Ti mernétek így gyereket vállalni? Kicsit félek.
Figyelt kérdés
A barátnőmnek érdekes családja van. Az egyik nagyanyjának egy gyereke lehetett, a másikat el kellett vetetni mert nem maradt volna életben. Az anyjának lett egy gyereke, utána ikrei lettek volna de mind a kettő betegen született és meghaltak (amúgy 3 gyereket szerettek volna) A barátnőmmel is volt valami pár hónapos korában és 3 héttel hamarabb is született, lett volna még egy tesója de elvetették mert nem fejlődött ki rendesen. Ezek után kicsit félek, én nem akarom, hogy beteg gyerekem legyen vagy meghaljon vagy akármi de gondolom nagyobb rá az esély. Szerintetek?2013. ápr. 28. 09:14
21/22 anonim válasza:
Tudni kellene, hogy mik voltak ezek a bajok. Csak találgatni tudok, de a nagyinál lehetett pl Rh összeférhetetlenség. Az a 70-es évek előtt a második - harmadik gyereket kihordhatatlanul beteggé tette. Ma már rég nem gond. Az ikrek is esendőbbek, gyakran koraszülöttek, vagy a szülési bonyodalmak miatt lesz bajuk. Manapság már ez is sokkal kisebb gond, meg nem is öröklődő probléma. Marad egy tesó, aki sanszos betegségre, de még az is lehet más. A helyzet nem is olyan ijesztő mint elsőre. Járjatok pontosan utána, és minden jót!
22/22 anonim válasza:
Ma már családalapításkor egy csomó mindenre figyelnek az orvosok. Van egy olyan dolog, hogy védőnői szolgálat is. Ők figyelik a kötelező "szűréseket", még időben.
Feltérképezik az előzményeket, és ha úgy érzi a doki, genetikai vizsgálatra küldi a kismamát.
Én a terhességem előtt szedtem huzamosabban gyógyszert, és már ezért elküldtek genetikai vizsgálatra. Jól tették....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!