Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan nő itt aki határozot...

Van olyan nő itt aki határozottan nem akar gyereket?

Figyelt kérdés
Nem kell provokatív kérdésként felfogni a kérdést, csak kíváncsi vagyok, hogy miért nem szeretne gyereket aki nem szeretne.
2013. ápr. 19. 17:22
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
50%

"Ezt hívják önzésnek kedves 2. Jobb is ha nem lesz gyereked soha."

olvasd már el mit írtál és a hangnemedet változtasd meg légyszíves.

valaki világot jár, valaki meg pelenkát cserél. ennyi.

2013. ápr. 19. 17:49
 12/56 anonim ***** válasza:
87%

A kérdés: "Van olyan nő itt aki határozottan nem akar gyereket?" AKKOR AKIK AKARNAK MIÉRT KATTINTANAK EGYÁLTALÁN RÁ ÉS MIÉRT VERGŐDNEK ITT TÖBB HOZZÁSZÓLÁSON KERESZTÜL?

Nem anyukák véleményét kérte a kérdező, hanem olyanokét akik NEM akarnak azok lenni!

Bár az okoskodás ennek az oldalnak a sajátossága:)

2013. ápr. 19. 17:49
 13/56 anonim ***** válasza:
86%
A ma 17:49 bejegyzéssel határozottan egyetértek!
2013. ápr. 19. 17:52
 14/56 anonim ***** válasza:
33%

Csak a véleményemet mondom, hogy ha túl sokan nem akarnak gyereket, az tényleg valamilyen súlyos társadalmi problémának a tünete, akármilyen indokkal is magyarázzák (kivéve betegség és hasonlók esetén).

Jellemző a "világ rossz felé halad" és társai, de ha valakinek látszólag személyes indoka van (pl. karrier, egyéb álmok...), valójában annak is a társadalmi probléma a gyökere. Reméljük, azért nem sokan vannak így.

2013. ápr. 19. 17:58
 15/56 anonim ***** válasza:
49%
Szerinted az probléma ha én utazgatni fogok te meg otthon kövéren pelenkázni? neked biztos probléma..:DD
2013. ápr. 19. 18:00
 16/56 anonim ***** válasza:
82%

Én sokáig határozottan nem akartam gyereket, mert nem éreztem azt, hogy vállalhatok ekkora felelősséget és kockázatot. Nem éreztem, hogy érdemes vagyok arra, hogy egy másik ember világnézetét kialakítsam.

Aztán két dolog változott. Egyrészt beszélgettem szülőkkel, és rájöttem, hogy legtöbbjüknél már csak azért is jobb szülő lennék, mert fontosnak tartom a gyerek szellemi nevelését is. Sokaknál a gyereknevelés kimerül abban, hogy tanuljon meg egyen rendesen és tudja, hogy mikor kell csendben maradnia.

Másrészt összekerültem a párommal, aki meg nagyon szeretne gyereket és tudatosan készül rá. Néhány hónap alatt megváltoztatta az elgondolásom. Most már én is szeretnék.

Egy nőt tudok, aki nem szeretett volna gyereket és jobb is lett volna, ha nem születik neki. A sors fintora, hogy ez a nő az anyám. Ő a mai napig állítja, hogy én törtem derékba a karrierjét, és hogy utálta a gyereknevelést az elejétől fogva, mert csak a sz@rból kell mosdatni, aztán meg hálátlan. Hát igen. Vannak nők, akiknek tényleg jobb, ha nem szülnek..

24N

2013. ápr. 19. 18:01
 17/56 anonim ***** válasza:
89%

Ha nem akarok valamit, és ezer okom van rá, akkor csak a körülmények nem felelnek meg. Ha változnak, akarnék gyereket.

Miért nem akarok búvárkodni?

1. Mert nincs pénzem, mert nem tudok úszni, mert nincs kivel mennem... (Ha lenne pénzem, tudnék úszni, lenne kivel, akkor mennék, tehát igazából akarok.)

2. Mert nem akarok. Nincs rá okom, nincs rá igényem. (Van pénzem, tudok úszni, lenne kivel, de nem akarok.)

2013. ápr. 19. 18:02
 18/56 anonim ***** válasza:
69%

"Jellemző a "világ rossz felé halad" és társai, de ha valakinek látszólag személyes indoka van (pl. karrier, egyéb álmok...), valójában annak is a társadalmi probléma a gyökere. Reméljük, azért nem sokan vannak így."

Miért? Ha lesz gyerekem, ha nem, neked ahhoz az égvilágon semmi közöd. Mire kell neked más emberek gyereke?

2013. ápr. 19. 18:04
 19/56 anonim ***** válasza:
88%

Igen! Nem jövök ki a gyerekekkel, nem tudok velük mit kezdeni, nincsenek anyai ösztöneim, kb. ennyi.

35/N

2013. ápr. 19. 18:12
 20/56 anonim ***** válasza:
90%
Na, akkor szeretnék írni valami trendektől elütőt. Itt a gyerekes gyalázza a gyerektelent és fordítva. Miért is? Nekem négy gyerekem van, de NEM ítélem el azokat, akik nem akarnak szülni. Az ő életük, ez meg az enyém. Ha ők így döntenek, egészségükre! És még csak azt sem írnám, hogy beee-beee, egyedül fogsz maradni... hát egyedül marad és lehet, hogy az jó neki. Élethivatást választunk, szerepet magunknak, eldöntjük, mit szeretnénk csinálni. Amíg ez nincs más ember kárára, addig hajrá, tegye csak! Az például sokkal nagyobb kárára van másoknak, ha valaki sorban szüli a gyerekeket, de másokkal, főleg az állammal tartatja el. Hát ez pl. nem dicsőbb dolog, mint a gyerektelenség!
2013. ápr. 19. 18:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!