Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 7 év együttélés után a párom...

7 év együttélés után a párom el akar hagyni. A lakásunk közös 70/30 tulajdoni hányaddal vettük.70 az övé,30 az enyém. Azt mondta költözzek el a lakásból, mert a nagyobb tulajdoni hányad az öve. Tényleg kitehet az utcára?

Figyelt kérdés
a berendezési tárgyakat közösen vettük, a szüleimtől is kaptunk elég sok mindent. Teljesen össze vagyok törve, én nem akarom itt hagyni ezt a lakást, ő az aki felrúgta az eddigi életünket, miért nem költözik el ő? Sajnos nincs annyi pénzem,hogy a 70 %-ot kifizessem neki, ilyenkor mit tudok tenni? Nem vagyunk házasok, az én szüleim és az ő szülei is elváltak ,így mi sosem akartunk összeházadosni.
2013. ápr. 16. 11:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tehet ki. Max kifizethet.
2013. ápr. 16. 11:44
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem tehet ki. 30%-ban használhatod a lakást.

Kérd meg, hogy fizesse ki a részed, majd akkor elmész.

Mekkora a lakás?

2013. ápr. 16. 11:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

ne legyél buta!

ki ne költözz a lakásból,legfeljebb akkor ha kifizeti a 30%-od!

2013. ápr. 16. 11:45
 4/10 A kérdező kommentje:
a lakás 80 nm.
2013. ápr. 16. 11:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Úgy értettem, hogy hány szobás. Ha 3 szobás, akkor abból 1-et használhatsz majd, és 2-t párod.

Nem rakhat ki, ez fontos. Legvégső esetben a bíróságon kérheted a közös tulajdon megszüntetését. Vagy kifizeted te az ő részét (ezt nem tudod), vagy kifizeti ő a te részed. Vagy akár kényszerértékesítésre is kerülhet. De ez utóbbi már csak bírósági úton.

2013. ápr. 16. 11:51
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Ne hagyd magad átverni.

Ha mégis elköltözöl, és még nem adtátok el a lakást/nem fizette ki a részed, használati díjat kéretsz tőle a 30%-odra.

A berendezési tárgyak felosztásában egyezzetek meg.

2013. ápr. 16. 11:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Vagy az egyikőtök kifizeti a másikat, vagy eladjátok a lakás. Ez a két megoldás van. A lakásra lehet kérni kényszer értékesítést csak annak árverezés lesz a vége és lehet fele annyiért veszik meg mint amennyit ér.

Meg kell egyezni az teljesen mindegy ki ment félre. A lakást pedig tulajdon hányad arányba használhatjátok. Azzal, hogy ő költözik el csak te járnál rosszul, mivel a tulajdon részére kérhet lakáshasználati díjat, ami havi 40- 50. ezer is lehet mint egy albérlet.

2013. ápr. 16. 21:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Elöbb fizesen ki aztán költözöl.

Ez szimpla üzlet nem voltatok házasok nincs felezés nincs kizárolagos használat.

A lakás a tulajdonod mindegy mekkora mértékben

jogod van ott lenni, még jó hogy nem dobsz ki csak úgy pár milliót. Ha nem fizet kéred a közös tulajdon megszüntetését és elárverezik a lakást mindketten kaptok egy kis pénzt és mehet ki mere lát.

2013. ápr. 16. 21:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Remélem, nem költöztél ki belőle.

A lakás 30%-a a tiéd. Vagy megváltja, vagy eladjátok, vagy bírósági útra viszed.

2013. okt. 14. 16:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondaton akadt meg a szemem. A szüleid házasságából hogy következik hogy te nem akarod megkérni a kezét? (vagy fordítva, nem tudom a pár melyik tagja vagy)
2014. jan. 2. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!