2 nő "nevelt" eddig, egyik az anyukám és most miattam fognak szétmenni, nem tudom mit egyek? (bővebben lent)
Ezt akkor is mindenképpen kettőjüknek kell rendbetenni.
Te maximum csak támogathatod őket a háttérben és ez biztos, hogy nagyon sokat jelent nekik. Ettől többet nem várnak tőled.
Gondolom Anyukád elsősorban Téged szeretne megóvni a pletykáktól. Erről leülhettek beszélgetni. (amúgy sajnos az az igazság, hogy hiába költözne el, ugyanúgy ezen csámcsognának mások) Ha már tudnak róla, mit sem változtatna.
A konfliktusok ellenére irigyelem a helyzeted... Sokkal jobb lehet így neked, mint egy büdös alkoholista apával, ami mostanában sokaknak kijut.
Amúgy meg ezt nekik kell lerendezni, de te is elmondhatod a véleményed nekik. Nem hiszem, hogy bármit is javítana a helyzeten, ha most külön költöznének. Ugyan úgy továbbra is mondogatnák a hülgyerekek, hogy "nézzétek, annak a lánynak az anyja egy másik nővel kavart régebben!".
Aki erre rákattan az vagy megunja egyszer vagy úgyse hagyja abba. Nem hiszem, hogy változtatni a helyzeten pozitív irányban a külön költözés... max negatívban, ha szeretik egymást a szüleid.
Az iskola egyszer véget ér, ez biztos, megváltozik az élet. A melegeket ma már jogszabály védi, a társadalom rosszalás meg nem lényeg.
Az a lényeg, hogy kit szeretsz, ha két anyád volt és elfogadod, szeresd őket, és maradj a közelükben, mondd meg nekik, hogy nem akarod hogy elváljanak, mert szükséged van rájuk. És harmonikus családot szeretnél! Kell a támasz az életben, még akkor is, ha azt nem nő és férfi, hanem két nő nyújtja!
mennyire jó az iskola?
mert iskola váltás is lehet megoldás. elmondtad a "nővérednek" hogy mit jelent ő neked? és tudja ezt anyud is?
Attól, aki azt írta, hogy ez tényleg helytelen, attól kérdezném, hogy miért is? Nem mintha meleg lennék, vagy túl szentimentális, sőt még csak túlzott liberálisnak sem mondanám magam, de ezt most tényleg nem értem, miért gondolod így.
Itt egy kislány, korához képest egész érett, jólelkű, jól látja a dolgokat , szereti a családját, amiben él és nem szidja őket, mint a tinik többsége, ami már önmagában is meglepő. Azt mondja, régebben minden szép volt, tehát gondolom, nem szenvedte végig a gyerekkorát. Ami most fennáll helyzet, nem az ő hibája, de még az „anyukáié” sem.
Ismertem olyat, akit azért piszkáltak, mert az apja csak 8 általánost végzett, vagy az anyja 3szor házasodott újra és lett még vagy 5 gyereke. Olyat is, akinek szimplán kövérnek tartották az anyját és ezen röhögtek (igen, durva). De most emiatt ne szerették volna ezek a gyerekek a szüleiket? Akármibe is bele lehet kötni, amiről az ember nem tehet. Ebben főleg a tanárok a hibásak, mert csírájában kéne elfojtani, beszélni a többi szülővel néha etc.
Én azt mondom, beszélj velük, hogy emiatt ne veszekedjenek, semmi értelme. Akik igaz barátaid lesznek, azokat úgysem érdekli a téma. Én ezt felvállalnám a helyedben és nem hunyászkodnék meg, mert ebben nincs semmi olyan, amit neked kimondottan szégyellned kéne. Te úgyis 3 év múlva elmész onnan, s az egyetemen már senkit nem fog érdekelni ilyesmi. Nekik viszont nem lenne értelme pár hülyegyerek, meg hülye szülő miatt eldobni a boldogságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!