Temetést csak egyház által, pappal lehet lebonyolítani? Ez kötelező, nem lehet hogy csak családtagok, barátok beszélnek, pár percig?
Persze értem, hogy kell valami hivatalos szerv :)
A polgári temetésről még nem hallottam, csak olyanon voltam, ahol pap is volt. Ez hogyan zajlik??
valakinek intézni kell az elhunyt további útját:
- ha koporsós, akkor a temetkezési vállalkozó rakja a sírba a ravatalozóból
- ha hamvasztás, akkor a temetkezési vállalkozó szállítja a hamvasztóba és vissza a ravatalozóba
viszont maga az elbúcsúzás nincs semmilyen formasághoz kötve, tehát minden további nélkül elköszönhetnek a barátok, családtagok ... ha nem kívánjátok ravataloztatni, akkor a sírnál lehet elköszönni tőle, szintén minden előírt formaság nélkül
A temetkezési vállalathoz kell menni, ők mindenben segítenek.
Pap csak a vallásosoknál van. Az önkormányzati temetés úgy tudom, csak annak van, akinek nincs rokona, és őt az önkormányzat földeli el, saját pénzből.
Tehát, akinek családja van, a család temeti el, úgy, ahogy az elhunyt szeretné. Barátok is mondhatnak beszédet, megemlékezést, természetesen.
Nálunk nincs a családban vallásos ember. Amikor megrendeltük a temetést, akkor halottbúcsúztatót kértünk, jött egy nő, aki kicsit kérdezősködött az elhunytról, hogy mit csinált, mi volt a hobbija, családról stb. Majd írt egy szép búcsú szöveget, amit a temetésen elmondott. Sokkal személyesebb volt és nagyon megható.
Mi papámat hazavittük urnástól és szétszórtuk az erdőben amerre vadászni járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!