Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mernétek így gyereket...

Ti mernétek így gyereket vállalni? Kicsit félek.

Figyelt kérdés
A barátnőmnek érdekes családja van. Az egyik nagyanyjának egy gyereke lehetett, a másikat el kellett vetetni mert nem maradt volna életben. Az anyjának lett egy gyereke, utána ikrei lettek volna de mind a kettő betegen született és meghaltak (amúgy 3 gyereket szerettek volna) A barátnőmmel is volt valami pár hónapos korában és 3 héttel hamarabb is született, lett volna még egy tesója de elvetették mert nem fejlődött ki rendesen. Ezek után kicsit félek, én nem akarom, hogy beteg gyerekem legyen vagy meghaljon vagy akármi de gondolom nagyobb rá az esély. Szerintetek?
2013. ápr. 28. 09:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Alapos genetika vizsgálat után vállalnék. Szerencse, hogy 2013-at írunk! :)
2013. ápr. 28. 13:52
 12/22 anonim ***** válasza:

6-os!

A bárányhimlőhöz NEM kell UH, anélkül is lehet tudni, hogy ha terhesség korai szakaszában (első 3 hónap) kapja el az anya, akkor az idegrendszert, a látást, a hallást, a szívet, a végtagokat érintő, gyógyíthatatlan fejlődési rendellenesség okozhat, ezért javasolják az abortuszt.

Teljes körű kivizsgálás és ha nem találnak semmit, akkor uccu neki.

Ha nem találnak semmit, akkor ugyanis ugyanannyi esélyetek van arra, hogy beteg lesz a baba, mint bárki másnak.

Az, hogy a lány felmenői ilyen szerencsétlenül jártak, sok minden okozhatta, nem csak genetikai lehet az ok.

Dohányzás, ivás, alultápláltság, kevés vitamin...

A méhen belüli rendellenességek nagyrészét ma már korán kiszűrik.

2013. ápr. 28. 15:45
 13/22 anonim ***** válasza:
75%

12: nagyon tévedsz. Az a rózsahimlő, nem a bárányhimlő. Istenem, ti még Agatha Christie-t SEM olvastok? Hát miről szól A kristálytükör meghasadt c. könyv?

7-es: mivel ide írsz, és jól láthatóan értelmesen írsz, azt jelenti, hogy anyukád a rózsahimlőt nem az első trimeszterben kapta meg, hanem jóval később. Különben vak volnál vagy szellemi fogyatékos.

Kérdező: beszélj a barátnőddel és menjetek el genetikai vizsgálatra, mielőtt gyereket vállalnátok.

2013. máj. 1. 22:08
 14/22 anonim ***** válasza:
52%

13-as!

Nem keverem!

Abban igazad van, hogy a rubeola is veszélyes, de az ellen elég régóta oltanak, s az átoltottság miatt Mo-n évente mintegy 40-50 beteget regisztrálnak maximálisan.

Bárányhimlő ellen csak nem olyan régóta létezik védőoltás és a hosszú távú hatásai sem ismertek.

Idézem a bárányhimlőről:

"A terhesség első harmadában 10 és 50 százalék között okoz magzati rendellenességet. Ultrahanggal a megvastagodott, meszes méhlepény mellett a központi idegrendszer, a szem és a végtagok rendellenességei figyelhetőek meg. A terhesség utolsó hetében elkapott fertőzést az érintett magzatok 30 százaléka nem éli túl."

[link]

2013. máj. 1. 22:18
 15/22 anonim ***** válasza:
2%

És vannak pszichikai beteg anyák, akik megölik csecsemöjüket, az is örökletes, a pszichikai betegségek, agresszióra való hajlam, mind genetikai okokra vezethetök vissza.

Van aki megöli betegen született gyerekét,olyan hogy csecsemöhalál,

nincs.

. Nekem kórboncnok mondta , hogy akkor mondják egy esetre, hogy bölcsöhalal, ha nem sikerül kimutatni a gyilkosságot.

Olyan nincs , hogy váratlanul, ok nélkül meghal egy csecsemö!

2013. máj. 1. 23:06
 16/22 anonim ***** válasza:
Micsoda nagyképű okoska ez a 13-as.....
2013. máj. 1. 23:14
 17/22 anonim ***** válasza:
14 hetesen kaptam el a bárányhimlőt és semmi baja a fiamnak
2013. máj. 2. 00:12
 18/22 anonim ***** válasza:

Az én férjemnek van egy Down-szindrómás bátyja. Nekünk meg két szép, egészséges kislányunk és szeretnénk még egyet, mert háta fiú lesz. Amíg megszületett az első kislányunk 2 abortuszom volt, mert a Down-szűrésen elbuktak szegények, ezért nem vállaltuk őket. A második kislányunk előtt pedig volt egy spontán vetélésem. De egy percig se bánom az egészet, és tényleg szeretnénk még egy gyereket.

Attól, hogy a párodnak ilyen halmozottan problémás a családja, nem biztos, hogy elő fognak jönni a dolgok, főleg, ha nagyon különbözik a génállományotok. Jobban oda kell majd figyelni a terhességére, előtte érdemes lesz konzultálni egy genetikussal, stb., de egyébként a mai világban minden adott arra, hogy valakinek egészséges gyereke szülessen, ha megfelelően tájékozott a témában, és van pénze jó orvosra.

2013. máj. 2. 07:43
 19/22 anonim ***** válasza:
Genetikai tanácsadás segíthet. A végén megadják, hogy milyen rendellenességre milyen eséllyel számíts. Számold bele azt is, hogy mennyit fejlődött a technika. Mai műszerekkel, a beteg ikerpár lehet, hogy meg sem születik, mert abortusz lett volna a vége. Vagy lehet, hogy a nagymama gyerekét ma már meg tudnák menteni. Én csak 22 vagyok, de anyukámat 36 évesen sehova sem küldték. Nem volt down-szűrés, nem volt táplálékkiegészítő, senki sem foglalkozott vele, hogy baj lehetne, hiszen előtte nem sokkal vetélése is volt. Ilyen hozzáállás mellett születtek és haltak meg azok a beteg gyerekek. Nézd meg a gyermekhalálozási adatokat. Amikor én születtem, akkor 09 gyerek halt meg 5 év alatt (gondolom 1000-ből) 2011-ben pedig 6. A nagymama idejében ez a szám kb. 50. [link]
2013. máj. 2. 11:53
 20/22 anonim ***** válasza:
a 09 az 19 akart lenni
2013. máj. 2. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!