Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Támogatnád a gyermeked tanulmá...

Támogatnád a gyermeked tanulmányait, ha olyan szakra menne, amivel semmire sem fog menni?

Figyelt kérdés

pl kulturológia, hungarológia, közép-európai területi kultúra-ilyenekre gondolok

aki elvégez egy ilyet, és nincs szakiskolája,annak gyakorlatilag van egy diplomája és semmi szakmája

2013. ápr. 9. 11:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Azért nehéz ám előre megjósolni mi lesz 5 év múlva. Én a régi fajta rendszer szerint végeztem egyszerre kettő bölcsész szakot egyetemen (5 év). Az egyiket mindenki sztárolta,h az milyen jó, a szüleim kérésére vettem fel, a másikat pedig én választottam, mert az érdekelt. Mindenki azt mondta,h de hülye vagyok h a másik szakra is fecsérlem az időmet, nem tudok majd semmihez kezdeni vele. Ráadásul a kevésbé népszerű szakra bekerülni is könnyű volt, alsó ponthatár, kevés jelentkező. Erre mi lett 5 év múlva? A sztárolt szakkal már nem lehet elhelyezkedni, annyi ember végezte el, egyszerűen túlképzés van viszont a másikra meg épp most lett kereslet, kevés embernek van végzettsége és válogathatok vele a munkák közül! Már államvizsga előtt elmentem interjúra, elsőre felvettek magas fizetéssel. Szóval szerintem ne beszéld le róla, csak várd el, hogy mindenképp tanuljon mellette mást, vagy legalább egy nyelvet tanuljon meg felső fokon.
2013. ápr. 9. 14:27
 22/27 anonim ***** válasza:

Engem épp anyám támogatott, hogy végezzek társadalomtudományi szakot, mert az milyen érdekes meg társadalom mindig van és kellenek a "szakemberek", egyébként is van ismerőse aki ezt végezte és milyen jó neki.

Miatta nem mentem az orvosira - mert az szerinte túl nehéz lenne és keveset is keresnek. Mérnöknek se menjek, mert az nem lánynak való.

Ezzel lett egy szemét diplomám és egy sz@r munkám.

Én örültem volna, ha nem "támogat" semmiben.

2013. ápr. 9. 16:45
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
o-ooo, azért talán ne kend az egészet anyukádra, hogy miatta tartasz ott, ahol. A tanácsokat az ember köszöni szépen, a döntést viszont mi magunk hoztuk meg. Én is baromira bánkódom miatta, hogy nem orvosira mentem, hanem dipl. ápolónak, közben vádoltam már mindent, hogy miért nem támogatott, de akárhogy is, én döntöttem, én ítéltem meg, én voltam bátortalan, felnőtt voltam.
2013. ápr. 9. 17:33
 24/27 anonim ***** válasza:
45%

Olyan szak, hogy kulturológia, nem létezik, kulturális antropológiának hívják, amire te gondolsz. Hungarológiára 3 év nyelvészeti alapképzés után (magyar szak) lehet szakosodni mesterképzésben. Közép-európai területi kultúra, erről még nem is hallottam. Az első kettő esetén viszont olyanról írsz, amiről valószínűleg fogalmad sincs, így nem kéne büfészaknak meg lógásnak hívni. Egyszer olvastam már egy kérdést itt "kulturológia" témában, akkor kiderült, hogy a kérdező határon túli magyar, ha most is ez a helyzet, akkor milyen jogon bírálod a magyarországi kulturális antropológia oktatást?

Az elhelyezkedési lehetőségben igazad van, valóban nehéz.

2013. ápr. 9. 20:55
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: Szerintem a Kérdező szlovákiai magyar, ott vannak ilyen szakok.

Nekem még nincs gyermekem, de a felsorolt szakoknál mondjuk elmondanám a véleményemet, onnantól pedig az Ő döntése lenne, engem a szüleim mindenben támogattak, az én gyermekem is megérdemli ezt. Megint más eset lenne, ha látnám rajta hogy imádja amit csinál - ezzel kapcsolatban egy volt barátnőm jutott eszembe, 14 éves kora óta magyartanár szeretett volna lenni, az apja jogász volt és kényszerítette hogy jogra menjen, különben nem fizeti a magyar szakot. A lány azóta magyartanár, aprópénzért (az apja emiatt tiltotta), de én tudom hogy boldogabb, mintha havi 1 milliót keresne. Tudom, nem valódi válasz, mert erre csak akkor lehet, ha ott van az ember.

2013. ápr. 10. 00:04
 26/27 anonim ***** válasza:
Én inkább alternatívát kínálnék : válasszon egy másik,használhatóbb szakot (az a gond,hogy ma már a mérnökin és az orvosin kivül EGYETLEN EGY oylan szakot sem tudnék mondani,amivel BIZTOSAN lesz állásod,és nem 70 ezret fogsz keresni) ,és csinálja meg párhuzamosan,vagy egymás után. Persze ha ő nem akarja,nincs mit tenni,én elmondanám a véleményem ,de flenőtt ember.És mindenki a saját kárán tanul,ha nagyon makacs ..
2013. ápr. 10. 13:16
 27/27 anonim ***** válasza:

22. vagyok, nem okolom, én is hülye voltam, csak jobb lett volna ha nem próbálja az egész életemet elrendezni. Mindig mindenben akaratos volt és azt kellett tenni amit mond, balettoztam, zongoráztam, szertornáztam, latint tanultam, azt is kitalálta hogy mi legyek és az nekem milyen jó lesz, meg mi ne legyek, mert az nem lesz jó.

Amikor a felvételi jelentkezés volt és elmentem mérnöki szak rajz alkalmasságira akkora patáliát csapott, hogy a mérnökség nem nőies dolog, ha elszámolok valamit mehetek a börtönbe (ezt az orvosival is eljátszotta) meg van a tágabb családban egy agrármérnök aki most valami betanított munkát végez és milyen rossz neki. Pedig ez az igazán korlátolt nézőpont.

Még mindig nagyon szeretne irányítani de már elköltöztem, olvasgatom a napi 10 oldal levelét.

2013. ápr. 10. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!