Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Majd megtudod ha lesz gyereke...

"Majd megtudod ha lesz gyereked" - nektek is elegetek volt ebből a fellengzős kijelentésből?

Figyelt kérdés
Mi sokáig vártunk a babára, de jöttek a "jószándékú" kérdések, hogy "mikor lesz baba?" és "majd megtudjátok ha lesz gyereketek". Hát lett, de nem tudtam meg mit kellett volna megtudni. Ti is utáljátok az ilyen tapintatlan, fellengzős kijelentéseket?
2013. ápr. 24. 20:31
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, látom nem vagyok egyedül.

Szerintem annyira undorító ilyet mondani annak, aki bármit megadna azért, hogy legyen gyereke, de mégis mondják...

Azt sem értettem, hogy attól, hogy nem volt gyerekem, miért nem lehetett véleményem? Majd megtudom... Hát nem tudtam meg, biztos azért, mert sokat vártunk a babára, sokat küzdöttünk érte, és minden pillanatban örülök, hogy ő van, és örülök, hogy éjszaka van kihez felkelni, stb. Persze nyilván fárasztó, de nem felejtem el milyen rossz volt amikor ő még nem volt.

Szerintem aki olyanokat mond, hogy "majd megtudod", az nem értékeli eléggé a gyerekét.

2013. ápr. 24. 23:46
 22/31 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem aki ilyet mond, az a gyerekvállalás előtt el sem gondolkozott, hogy tényleg kell-e neki a gyerek. Csak ugye a többségnek ez az életútja, suli, munka, házasság, gyerek, és épp a gyerek volt kipipálandó a listán.
2013. ápr. 24. 23:56
 23/31 Missi_Key ***** válasza:
szrd le őket....nincs jobb témájuk az életben mint másnak az élete.
2013. ápr. 25. 00:18
 24/31 anonim ***** válasza:

Mi is sokat vártunk a babára és én is megkaptam ezt de számomra nem volt sértő hisz tényleg akkor tudtam meg milyen egy gyerek amikor már meglett.

Mondtam már én is ezt a mondatot mégpedig akkor mikor egy ismerősöm aki gyermektelen elkezdett a gyereknevelésről prédikálni és fikázni az egyik anyukát,ekkor hozzávágtam én is eme mondatot és hozzátettem hogy meglátjuk te hogy csinálod majd.

Nagyon nem mindegy ki mondja és milyen szituációban, mikor anyukám mondta még tinikoromban és csak nevettem rajta hogy mégis miért aggódik,rájöttem hogy igaza volt,mert éppen ugyanúgy aggódom én is a gyerekemért.

2013. ápr. 25. 07:44
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem aki olyanokat mond, hogy "majd megtudod", az nem értékeli eléggé a gyerekét."

Ezt a hülyeséget onnan szedted?

1. amíg nincs gyereked, nem tudod, milyen egy egyre növekvő hassal lenni hónapokig, nem tudod letenni, nem tudod, milyen hányingerrel küzdeni, derékfájásdsal, mikor tudod meg? Ha lesz gyereked

2. Amíg nem szülsz, nem tudod, milyen fájdalmas, de ahhoz, hogy megtudd, szülnöd kell.

3. Amíg nincs gyereked, szerethetsz bárkit, de ezt a szeretet csak akkor ismered meg, ha lesz

4. Amíg nincs gyereked, nem tudod, milyen az, amikor Isten igazából aggódsz. Beteg lehet, kórházba kerülhet, és csak te vagy a felelős a gyerekért, neked kell jól csinálnod. Vagy ha nagyobb lesz, és kéik otthonról, hát a sírás kerülget, főleg hogy pl. bicajjal ment, és a telefonja ki van kapcsolva

4. Amíg nincs gyereked, addig nem éjszakázol, nem próbálsz órákon át csitítani egy üvöltő gyereket, nincsenek álmatlan éjszakák, amikor aludnál, de nem lehet.

