Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nincsenek barátaim.

Mit tegyek? Nincsenek barátaim.

Figyelt kérdés
Én nagyon szeretnék barátokat, de akik annak nevezik magukat azok igazándiból jó ha azt tudják rólam, hogy mi a nevem...egyszerűen nem tudnak lekötni és a mosolygás meg az ilyen vidám dolgok nem mennek mellettük, úgy értem, hogy nagyon gyerekesek és számomra unalmasak és ilyenkor semmiféle kifejezés nincs az arcomon és azt mondják, hogy olyan fapofa vagyok meg komoly (nem azért mondom mert én felnőttnek érzem magam vagy hasonlók) vannak testvéreim van egy nővérem, 2 bátyám (ikrek), és egy hugom de mindenkinek megvan a saját baráti köre ezért nem is foglalkozunk egymással és így olyan mintha egyedül lennék...bennem van a hiba, hogy nem tudok alkalmazkodni hozzájuk vagy valami más...
2009. szept. 26. 20:16
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
pont mintha én írtam volna! Én is 15/l vagyok és ugyanez a problémám. Nekem 1 normális barátnőm van, ő meg sose ér rá, szóval olyankor elég szar egyedül. De van pár fiúbarátom is, érdekes, de valamiért a fiúkkal inkább el tudom engedni magam és nevetni velük, mint a legtöbb lánnyal. próbálj meg te is beszélgetni az osztályodban pár normálisabb fiúval. Vagy kezdj el valami új hobbit, ahol új embereket ismerhetsz meg. Amúgy én is szivesen megismerkednék veled, ha kéne egy barát ˇ;)
2009. szept. 26. 21:02
 12/29 anonim ***** válasza:
88%
* -is . bocsi:)
2009. szept. 26. 21:02
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

"Az ember úgy szerezhet barátokat, ha maga is barát"

Mondja a bölcs Emerson, az amerikai esszéírás nagymestere.

"Ha rendben van az ember, rendben van a világa is"

Olvastam a Siker titka PLB könyvben.

Magyarul..Ha szereted és elfogadod önmagadat olyannak amilyen vagy, akkor képes leszel szeretni, és szeretve lenni.

Pár percig gondolkozz el ezen. Pszichológiailag bizonyítva van hogy nem tudunk senkit jobban szeretni mint ahogyan önmagunkat szeretjük. És a mások felénk irányuló érzéseit is az határozza meg hogy magunhoz hogyan viszonyulunk. Ez nem önzés!

Van egy Bibliai idézet, amikor megkérdezik Jézust hogy mi a legfontosabb parancsolat. Azt feleli Jézus hogy szeresd az Urat tiszta szívedből, tiszta elmédből, tiszta erődből, tiszta lelkedből. A másik ez: szeresd felebarátodat mint magadat. Nincs más ezeknél nagyobb parancsolat.

Tehát.. Szeresd magadat, és szeresd embertársaidat. Mind vallási mind pedig pszichológiai szempontból megerősítheti ezt bárki, aki ért hozzá.

Aki nem ért hozzá az pedig ne gunyolja a vallást stb..

Hogy mit tehetsz? Azt hogy jobban bánsz önmagaddal, szereted és elfogadod magadat.

Minden nap reggel, este.. közvetlen elalvás előtt, és felkelés után ismételd ezt el (kb. 10percig reggel, este meg amíg bele nem alszol):

"Szeretem és elfogadom magamat, olyannak amilyen vagyok. Felelős vagyok az életemért."

A lényeg: lassan ismételgesd, lazulj el, nyugalom. Ne erőlködj! Úgy nem lesz hatása. Csakha ellazulsz (ezért kell elalvás előtt, és felkelés után közvetlen). És beleélve mondogasd magadban. Használhatod lelki szemeidet is, valami olyan dolog elképzelésére ami összhangban áll a kimondott gondolattal.

Sok szerencsét!

2009. szept. 26. 21:57
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
20:59es mintha én irtam volna:D egy szintén 18/L
2009. szept. 26. 22:02
 15/29 anonim válasza:
100%

Szia.

Szerintem írj blogot(internetes naplót). Sok ember hasonló problémával küzd, ezért blogolni kezd.

2009. szept. 26. 22:10
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Én egy középkorú férfi vagyok, és azt tanácsolom neked, hogy fogad el magadat. Nem mindenki tart nagy baráti társaságot.

A barátok jönnek, mennek, és olykor gyakran cserélődnek, úgy ahogyan változik az ember élete, úgy változik ez is.

Lehetek barátaid az iskolatársakból, eljárhatsz sportolni, vagy szórakozni, és ott is kialakulhatnak baráti kapcsolatok, akárcsak a munkahelyeken, vagy Interneten keresztül.

Az is előfordul, hogy vannak időszakok, amikor sok barát vesz körül, és lehetnek évek amikor szinte egy sincs.

Mindezt azért írtam le neked, hogy tud, értékes ember vagy, attól, hogy most ép csak ismerőseid vannak.

2009. szept. 26. 22:25
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
ezt véletlen nem írtam? most komolyan??XD Nekem sincsenek
2009. szept. 26. 22:33
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
nálam is ez a gond,de kb a 35fős osztályból 4-5 gyerekkel barátkozok,többivel helló szia viszonyban vagyunk,sok az idióta,ne foglalkozz velük....
2009. szept. 26. 22:36
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

18 éves fiú vagyok, és nekem sincsenek barátaim.

Vagyis van 1-2 akivel talán jobban kijönnék, ha kicsit beengedném őket az életembe, de ezek mind olyan emberek, akikkel csak röhögök egy jót és kész. Nyáron dolgoztam, ott szinte mindenkivel sikerült jóba lenni, de a suliba kicsit úgy érzem magam, hogy nem olyan vagyok, mint a többi velem egykorú. Remélem, idővel változni fog a helyzet mert nem akarok teljesen elzárkózott maradni. :S

2009. szept. 26. 22:42
 20/29 anonim válasza:
100%

Megoldás lehet: chat

Nagyon sok ismerőst tudsz így szerezni csak nem szabad feladni. Ha így teszel előbb- utóbb barátok lesznek belőlük. Nálam bevállt.

2009. szept. 26. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!