13 éves koromban egyszer bevettem 2 levél xanaxot(az erősebb fajtát) mert anyukám mindig belémkötött akármit is csináltam(mai napig igaz) és nem láttam a kiutat.. barátaimmal sem oltam jóban, suliban is rossz jegyeim voltak, nagyon megbántott anyukám, felmentem a galériaágyamra bevettem, küldtem sms-t a barátnőmimnek és elaludtam. másnap a telefonébresztő keltett, nemsikerült. néha bánom, hogy nem sikerült, néha pedig nem. akkor sem féltem a haláltól és most sem. talán ezért is vagyok még itt:S
2009. szept. 28. 18:37
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

ahogy előbb írták a reménytelenség

a jövő kilátástalansága

2009. szept. 28. 18:38
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

én is 13 voltam amikor itt akartam hagyni a földet... szintén a reménytelenség, azt hittem senki sem szeret,rosszak voltak a jegyeim (+mi még kisérettségiztünk is)...rengeteg seduxent szedtem be meg rohadt erős (5-6 kanalas) kávékkal rongáltam magam. Szerencsére nem lett semmi bajom, csupán minden nap falfehér voltam, de mostmár örülök h semmi komoly nem volt. Manapság is érzem magam sokszor úgy h egyedül vagyok a nagyvilában és sosem lesz jobb, mert senki nem szeret, semmi nem sikerül (főleg miután karót kapok)... Én azt tanácsolnám Neked/magának (nemtom lehet-e itt tegezni), hogy vagy beszélgess sokat a lányoddal vagy pszichológus, mert szerintem baromira nem ciki mert én is sokszor éereztem úgy h jó lenne valakinek elmondani a gondjaimat annak aki nem ismer... 18 évesen meg még ott az érettségi...szal akinek egyszer eszébe jut az öngyilkosság annak másszor is.

16/L

2009. szept. 28. 18:46
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Általában az a helyzet, hogy a kamaszkorral járó konfliktusok miatt nehéz helyzetben van, és nincs kivel beszélgetnie, senkivel sem lehet őszinte, ezért kiúttalanság-érzete van. Sajnos ebben a szülő is hibás lehet, ha csupán teljesítményeket elváró, jutalmazó és büntető hatalomként vagy állandóan kritizáló és veszekedő őrmesterként áll szemben a gyerekkel (az ilyen szülő gyakori), ezért a gyerek nem tud vele őszinte lenni és ahelyett, hogy megosztaná vele a problémáit, inkább elleplezi, hogy ne kapjon még több szidást és büntetést. A legtöbb szidó-büntető típusú szülő azt állítja (és őszintén), hogy mindent a "gyerek érdekében" tesz, a gyereknek azonban nem feltétlenül bölcs tanácsokra és helyes útra terelésre van állandóan szüksége, hanem érzelmi támogatásra is. Van egy olyan hideg szülőtípus, amely kb. úgy viszonyul a gyerekhez, mint egy alkalmazotthoz ("arra vagy jó nekem, hogy ha jól tanulsz / dolgozol, akkor büszkélkedhetek veled, de ha kudarcot vallasz, takarodj a közelemből"). A gyerek ezenkívül azt hiheti, hogy a szülője ilyen viszonyban van vele, még akkor is, ha nem ez a helyzet, csak éppen a szülő csak akkor áll szóba a gyerekkel, amikor szidja. Nem biztos, hogy ilyen szülő vagy, csak felsoroltam néhány lehetséges hibát, amit szülők amúgy teljesen jóhiszeműen ("a gyerek érdekében, hogy sikeres legyen") szoktak elkövetni.
2009. szept. 28. 19:02
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne kerülgesd a forró kását.Beszélj vele egy csendes, meghitt órácskát vagy többet is akár, és kérdezd meg, hogy MIÉRT??? Amúgy igen rossz olvasni, hogy ennyi fiatal öngyilkossággal akar a "szenvedéseknek" véget vetni. Az én fiatal koromban sem volt könnyű, volt érettségi, nem voltak a legjobbak a családi körülményeim, voltak kemény napok DE meg se fordult a fejemben, hogy eldobom az életemet! Annál drágább, és fontosabb nekem.Ráadásul mindig van valami, amiért érdemes élni!

2009. szept. 28. 19:03
 10/28 anonim válasza:
86%

Én kb 10 hónapja próbálkoztam 3x is az öngyilkossággal. Leakartam ugrani egy toronyról. Sajnos nem jött össze és mai napig bánom... :(

17/f

2009. szept. 28. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!