Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családnak tekinthető 2 homosze...

Családnak tekinthető 2 homoszexuális férfi tartós együttélése?

Figyelt kérdés
Mind a jogi, mind a társadalmi megítélésbeli értelemben vett válasz érdekel!

2013. ápr. 12. 22:16
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
81%

2:19 es te miért érzed magad támadva,hogy ilyeneken gondolkodsz,hogy ez fájdalmat okoz valakinek,hogy a férjed a családod,ha nincs gyereked.

Én csak örülök neki,hogy ennyire szereted,hogy ő minden egyben.

A kérdésedre válaszolva,nemhogy nem okoz fájdalmat,de irígyellek is érte.

Én az egy szem lányom iránt érzek így,de sajnos nem érzem magunkat így teljes családnak.

2013. ápr. 13. 09:39
 22/40 anonim ***** válasza:
77%

Igen, éppen úgy, ahogyan két leszbikus vagy aszexuális hölgy vagy aszexuális férfi együttélése is család.

A magyar közgondolkodásban az van benne, amit a FIDESZ_KNDP most etalonná is akar tenni, hogy a család egyenlő a gyerekkel és a heteroszexuális kapcsolattal, és csak azok a családok a családok, ahol apu- anyu és gyerek/ek van/nak. Ez a szigorúan vett katolikus felfogás

és családmodell.

Vannak egyszemélyes háztartások, amelyeket éppen úgy már családnak tekintenek a normálisabb gondolkodású nyugatiak, mint a két- vagy többszemélyes együttélést.

2013. ápr. 13. 09:40
 23/40 anonim ***** válasza:
11%
Nem. Mivel semmilyen kritériumnak nem felelnek meg, nincsenek bejegyezve, se gyermek, semmi nincs. Család: 1.: Férfi 2.: Nő 3.: Gyermek(ek)
2013. ápr. 13. 09:51
 24/40 anonim ***** válasza:
94%
Jogilag nem, de én annak tekintem őket. Egy család akkor család, ha közös célokért, együtt, szeretetben tevékenykednek. Hihetetlen, hogy akik itt a "bűvös hármasra" hivatkoztak (apa, anya, gyerek), bele sem gondolnak, hogy gyakori, hogy a nagymama, vagy más rokon neveli a gyerekeket, vagy sok az olyan házasság, ahol nem jön össze a gyerek. És mi a helyzet azzal, ha anyós-meny-fiú hármas él együtt: ez szülő-gyerek viszony, vagy újra összeköltöző felnőtteknél nem számít?
2013. ápr. 13. 09:56
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Hát én sajnos így nem érzem magunkat családnak a gyerekemmel,azért nekem a családhoz kéne egy férfi is.

De az is igaz,hogy azokat sem tudom családnak tekinteni,mint a barátnőmé volt,hogy együtt éltek,a gyerek miatt,de mindkettőnek más volt a párja és már nem szerették egymást.

Ha így vesszük,akkor valóban igazibb,ha valaki gyerek nélkül,annyira szereti a párját,hogy ő egyben a családja.

2013. ápr. 13. 10:08
 26/40 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a család valahol ott kezdődik, ha két fél eldönti, hogy kitartanak egymás mellett egészen a halálig, és szeretik egymást, nem keresnek már mást, sem érzelmileg sem szexuálisan.

Itt nem a megvalósuláson van a lényeg, hanem a döntésen.

Szerintem ha ez megvan, és együtt vannak már jó régóta, akkor családtagoknak tekintik egymást, és valószínűleg a többi rokon is úgy néz rájuk. 2 férfinál, lehet hogy több időnek kell eltelnie, mert mondjuk ha egy fiatal párnak gyereke lesz, akkor az összeköti őket mindenképpen, de 2 férfinál mindenki reménykedik egy kicsit, hogy hátha találkoznak egy nővel, aki megváltoztatja őket.

2013. ápr. 13. 10:46
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

"de 2 férfinál mindenki reménykedik egy kicsit, hogy hátha találkoznak egy nővel, aki megváltoztatja őket."

lol... látom nem világos, mit is jelent az, hogy homoszexuális.

2013. ápr. 13. 13:03
 28/40 anonim válasza:
2%
Nem és ne is legyen
2013. ápr. 13. 15:24
 29/40 anonim ***** válasza:
13%

Utolsó én is így gondolom, bár az előző válaszom törölték.

Nem, és remélem nem is lesz soha! Két psi együtt nem egy család! Ahhoz egy nő és egy férfi kell!!!

2013. ápr. 13. 19:19
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

A család a kölcsönös szeretetnél kezdődik és nem a nemi/szexuális hovatartozástól.Sajnos a társadalmi oldala nagyon vérszegény,ugyanis a homoszexualitást hazánkban,így már 21.században is legtöbben úgy kezelik,mintha legalábbis maga a pestis lenne.Annyira dörgölőzünk a Nyugathoz,mégis a konzervatívnak tartott Amerikában államról államra vezetik a be a homoszexuálisok házasságát engedélyező törvényeket,Angliában is elérték ezt a pontot és a napokban a franciáknál is.Ehhez képest mi sehol nem vagyunk.

Egyébként ezzel a családjogi törvénnyel csak azt akarják kierőszakolni,hogy még többen házasodjanak,mert addig nem számítanak családnak még akkor sem,ha már van közös gyerek.Ettől függetlenül én a magam részéről a melegeket/leszbikusokat családnak tekintem.

2013. ápr. 14. 00:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!