Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy lusta férjjel mit lehet...

Egy lusta férjjel mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjem 6. hónapja munkanélküli,én pedig dolgozom,viszont

a mérhetetlenül lusta férfiak csoportjába tartozik.

Mikor elvesztette a munkáját,nem csesztettem lassan a 7. hónap elteltével sem teszem,én nem vagyok egy hárpia,aki lázad,hogy csak a férfi tarthatja el a nőt.viszont rengeteget veszekszünk,amiatt,hogy nagyon lusta,és magatehetetlen.Megkértem,hogy a házimunkába,takarításba segítsen be.Tudom azt is,hogy a férfiak zöme nem rajon a mosogatásért,teregetésért,vasalásért.

Folyton azt mondja,hogy a mosógépet nem tudja használni,egyszer indította be,elmagyaráztam hogy kell,de összemosta a feketéket,fehéreket,színeseket,én meg ideges voltam,mondtam hogy majd munka után megcsinálom.

Viszont sokszor jövök haza a munkából,és akkor tálcák,tányérok,poharak mindenhol,elmosogatva nuku,ebédet is nekem kell csinálnom fáradtan,mert hogy ő elvan szendvicsen,de ha megfőzök ő az 1.,aki az asztalhoz ül.

Egyszerűen hiába kérem szépen hogy egy kicsit legyen már igényesebb,csak ezeket a dolgokat segítsen már megcsinálni,rábólint,aztán mintha meg sem történt volna ez a beszélgetés,és hetek múlva persze hogy ideges vagyok,hisz amikor én voltam itthon,és ő dolgozott,felvázoltam szépen neki,hogy nem hogy el volt mosogatva,meg ki volt takarítva,hanem meleg étel várta,a ruhái kimosva,összehajtogatva,neki semmit sem kellett csinálnia én meg úgy érzem,mintha itthon,munka után kezdődne a 2. műszakom.

Már én is beleuntam,hogy állandóan csak beszélünk,de semmi sem változik.

Hogy lehet ennyire semmirekellő?

Mit csináljak?

A lányom jön haza az iskolából (8.-os),megcsinálja a leckét,jár külön foglalkozásra is,de múltkor a lányom mondta,hogy az apja elmosogattat vele,meg múltkor is ő főzött meg,de még a boltba is neki kellett elmennie,mert a drága férjem még a boltba sem ment el. lány van olyan hogy 4-kor ér haza,ő is fáradt,és még ott a tanulás is,én 6-7 óra körül szoktam itthon lenni,mert elég mesze van a lakhelyem a munkahelyemtől. viszont az anyjáékhoz,testvéréékhez el tud menni trécselni,vagy a haverjaival iszogatni......

2013. jan. 24. 10:14
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
96%
A mosógépesre tudok megoldást: a saját ruháitokat mossátok ki, az övét ne. De segítségképpen a mosógép tetejére, vagy mellé a falra ragaszd ki, hogy melyik program hány fokos, hány percig tart, és a csoportosításokat is írd ki mellé. Pl.: a pulcsidat 40 fokon moshatod ezzel és ezzel. De a selyem ingedet csak x fokon x programon.
2013. jan. 24. 10:19
 2/23 A kérdező kommentje:
ÓÓóó lázadna ha az ő ruháit nem mosnám ki!
2013. jan. 24. 10:22
 3/23 anonim ***** válasza:
77%

Mosni mi ugy szoktunk,hogy én bepakolom,elinditom,páromnak csak kiszedni,teregetni kelljen. (nem értem,férfiak nagyrésze valahogy nem képes normálisan mosást elinditani.De igazából nem zavar,elinditani 2 perc,kiszedni és teregetni több)

Főzés,mosogatás...ne főzz neki,főzz csak magnak és a gyereknek.Aztán mondd meg,hogy majd akkor főzöl neki,ha monndjuk 2 nap főz ő,utána te.

2013. jan. 24. 10:23
 4/23 anonim ***** válasza:
73%

1-es vagyok. Meg gonosz...

A mosogatásra annyit tudnék mondani, hogy vennék neki papírtányért, és papírpoharat, meg műanyag mélyebb tányért (levesnek), és közölném vele, hogy ameddig nem mosogat, addig ilyenekből eszik.

2013. jan. 24. 10:23
 5/23 poet1 ***** válasza:
100%
Egyetértek. Ne legyél kegyetlen,de szüntesd meg a közös kasszát. De mégjobb,ha megpróbálod vele megbeszélni,ha nem megy, a lányoddal találni kéne egy ideiglenes lakást,hogy pl egy két hónapig mit kezd nélküled. Csak akkor problémás,ha a számlák a te nevedre érkeznek.
2013. jan. 24. 10:25
 6/23 anonim ***** válasza:
94%
Lázadás? Hihi, elég gyerekes. Hidd el, kemény menet, de valamikor csak rá kell jönnie, hogy miújság! Ha most nem, akkor öreg korotokban csak te fogsz ugrálni? Mondjuk, neked fájós lesz a derekad, ő meg virgonc, és akkor is követelni fogja a kiszolgálást? Nemtől, kereset nagyságától függetlenül mindenkinek ki kell vennie a részét a házimunkából.
2013. jan. 24. 10:25
 7/23 anonim ***** válasza:
62%

Mégis mit csinál ő 7 hónapja? Alszik, gépezik, tv-zik?

Az én férjem is volt már munkanélküli, de ennyi idő alatt talált munkát. Mert egy idő után mindegy volt mi csak munka és pénz legyen. Valami nagyon nem jól működik a férjednél

2013. jan. 24. 10:27
 8/23 anonim ***** válasza:
93%

Eszedbe ne jusson, hogy te költözöl ki a lányoddal a közösből.

Mondd meg neki, ha még annyira sem képes, hogy az otthoniból tisztességgel kivegye a részét, legközelebb, ha megy a mamájához, vagy a haverokhoz, maradjon is ott.

Adj neki ultimátumot: vagy megváltozik, vagy mehet amerre akar! És ezt nagyon komolyan megértetném vele, nem igaz, hogy ennyi idő alatt valami munkát nem talált volna magának!

Verd ki a dilit, és add ki az útját! Ne ti költözzetek!

2013. jan. 24. 10:41
 9/23 anonim ***** válasza:
47%
depressziós
2013. jan. 24. 10:43
 10/23 A kérdező kommentje:

ma 10:27

Tényleg jár munkanélkülibe,konzultációra,illetve beadja ide-oda az önéletrajzát,a lányom szokott neki segíteni megfogalmazni,összeállítani,targoncás jogosítványa van+betegszállító volt 12 évig,mi vidéken lakunk sajnos,itt se targoncás vezető,se betegszállító nem kell,máshoz meg nincs szakképesítése sajnos,próbálkozott gyárakkal,de ott rengeteg a létszám leépítés

nem védem,de minden héten jár minimum interjúra,de még nem vették fel(van hogy elkísérem,tehát tényleg odajár),már én mondtam neki hogy inkább keresgéljen interneten,meg küldje el az önéletrajzát,mert a vonatjegy nagyon drága

innen Pest 70km olyan 3 ezer a jegy,meg még a BKV.....a munkanélküli meg havonta,egyet térít,és azt hiszem 2 BKV jegyet

2013. jan. 24. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!