Szülés után törődni kell a férjjel?
Ez így jogos kijelentés, nyilván nem szűnik meg a férj-feleség státusz sem, de mi a helyzet velem? Mindenki mondja, hogy nem szabad elhanyagolni az újdonsült apukát, a frissen szült nő azért tegyen a kedvére, hallgassa meg, kényeztesse, stb...
De a frissen szült nőknek ez miért nem jár? Úgy értem nekik is van elég bajuk (mmint feladatuk, nyilván nem szó szerint kell a baj szót érteni), mégis ritkán hallom csak, hogy az apukákat arra biztatják, hogy hallgasd meg a feleséged, kényeztesd, adj neki szabadidőt, stb..
Vagy csak én mozgok rossz közegben?
Vagy ami még rosszabb, én vagyok rosszul összerakva?
Szerintem egy nőnek is ugyanolyan fontos, hogy szülés után is nőként legyen kezelve, nem csak háztartási robotként, nevelőként, anyatejadó állomásként funkcionáljon és persze ezek mellett lesse a férje kedvét.
Én is örülnék az udvarlásnak most is, miért csak nekem kell adni magamból?
Eredetileg nem is az én fejemből pattant ki az "osztódási" ötlet, persze nem bánom kicsit sem, csuda édes kiscsajszi boldogít bennünket, de azért szerintem nem "csak" anya vagyok és hű szolgája uramnak....
Igen Kérdező, törődni kell, már ha tartós kapcsolatban gondolkozol, nem a válási csúcsot akarod erősíteni magad is...
Ez nem mond ellen annak, hogy a férfi is törődik a párjával, a terhesség alatt is, meg a szülés után is.
Lehet, helyesebb úgy fogalmazni a lényeget, hogy törődni kell EGYMÁSSAL IS, nem csak a babával...
#9: Pontosan ezeket akartam írni én is :)
Bevonni? Ne a nőnek kelljen már ráébreszteni az apát, hogy az az ő gyereke is...
Sörözni szoptatás mellett nem, de én speciel elmennék motorozni, amíg az apja vigyáz a kicsire :) De lehet barátnőzni, hegyet mászni, kiállításra menni vagy bármi. Jó, ha az ember kiszakad a megszokott körből, csak otthon és gyerek, nonstop, az fárasztó.
Szerintem rendes pár megold mindent közösen, akár van gyerek, akár nem. Ha pedig valaki gyerek mellett ébred rá, hogy rosszul választott, az elég szerencsétlen dolog.
Normális esetben a gyerek érkezése után a pár két tagja ugyanúgy funkcionál párként. Normális esetben egy kapcsolatban élő pár mindkét tagja keresi, mivel tehet a párja kedvére, mivel kedveskedhet neki, mivel okozhat örömet.
Gyerektől totál függetlenül, ha már elkezdik méregetni, ki mennyit ad és kap egy kapcsolatban, akkor az a kapcsolat már minimum megingott, ha nem véget is ért...
A gyerek meg remek ürügy arra, hogy ha egyik vagy másik fél már nem akar annyit tenni, akkor rákenhesse, hogy miatta nincs kedv/erő/idő, vagy épp ellenkezőleg a gyerek miatt akarjon többet kicsikarni a társából.
Mindkettő téves ötlet. Azok a barátaim, akik igazán szerették egymást a baba érkezése előtt, épp úgy szeretik egymást utána, épp úgy törődnek a másikkal utána is. És igen, mivel a nő otthon van a picivel, most nagyobb arányban látja el a háztartást is, mint a férfi, aki meg többet dolgozik, hogy jól kijöjjenek a pénzből. Aztán este meg együtt vannak boldogan, pont, mint rég, amikor még csak ketten voltak. Mindketten sokat tesznek napi szinten azért, hogy a lehető legtöbbet adjanak a másiknak.
"Bevonni? Ne a nőnek kelljen már ráébreszteni az apát, hogy az az ő gyereke is..."
Márpedig ez gyakran szükséges. Egyszerűen mert a pasikba nincs automatikusan bekötve a csecsemőgondozó-panel. A nőbe meg be van. És ettől még nem lesz rossz apa, rossz férj, sz.ar alak, csak épp gőze nincs magától, mit kéne tennie és hogyan.
"Ez így jogos kijelentés, nyilván nem szűnik meg a férj-feleség státusz sem, de mi a helyzet velem?"
Kedves válaszolók! értő olvasás!
Nem vonja kétségbe, hogy törődni kell apával, csak azt hiányolja, olyan miért nincs, hogy törődni kell anyával!
Teljesen másról beszéltek, aki meg a kérdésre válaszolt, lepontoztátok. Gratulálok.
Ezt soha nem értettem. Nincs gyerekem, nem is akarok, de "egy újszülött és egy felnőtt férfi közül az újszülött az, aki képtelen az önellátásra. "Bevonni a gyerek körüli teendőkbe" a nagytesókat szokták, nem az apákat. Apának, anyának egyaránt feladata életben tartani a kicsit.
És ha apának jár a sörözés, anyának is, nem?"
1 az apa és az anya dolga a babával való törődés (későbbiekben a nevelése is a foglakozás vele stb...)és nem a testvéré - am első gyereknél nincs még nagy tesó
2 igen nem tudja ellátni magát, de az nem azt jelenti h körülötte kell h forogjon a világ az anya és az apa egymásnak társai nő és férfi - sexpartneri egymásnak lelkitársai stb....
3 az első időben fontos h megalapozd a bizalmat az apa felé, ha elengeded, akkor később mikor neked lesz igényed rá, akkor ö is elfog téged engedni - ha bezárod mert h ö apa lett és neki otthon a család mellet van a helye, akkor majd mikor mennél el kicsit lazítani, akkor nem fog engedni mert h anya vagy a gyerek mellet a helyed !
ezt kell megtörni ezzel -- neki is szüksége van rá neked meg később lesz szükséged rá
:-DDD no igen
egy anya automatikusan jól fogja a gyereket akkor is ha életben nem volt még kisbaba a kezében
ellenben egy pasi .....
pl azért is érdemes bevonni h megmutasd hogyan is kell csinálni mit kell tenni milyen sorrendben stb.... mire figyeljen
volt egy jó kis történet a nők lapjában még ezer éve:
apuka írta le az első pelenkázását amit egyedül csinált
szakadtam a röhögéstől h mit bénázott
le is írta h 20 perc után jött az asszony h mi van még nincs kész?????
persze mert az újapuka meztelenre szenvedte a gyereket miközben alul volt 5 patent :-D
ez itt egy hasonló cikk:
jó mulatást :-D
a kérdezőnek: ha nem adsz akkor nem is fogsz kapni !
lehet nem azonnal kapod meg azt amíg szeretnél de ha ügyes vagy akkor menni fog a dolog
és egy kapcsolatban mindig a nő a mérce
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!