Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 nő "nevelt" eddig, egyik az...

2 nő "nevelt" eddig, egyik az anyukám és most miattam fognak szétmenni, nem tudom mit egyek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Anyunak 19 éves korában születtem nem tervezve és apu meg nem volt megbízható, szóval alig ismertem őt..anyukám összejött egy lánnyal később, aki 10 éve itt él nálunk és azt érzem őt szeretem anya után a legjobban a világon. Most 15 vagyok és eddig minden oké volt de mióta gimibe járok és páran tudják h nálunk mi van otthon, nagyon sokat cseszegetnek vele.. vagyis nem is ők, hanem inkább csak a szüleik pletykálnak rólunk. Emiatt anyu olyat is mondott már a Lizának, h talán jobb lenne, ha elköltözne, mert ez egyre rosszabb lesz. minden miattam van úgy érzem és ez nagyon rossz. Akik a barátaim ők sosem csináltak ilyet de most már 1 éve új suliba járok és itt meg alig vannak még barátaim, nagyon rossz volt ez az év. Nem tudom h mit tehetnék, nagyon sokat veszekednek és igazából nagyon félek, h emiatt ő elköltözik mert olyan, mint egy nővér akivel mindent megbeszélhetek és szinte mindent tőle tanultam, teljesen más mint anyu olyan szempontból, h sokkal megértőbb és a személyiségünk nagyon hasonlít. Nem akarom, hogy miattam összevesszenek, de nem tudom mit tehetnék, mert sokszor próbáltam békíteni de most már egyre nehezebb..légyszí segítsetek.

2013. ápr. 29. 23:03
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

Ezt akkor is mindenképpen kettőjüknek kell rendbetenni.

Te maximum csak támogathatod őket a háttérben és ez biztos, hogy nagyon sokat jelent nekik. Ettől többet nem várnak tőled.

Gondolom Anyukád elsősorban Téged szeretne megóvni a pletykáktól. Erről leülhettek beszélgetni. (amúgy sajnos az az igazság, hogy hiába költözne el, ugyanúgy ezen csámcsognának mások) Ha már tudnak róla, mit sem változtatna.

2013. ápr. 30. 00:40
 12/42 anonim ***** válasza:
88%

A konfliktusok ellenére irigyelem a helyzeted... Sokkal jobb lehet így neked, mint egy büdös alkoholista apával, ami mostanában sokaknak kijut.

Amúgy meg ezt nekik kell lerendezni, de te is elmondhatod a véleményed nekik. Nem hiszem, hogy bármit is javítana a helyzeten, ha most külön költöznének. Ugyan úgy továbbra is mondogatnák a hülgyerekek, hogy "nézzétek, annak a lánynak az anyja egy másik nővel kavart régebben!".

Aki erre rákattan az vagy megunja egyszer vagy úgyse hagyja abba. Nem hiszem, hogy változtatni a helyzeten pozitív irányban a külön költözés... max negatívban, ha szeretik egymást a szüleid.

2013. ápr. 30. 01:54
 13/42 anonim ***** válasza:
78%
Mondd el nekik, hogy te tudod kezelni a pletykákat, és ha szeretik egymást emiatt ne váljanak szét, mert az se nálad, se náluk nem oldana meg semmit. Kezeld úgy a helyzetet mint egy felnőtt, ha kell ülj le velük külön külön is beszélgetni, és mondd el négyszemközt mindkettőjük, hogy mindkettőjüket nagyon szereted, és a problémákra, nem az a megoldás, hogy eldobják maguktól, hanem az, hogy felvállalják és megoldják. Ez csak egy menekülési útvonal, ami amúgy rossz is...
2013. ápr. 30. 05:42
 14/42 anonim ***** válasza:
0%
Semmiképp ne vedd magadra. Ez nem a Te hibád. Valószínű már volt közöttük feszültség, ez csak rátett, a másik, hogy anyukád én úgy gondolom félt és érzi (még ha nem is jogos a támadás a társadalom részéről, hiszen mindenki törődjön a maga dolgával), hogy ezt valóban Ők "okozták" neked, és az elszenvedője Te vagy. Kevés olyan intelligens ember van, aki (még ha az talán valóban elítélendő, hogy két azonos nemű "vállal" gyereket, mert az nem családi modell), ezt a helyzetet a helyén tudja kezelni, és valószínű az osztálytársaid szülei talán attól félnek, hogy Te is leszbikus vagy(leszel) és nehogy az Ő gyermekükre ez hatással legyen. Sajnos ez viszont teljesen érthető a szülők részéről. Mind emellett továbbra is hangsúlyozom ebben a történetben Te vagy a legártatlanabb és talán ano anyudnak kellett volna ezt másképp intézni.
2013. ápr. 30. 07:04
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Az iskola egyszer véget ér, ez biztos, megváltozik az élet. A melegeket ma már jogszabály védi, a társadalom rosszalás meg nem lényeg.

