Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy lusta férjjel mit lehet...

Egy lusta férjjel mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjem 6. hónapja munkanélküli,én pedig dolgozom,viszont

a mérhetetlenül lusta férfiak csoportjába tartozik.

Mikor elvesztette a munkáját,nem csesztettem lassan a 7. hónap elteltével sem teszem,én nem vagyok egy hárpia,aki lázad,hogy csak a férfi tarthatja el a nőt.viszont rengeteget veszekszünk,amiatt,hogy nagyon lusta,és magatehetetlen.Megkértem,hogy a házimunkába,takarításba segítsen be.Tudom azt is,hogy a férfiak zöme nem rajon a mosogatásért,teregetésért,vasalásért.

Folyton azt mondja,hogy a mosógépet nem tudja használni,egyszer indította be,elmagyaráztam hogy kell,de összemosta a feketéket,fehéreket,színeseket,én meg ideges voltam,mondtam hogy majd munka után megcsinálom.

Viszont sokszor jövök haza a munkából,és akkor tálcák,tányérok,poharak mindenhol,elmosogatva nuku,ebédet is nekem kell csinálnom fáradtan,mert hogy ő elvan szendvicsen,de ha megfőzök ő az 1.,aki az asztalhoz ül.

Egyszerűen hiába kérem szépen hogy egy kicsit legyen már igényesebb,csak ezeket a dolgokat segítsen már megcsinálni,rábólint,aztán mintha meg sem történt volna ez a beszélgetés,és hetek múlva persze hogy ideges vagyok,hisz amikor én voltam itthon,és ő dolgozott,felvázoltam szépen neki,hogy nem hogy el volt mosogatva,meg ki volt takarítva,hanem meleg étel várta,a ruhái kimosva,összehajtogatva,neki semmit sem kellett csinálnia én meg úgy érzem,mintha itthon,munka után kezdődne a 2. műszakom.

Már én is beleuntam,hogy állandóan csak beszélünk,de semmi sem változik.

Hogy lehet ennyire semmirekellő?

Mit csináljak?

A lányom jön haza az iskolából (8.-os),megcsinálja a leckét,jár külön foglalkozásra is,de múltkor a lányom mondta,hogy az apja elmosogattat vele,meg múltkor is ő főzött meg,de még a boltba is neki kellett elmennie,mert a drága férjem még a boltba sem ment el. lány van olyan hogy 4-kor ér haza,ő is fáradt,és még ott a tanulás is,én 6-7 óra körül szoktam itthon lenni,mert elég mesze van a lakhelyem a munkahelyemtől. viszont az anyjáékhoz,testvéréékhez el tud menni trécselni,vagy a haverjaival iszogatni......

2013. jan. 24. 10:14
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

"depressziós"

ááááá!

nem hiszem!

amúgy semmi ilyen gondja,jókedvű,mint mondtam eljár társaságba is,nem zárkózott.....tényleg próbál ő találni vmit,de ez nem jogosítja fel arra h ilyen lusta legyen....

kezdem úgy érezni,hogy megnehezíti az életem,pedig nem várok el sokat tőle,csak legalább itthon pattoghatna egy kicsit.....

2013. jan. 24. 10:47
 12/23 anonim ***** válasza:
4%

A férfiak sajnos genetikailag lusták, illetve hajlamosak az ellustulásra. Mondom ezt férfi létemre, habár én annyiból más vagyok, hogy csak télen vagyok munkanélküli, és akkor is dolgozok havonta 2 hetet kb. De egyéb időben én sem végzek házimunkát,(ha nagytakarítás van akkor segítek én is) igaz hogy sosem végeztem, és a feleségem nem is várja el, habár én sokszor felajánlom a segítséget, de nem fogadja el. Igaz hogy egy 55 m2-es lakótelepi lakásban nem sok házimunka van. Külföldön dolgozom, és egy 12 m2-es szobát bérlek, (szoba+konyha) hát ne tudjátok meg, hogy néz ki... Ki szoktam takarítani, de csak 1-2 napig van rend, utána káosz:)

Bocsánat a kérdezőnek az OFF-ért, csak azért írtam ezeket, hogy habár én is elítélem a viselkedését, de azért valahol meg is értem... Persze ez nem mentség számára, hogy nem segít neked és elvárja hogy munka után lehúzzál mégegy műszakot otthon, én nem hagynám a helyébe...

