"Majd megtudod ha lesz gyereked" - nektek is elegetek volt ebből a fellengzős kijelentésből?
igen, utálom. Többnyire az mondja, akinek a gyereke rosszul viselkedik, és olyannal takarózik, hogy de hát még gyerek, meg a fenti mondattal.
Meg hogy majd megtudod, ha iskolás lesz stb...
Ja és ugye lehet ezt folytatni, a nyugdíjasok is mondják, hogy majd megtudod, ha ennyi idős leszel....
Mi is sokáig, 6 évig vártunk a babára. Én sem tudtam meg mi az a szörnyűség, amire várnom kellett volna. Imádom a gyereket és tökéletesen boldog vagyok vele.
Engem az idegesít az ilyenekben a legjobban, amikor előadják, hogy mekkora borzalom gyereket nevelni, többször arra gondol bárcsak ne szült volna, de azért már a 3.-kal terhes. Gondolom dolgozni még borzasztóbb lenne.
Itt van néhány gyöngyszem, ha van kedve valakinek hülyeségeket olvasni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Mártírkondás barátnőm egyszer előadta, hogy este 8-kor alszik el a kicsi hajnali 1- kor még néha megébred a kiköpi a cumit de utána egyszerre vissza alszik másnap reggel kilencig.
Ezek után azt várta, hogy sajnáljam, basszus én két este alatt nem alszok ennyit nem, hogy egy este.
Hát én is sok mindent megtudtam, hogy most már van gyerekem. De ez pont nem az, amire célozgattak.
A gyereknek más a természete mint nekem, így az én rossz tulajdonságaimat nem örökölte, nálunk erre célozgattak mindig, hogy majd ha ezt meg azt örökli.
Most itt állunk a gyerek saját ki tudja honnan örökölt rossz tulajdonságaival és a célozgatásnak semmi de semmi értelme nem volt!
Ennek van más változata is, pl. "De jó neked, hogy van erre pénzed / időd! De majd ha gyereked lesz, meglátod, mi mindenről kell lemondanod!"
Ilyenkor sosem tudom eldönteni, hogy
- az illető lenéz, mert nekem nincs
- az illető iszonyúan irigy
- vagy csak szimplán annyira hülye, hogy gyerekvállalás előtt nem gondolt bele, hogy bizonyos dolgok meg fognak változni
Menjenek az ilyenek a fenébe! Nekem sem azért nincs, mert nem akartam.
Oh és igen, egyáltalán nem zavarna, ha az időmet egy gyerekkel tölteném, nem pedig a gép előtt tespedve, mert éppen szabadnapos vagyok hétköznap, mindenki más meg dolgozik...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!