Temetést csak egyház által, pappal lehet lebonyolítani? Ez kötelező, nem lehet hogy csak családtagok, barátok beszélnek, pár percig?
"3. vagyok, azt lefelejtettem, hogy temetést egyébként igen, csak pappal lehet a temetőben, de azt nem tudom, hogy itthon engedélyezik-e pld. hogy a saját kertedben helyezd nyugalomra a családtagodat."
Ez hülyeség, anyósomat is pap nélkül temettük el.
Kedves Kérdező!
Ha urna temetőben való elhelyezése, akkor meg kell nézni, utána kell járni, hogy az urna helye ki van-e már választva, ki van-e már váltva, ugyanúgy, mint ha koporsós temetés lenne, az urna-helyeket is meg kell váltani.
Ha nincs még kiváltva a hely, akkor a Temetőgondnokságon kell intézni, és csak utána lehet az urna elhelyezését megejteni. Természetesen az egyház is tisztában van azzal, hogy nem mindenki kér papi búcsúztatást, attól még a járulékos szolgáltatásokat (ha kell az autó, a koszorúk, csokrok rakása stb.stb.) biztosítják. Persze időpontot kell egyeztetni mindenképpen.
"Mi sosem fizettük, mégis eltemette a pap a temetőben minden hozzátartozónkat" - rendes volt! Nálunk nem így van, kötelezik kifizetni, akár utólag is.
Kérdező: azért írtam, hogy menj a temetkezési vállalkozóhoz, mert az ott dolgozók pontosan tisztában vannak a helyi viszonyokkal, tulajdonjogokkal, szokásokkal. Fél óra alatt elintézhetsz mindent.
És fogadd részvétem.
Bemész egy temetkezési vállalkozóhoz és mindent elmond, elintéz neked.
Sehol NEM kötelező a pap,és NEM kötelező a polgári búcsúztatás sem. Ha csak a barátok akarják a temetőben búcsúztatni, azt is lehet! Az önkormányzatnak ehhez semmi köze, nem az önkormányzat küldi a polgári búcsúztatót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!