Támogatnád a férjed/feleséged, ha ott akarná hagyni a munkahelyét, mert nem érzi jól magát ott?
Nem érzi jól magát, feszült a légkör, mindenki mindenkit piszkál, beszél a háta mögött, hazugságokat állítanak a másikról, ott fúrnak, ahol tudnak. Ha a másiknak épp nincs dolga, de neked ezer, akkor sem segít, ha megkéred, fordított helyzetben meg leszúr és felnyom a főnöknél, hogy te nem segítettél neki.
Hónapokig nyelsz, próbálsz falat húzni magad köré és tudomást sem veszel már a pletykákról, de felőröl az egész, nem bírod tovább, gyomorideggel mész be nap, mint nap és a helyzet változatlan, sőt rosszabb. Minden napra jut valami, ami miatt idegeskedhetsz.
Támogatnád a párod, ha ki akarna lépni ebből az egészből a mai világban? Biztos magában, hogy úgyis talál munkát, és bár ott sem lesz minden sima nyilván, de ennél már csak jobb lehet azt mondja.
Én viszont félek a jövőtől és nem tudom mit tegyek, félek mi lesz, ha nem talál munkát. Próbálom meggyőzni, hogy tartson ki, örüljön, hogy van hol dolgozni, de azt hiszem ő már döntött... nem bírja itt tovább.
Sajnos nálam is ugyanez a helyzet. Gyülölöm a munkahelyem!!
A párom egy év gyötrődés után hagyta hogy keressek mást. Szórtam az önéletrajzokat, de időközben úgy döntötünk vállalunk babát. Amint terhes leszek itt hagyom ezt a kócerájt!
Azt javaslom támogasd, mert rettenetesen tönkretesz az ember idegeit az ilyen környezet. Ha akar dolgozni, úgyis talál munkát, én azt mondom.
De ha csak "hagyod", azzal sokat ártasz!
Hasonló cipőben jártam, de addig nem mondtam fel, amíg nem jött másik lehetőség.
Eléggé lejjebb adtam az igényeimet, de inkább nyugodtan húzom az igát egy gyárban, mint tönkremenjek idegileg "karrierépítés közben". Már mindegy volt, hogy hová, csak el onnan.
Mellette természetesen kerestem valami "normálisat", amiért nem csak fizetnek, de jelent annyi kihívást is, hogy érdemes legyen minden nap bemenni dolgozni. Úgy néz ki, sikerült. :)
Az kevés, hogy van hol dolgozni, ha tönkremegy idegileg az senkinek sem jó. (Ne adj Isten, fiatalon szívpanaszai lesznek, és 50 évesen szívrohamot kap, ba..hatod hogy volt munkája. Boccccssss....)
Az viszont tény, hogy egy ilyen munkahelyen nem lehet éveket lehúzni. Ha biztos benne, hogy lesz munkája, akkor nézze át a szerződését, mennyi a felmondási ideje, stb, és amint talált másikat, és "lepacsiztak", hogy biztosan mehet, akkor felmondhat nyugodt lélekkel.
Te is új férjet kapnál. Nyugodtabbat, türelmesebbet, egészségesebbet.
...és nem akarok gonosz lenni...de fogok...
NEKED van most állásod? Át tudod venni a családfenntartói szerepet, ha egy időre erre van szükség? Hajlandó vagy a közös családi érdekek miatt egy jobban fizető munkahelyet keresni, hogy egyensúlyba kerüljetek szükség esetén?
Vagy a férjed tűrjön, nyeljen, tönkremenjen, mert a számlát meg fizetni kell?
Egy család vagytok! És a család az ELSŐ!
Mármint: SZERINTEM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!