Nem kell egy kisgyerek igényeit lesned, nem kell hozzá alkalmazkodnod, nem mehetsz oda és akkor, amikor akarsz, hisz a gyereket nem lehet beakasztani a szekrénybe, hogy majd előveszed, ha ráérsz.

Igen, rengeteg dolog van, amit nem tudsz, amíg nincs gyereked. Ez tény. De honnan is tudná az ember, amíg nincs gyereke?

2013. ápr. 25. 08:33
 26/31 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nem tudja az akinek nincs még gyereke, hogy pontosan milyen egy gyerekkel. Nem is ez a baj. A kérdésben idézett mondást viszont nagyon sokszor abban az értelemben használják, hogy majd megtudod milyen borzalmas, amikor gyereked van. Na nekem ez nem tetszik. Állandóan hangoztatják, hogy amióta gyereke van nem aludt egy percet sem, nem tud hajat mosni, nem tud enni, vécére menni, lehetne folytatni a sort. Az egészet egy borzalmas nyűgnek állítják be, de azért sorban szülik a gyerekeket.

Én nem ezt tapasztaltam. Amióta hazahoztuk a kórházból a gyereket minden nap le tudtam zuhanyozni, az első pár hét kivételével tudok annyit aludni, hogy ne legyek fáradt és igenis élvezem az anyaságot. (És még mielőtt bárki megkérdezné, nincs segítségünk, a férjemmel ketten vagyunk és a gyerek, senki másra nem lehet lepasszolni, senki nem végzi el helyettem a házimunkát, stb.)

Én annyit üzennék a még gyermekre vágyóknak, hogy majd megtudjátok, ha lesz gyereketek, hogy nem létezik ennél nagyobb boldogság.

2013. ápr. 25. 08:52
 27/31 anonim ***** válasza:
Én elengedtem a fülem mellett, nem izgatott sosem :) Most azt szoktam kapni, hogy: Majd meg tudod, ha akkora lesz a gyereked :) Ez sem izgat, minden gyerek, szülő más, a nevelési elv is.
2013. ápr. 25. 10:15
 28/31 anonim ***** válasza:

jaj, nekem a kérdés olvasása után anyám jutott eszembe, bár ő más felhanggal mondta ezt.

amikor már a tökömön jött ki a túlféltés, az aggódás és a szigor, és ezt nehezményeztem, akkor dobta be a bűvös mondatot. de hogy mégis hogy gondolta, h 16 évesen az ember egyáltalán felfog ilyet?! oké, sok dologban értelmes ember vagyok, de az anyai érzéseket tényleg csak akkor fogom megérteni, ha lesz gyerekem, addig hiába jön bárki ezzel a maszlaggal.

bármilyen értelemben mondják, sértő az ilyesmi.

2013. ápr. 25. 19:30
 29/31 A kérdező kommentje:

25-ös! Igazad van, de én nem abban az értelemben kaptam meg ezt a kijelentést, mint amiket írtál, hanem ahogy a 26-os hozzászóló írta.

Úgy állították be, mintha akkora mártírság lenne szülőnek lenni, és ők lennének minden titkok tudói csak azért, mert van gyerekük. Szerintem igenis bunkóság ilyeneket mondani egy olyan embernek, aki bármit megadna egy gyerekért (mint amilyen én is voltam), meg hogy addig örüljek amíg nincs. Erre értettem, hogy aki ezt mondja, az nem várt eleget a gyerekre.

Amit én megtudtam amikor gyerekem lett, hogy nincs ennél jobb dolog, és ez bármit megér. Tény, hogy ezt az aggódást sem tudtam előre elképzelni. De az olyan dolgokat nem tudtam meg, amiket mondták, hogy meg fogom tudni (pl. leszarok majd mindenkit ha lesz gyerekem). Nem tudom, hogy miért a negatív dolgokat kell kiemelni. 25-ös, te pozitív dolgokat emeltél ki, ezekkel nincs is baj.

2013. ápr. 25. 19:41
 30/31 anonim ***** válasza:
Igen csak a negatívat hangsúlyozták mintha csak az lenne.
2013. ápr. 25. 19:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!