Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nem bíznak meg...

A szüleim nem bíznak meg bennem, kerülik a társaságom, nem beszélnek velem mit tegyek? Segítség!

Figyelt kérdés
Fél hónapja a szüleim a Maldív szigeteken nyaraltak , és ez alatt az idő alatt bizony becsuszott pár rossz jegy is . Ezekről részben félelemből nem beszéltem nekik miután hazajöttek azután sem . Mikor szorult a hurok de még nem derült ki semmi elmondtam az igazat . (Természetesen érzem hogy itt már elkéstem de nem tudtam mást tenni) majd közölték velem hogy egy életre eljátszottam a bizalmukat és hogy ezentúl nem élnek szivesen együtt velem . Valamint szét kellet szednem a gépem (ez a kisebb baj ) , nem találkozhatok a barátnőmmel és Nem mehetek egy országos matek versenyre amit szintén nem tudom hogy mondjam el az Osztályfőnök matektanáromnak , és a tévétől is eltiltottak . Egyszóval nagyon kiakadtak rám . Két dologban kérném a segítségetek : Mit tehetek hogy javuljon a kapcsolat a szüleimmel ? És hogy mondjam el a versenyt a matektanáromnak. A válaszokat előre is köszönöm 13/F

2013. ápr. 16. 20:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Persze...
2013. ápr. 16. 20:56
 12/22 A kérdező kommentje:
Azon ne múljon hogy mien jegyeket fogok szerezni mert általában kitűnő vagyok . Csak hát a matektanár az Osztályfőnök és pokollá teheti az életemet ezért még 1 évig.. És azon rágódok hogy mi van ha komolyan mondták . :(
2013. ápr. 16. 21:03
 13/22 anonim ***** válasza:

És mik voltak azok a rossz jegyek? Kicsit magasak a szüleid elvárásai. Főleg, ha tudják, hogy kitűnő vagy, akkor egy-két négyes vagy neadjisten egy-két hármas még semmin sem fog változtatni.

A szüleiddel kéne megbeszélni a dolgot elsősorban. Egyébként pedig az ilyen szülői hozzáállás egy életre meg tudja keseríteni az ember életét, mert úgy érzed majd, hogy soha nem lehetsz elég jó, csak akkor, ha olyan dolgokat érsz el, amiket a szüleid helyeselnek, vagy elvárnak.

Ha ilyen éretten gondolkodsz, mint amilyen higgadtan és tényszerűen fel tudod vázolni a problémát, és a megoldást keresed, akkor ülj le a szüleiddel és beszéld meg velük, hogy a hozzáállásuk ártalmas a lelki épségedre, és a tanulmányi előmeneteledre.

2013. ápr. 16. 21:08
 14/22 anonim ***** válasza:

Ülj le velük beszélgetni, pont ahogyan minket kérdezel.

Mondd el nekik, amit érzel, hogy szeretnéd, ha újra közel engednének téged magukhoz. Ígérd meg és tartsd is meg az ígéreted, hogy többet ilyen nem fordul elő.

Valamint kérd meg őket, hogy engedjenek el a matekversenyre, mert az a tanulásról, a jövődről szól.

Egyszerűen próbálj teljesen őszinte lenni velük. Persze higgadtan, nem feszülten, semmi felemelt hang, semmi hiszt. Bár valószínűleg te azt úgysem tennéd.

2013. ápr. 16. 21:10
 15/22 anonim ***** válasza:

És ne hallgass azokra itt, akik a szüleid szidják.

Valószínűleg azért csalódottak, mert annyira megbíztak benned, hogy itt mertek hagyni téged. Hitték, hogy vállalod a felelősséget, és nem fog változni semmi.

Most nem csak rád mérgesek, hanem valószínűleg önmagukra is, mert ha nem mentek volna el nyaralni, akkor nem szereztél volna rossz jegyeket.

De ettől függetlenül biztosan nagyon szeretnek téged. Aggódnak, bár ilyent nem szabadott volna mondaniuk neked.

Apropó, ha szétszedették veled a gépet, most honnan netezel?

2013. ápr. 16. 21:14
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszőnöm Noni és előtte író névtelen valaki ..az a baj hogy pont előbb próbáltam és küldtek a szobámba ..
2013. ápr. 16. 21:17
 17/22 A kérdező kommentje:
Noni a telefonomat nem vették el ezért az itt segítő emberek maradtak az utolsó reményeim
2013. ápr. 16. 21:24
 18/22 szücsi98500 válasza:
Hát sajnálom én hasonlóan állok becsúszott 1-2 rossz jegy de engem csak a géptől tiltottak el , sztem ülj le beszélgetni a szüleiddel jobb lesz,nekem bejött! ;)
2013. ápr. 16. 21:50
 19/22 anonim ***** válasza:

Próbálkozzál holnap, de korábban. Esetleg vacsora közben.

Az, hogy beküldtek a szobádba, betudható annak is, hogy késő van, pihenni szeretnének, ...

Ha holnap sem megy, próbáld meg hétvégén.

2013. ápr. 16. 21:53
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget .
2013. ápr. 16. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!