2013. jan. 24. 11:02
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Megcsinálnám, hogy pár napig nem mosogatok, nem főzök, nem takarítok. Ha rákérdez, akkor megmondanám, hogy fáradt vagyok. Ha lázad, hadd lázadjon. Mi mást tehetsz, ha szép szóval nem érsz el semmit nála?
2013. jan. 24. 11:17
 14/23 anonim ***** válasza:
3%

Egy asszony dolga a takarítás,főzés,meg a mosás!

Nehogy már egy férfitől várd el!

Én lelépnék a helyébe!!!

25/F

2013. jan. 24. 11:18
 15/23 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó: igazad van, ezek tipikusan női munkák. A férfié meg az, hogy tartsa el a családját. Szóval?
2013. jan. 24. 11:21
 16/23 anonim ***** válasza:
83%

utcsó kettőnek

ha az asszony tartja el a családot akkor miről is beszélünk??????

a házimunka nem tipikusan női munka max akkor ha az asszony otthon van a gyerekkel de ha dolgozik akkor meg kell osztani

mikor nem volt munkám akkor megcsináltam az asszony helyett amit tudtam

minimum ennyi ha már ő tartotta el a családot

pórszívozni mosogatni teregetni sőt még kimosni is tudok egyedül a főzés marad -- de csak azért mert jobba ha nem én főzők

napi kb 1/2-1 óra volt ennyit megért nekem h ne veszekedjen velem :-)

2013. jan. 24. 11:28
 17/23 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem a háztartás vezetése kb. akkor női munka ha egyébként vidéken éltek, a férfi állatokat tart stb. Egy városi panelban, vagy egy kicsi kert mellett nincsenek "tipikus" női-férfi munkák. Ha az egyik fél 8 órát dolgozik a másik 12-t akkor megint az takarítson-mosson-főzzön, aki 4re ér haza, nem az aki este esik be az ajtón. Egyébként meg szépen meg lehet osztani. Ha az egyik fél otthon van, akkor meg végezzen el szépen mindent. Mindegy, hogy férfi vagy nő. Mégis mit lehet csinálni egész nap ha még a mosatlant is otthagyja?

Télen nekem sincs annyi munkám, míg a párom 8 órában dolgozik, természetesen tiszta lakásba jön haza, ha itthon vagyok.

2013. jan. 24. 11:41
 18/23 A kérdező kommentje:

ma 11:18

Miről beszélsz?

Tudod egyáltalán?

Akkor "dolga" ez egy nőnek,ha az ura eltartja,az meg háztartásbeli!

És ilyenkor a férfinak mi a dolga?

Feküdni a kanapén,meg termelni a mosatlant?

Végül is igaz,ehhez a feladathoz se tehetség,se ész nem szükséges! :)

2013. jan. 24. 12:14
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

25F

Én úgy kidobnálak, hogy a lábad nem érné a földet. De ennyit rólad, kb. ennyit is érsz.

Kedves Kérdező. Elég sokan leírták itt előttem, hogy mit tegyél, én is csak csatlakozni tudok.

Ne moss rá, ne főzz rá, hagyd az ő részét kupiban. És ne engedd a lányodnak sem, hogy ezekre rávegye az apja se kéréssel, se utasítással.

Azt mondod akkor lázad? És akkor mi van?

Te vagy jelenleg a kenyérkereső, és ha nem képes felemelni a valagát, akkor így járt.

Ha meg arra vetemedik, hogy akkor a szennyesét elviszi az anyjához és ott eszik, akkor tényleg tedd ki. Menjen oda.

Milyen dolog ez, hogy semmilyen szinten nem veszi ki a részét a családi dolgokból, csak ami kényelmes?

Nem keres, otthon döglik, és még rá mondod, hogy de akkor lázad.

Szerintem ideje ennek véget vetni, legyél már kemény csaj.

A haverokkal való iszogatásra viszont tényleg nem adnék neki pénzt. Ha egyedül dolgozol, nem lehetettek valami fényes anyagi helyzetben, ez nagy luxus, hogy a drága férjecskéd még ezt is megengedi magának.

2013. jan. 24. 13:11
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

13.11-es

Értelmeznéd ezt a kijelentésedet?

"Én úgy kidobnálak, hogy a lábad nem érné a földet. De ennyit rólad, kb. ennyit is érsz."

Miért a kérdezőt kéne kidobni?

2013. jan. 24. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!