Az a lényeg, hogy kit szeretsz, ha két anyád volt és elfogadod, szeresd őket, és maradj a közelükben, mondd meg nekik, hogy nem akarod hogy elváljanak, mert szükséged van rájuk. És harmonikus családot szeretnél! Kell a támasz az életben, még akkor is, ha azt nem nő és férfi, hanem két nő nyújtja!

2013. ápr. 30. 08:38
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
Az lenne ezzel a szétköltözős megoldással a baj, hogy ettől még a birkanép birkanép marad és egyáltalán nem garancia arra, hogy a duma abbamarad. Kicsit hasonló helyzetben vagyok egy fél éve, a legjobb amit tehet az ember, hogy lesz*rja a fikázókat.
2013. ápr. 30. 08:47
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem beszélj anyukádékkal, és próbáld megértetni velük, hogy ha nincs probléma köztük, csak miattad akarnának szétmenni, akkor ne tegyék, ugyanis te három év múlva fősulira mész, minden jelenlegi problémádnak vége lesz, viszont ők talán több évtizednyi boldog éveket dobnának el maguktól. Te a jelenlegi sulidban kialakult helyzetből sokat tanultál, tudod, hogy legközelebb hogyan csináld a dolgokat, jobban megválogatod kit viszel haza, viszont ők talán egész életüket boldogan élnék le együtt.
2013. ápr. 30. 08:50
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

mennyire jó az iskola?

mert iskola váltás is lehet megoldás. elmondtad a "nővérednek" hogy mit jelent ő neked? és tudja ezt anyud is?

2013. ápr. 30. 09:05
 19/42 anonim ***** válasza:
100%
Erősítsd meg magad lelkileg és támogasd őket! Mondd meg nekik,hogy Te mindkettőjüket szereted és mellettük állsz. ha ők veszekszenek azzal Téged is bántanak. A sulinak lassan vége onnan is csak azt a kevés embert kell megtartanod, aki igazi barátnak bizonyul.A továbbiakban is azt kell mondjam ne osszátok meg ezt a tény akárkivel. Az emberek nagyrészt rosszul reagáljál le ami - bár kit érdekelne amúgy - de megkeserítheti az életeteket. Mond meg nekik, hogy mindkettőjükre szükséged van Neked ez a legjobb érved!
2013. ápr. 30. 09:12
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

Attól, aki azt írta, hogy ez tényleg helytelen, attól kérdezném, hogy miért is? Nem mintha meleg lennék, vagy túl szentimentális, sőt még csak túlzott liberálisnak sem mondanám magam, de ezt most tényleg nem értem, miért gondolod így.

Itt egy kislány, korához képest egész érett, jólelkű, jól látja a dolgokat , szereti a családját, amiben él és nem szidja őket, mint a tinik többsége, ami már önmagában is meglepő. Azt mondja, régebben minden szép volt, tehát gondolom, nem szenvedte végig a gyerekkorát. Ami most fennáll helyzet, nem az ő hibája, de még az „anyukáié” sem.

Ismertem olyat, akit azért piszkáltak, mert az apja csak 8 általánost végzett, vagy az anyja 3szor házasodott újra és lett még vagy 5 gyereke. Olyat is, akinek szimplán kövérnek tartották az anyját és ezen röhögtek (igen, durva). De most emiatt ne szerették volna ezek a gyerekek a szüleiket? Akármibe is bele lehet kötni, amiről az ember nem tehet. Ebben főleg a tanárok a hibásak, mert csírájában kéne elfojtani, beszélni a többi szülővel néha etc.

Én azt mondom, beszélj velük, hogy emiatt ne veszekedjenek, semmi értelme. Akik igaz barátaid lesznek, azokat úgysem érdekli a téma. Én ezt felvállalnám a helyedben és nem hunyászkodnék meg, mert ebben nincs semmi olyan, amit neked kimondottan szégyellned kéne. Te úgyis 3 év múlva elmész onnan, s az egyetemen már senkit nem fog érdekelni ilyesmi. Nekik viszont nem lenne értelme pár hülyegyerek, meg hülye szülő miatt eldobni a boldogságot.

2013. ápr. 30. 10:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!