Családnak tekinthető 2 homoszexuális férfi tartós együttélése?
A család az ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van.
2homoszexuális sosem tud családot alkotni,mert nem lehet saját gyerekük egymástól.
Élettársak lehetnek szerintem, ennél több nem.
Ha örökbe fogadnak, akkor lehetne őket családnak nevezni, de nekem a család magával vonzza a vérrokonságot is
Nem. Mert ha én csak együtt élek egy férfival (nő vagyok)akkor nem alakotok családot vele, onnantól vagyunk család, ha közösen neveljük a saját vagy a vállat(hozott) gyerekeket.
Ez így ha pasi-pasival, nő-nővel, férfi-nővel, szimpla együttélés.
A magyar törvények szerint nem. :(
egymással együttműködésben, szeretetben, szolidaritásban álló, egymásra utalt és egymásért felelős személyeknek tartós személyi és vagyoni közössége, amelynek alapja jogilag törvényes párkapcsolat (házasság), vérségi kötelék vagy jogi aktus.
Viszont az egyház szerint igen. :)
„A család nem pusztán jogi, szociális és gazdasági egység, hanem sokkal inkább a szeretet és szolidaritás közössége, amely egyedül alkalmas arra, hogy tanítson és átadjon olyan kulturális, etikai, szociális szellemi és vallási értékeket, amelyek nélkülözhetetlenek saját tagjainak és a társadalomnak jólétéhez és fejlődéséhez”
Számomra is onnan kezdődik a család fogalma,hogy közös felelősséget vállalnak egy gyermekért, az együtt élők neme pedig lényegtelen. Szóval legyen férfi-nő, férfi-férfi vagy nő-nő párosról szó én onnantól tartom őket családnak,hogy lesz gyerekük. (egyébként az emberek kb fele így vélekedik, míg "csak" járnak addig van a két ember külön családja ami általában a gyerek megérkeztével változik "mi" családunkká) Előtte egy párt alkotnak akár házasok akár nem.
Egyébként nem értem miért pontoztátok le a hasonló véleményen levő válaszadókat, például az 5-6-os válaszban semmi kivetnivaló nincs. A kérdező feltett egy kérdést, közte van a társadalmi megítélés is. Erre kapott választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!