Támogatnád a férjed/feleséged, ha ott akarná hagyni a munkahelyét, mert nem érzi jól magát ott?
Nem érzi jól magát, feszült a légkör, mindenki mindenkit piszkál, beszél a háta mögött, hazugságokat állítanak a másikról, ott fúrnak, ahol tudnak. Ha a másiknak épp nincs dolga, de neked ezer, akkor sem segít, ha megkéred, fordított helyzetben meg leszúr és felnyom a főnöknél, hogy te nem segítettél neki.
Hónapokig nyelsz, próbálsz falat húzni magad köré és tudomást sem veszel már a pletykákról, de felőröl az egész, nem bírod tovább, gyomorideggel mész be nap, mint nap és a helyzet változatlan, sőt rosszabb. Minden napra jut valami, ami miatt idegeskedhetsz.
Támogatnád a párod, ha ki akarna lépni ebből az egészből a mai világban? Biztos magában, hogy úgyis talál munkát, és bár ott sem lesz minden sima nyilván, de ennél már csak jobb lehet azt mondja.
Én viszont félek a jövőtől és nem tudom mit tegyek, félek mi lesz, ha nem talál munkát. Próbálom meggyőzni, hogy tartson ki, örüljön, hogy van hol dolgozni, de azt hiszem ő már döntött... nem bírja itt tovább.
Szakácsként dolgozik, jelenleg közalkalmazott.
Tegnap már be is nézett egy helyre érdeklődni, van-e felvétel, onnan a központba küldték, hogy ott érdeklődjön, de általában keresnek szakácsokat. Álláshirdetéseket is nézi, keresgél. Én is arra kértem, hogy addig ne jöjjön el, míg nem talál valami mást, mert akkor bajban leszünk.
Közben én is nézelődök, hátha találok valami állandót, ami nem reggeltől éjszakáig tart.
Amúgy valamennyire keresett a szakmája, láttam már sok szakács hirdetést az elmúlt napokban, csak ő nem ilyen "éttermi szakács" hanem "nagykonyhán" dolgozik. Szóval, mint akik óvodáknak, iskoláknak, otthonokba szállítanak, többszáz főre főznek, és a diétákkal is képben van (tejallergiás, epebajos stb...)
Én támogattam, mert féltem hogy tönkremegy azon a munkahelyen. Mondjuk ott még szabi sem volt 3-4 hónapig,csak a munka és ez mellett a sok szemétkedés, se bejelentés. Na mindegy nem sorolom. Akkor költöztünk külön, és én kértem hogy hagyja ott mert rámegy a kapcsolatunk előbb utóbb. Reggel 6 kor ment este későn végzett.
Én bátran mertem mondani hogy hagyja ott mert nekem jó munkahelyem van. Biztattam hogy kezdjen ő saját magának dolgozni mindenki nélkül. Ő félt, meg gáz hogy én mint nő tartottam el, de én hittem benne. Ennek 2 éve. Most már sok munkája van , sokszor 2x annyit keres mint én. Sok tartalékot igyekszünk félretenni, hátha bármikor lesz ilyen, mondjuk nálam.
Ha így félsz akkor, próbáld neki mondani hogy előbb keressen munkát és ha talált egy jobbat akkor hagyja ott ezt. Nálunk előbb kellett lépni mert se bejelentve nem volt
Én támogattam a férjemet. Elég sokszor mondogatta, hogy szar neki a munkahelyén, elkezdett keresgélni aztán én terhes lettem. Emiatt kicsit elbizonytalanodtam, de mivel én jól kerestem és dolgoztam a terhesség alatt, nem volt gond.
Végül felmondott, amikor már túl volt a 3. körös állásinterjún az új helyen.
Nehéz volt, mert a babánk első 2 hónapja alatt próbaidőn volt, nem mondhatott nemet a túlórára és nem is járhatott be kómásan hetekig.
De megérte, sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb :-)
Én is támogatnám!
Egy idegroncs lenne belőle, és előbb-utóbb ez a kapcsolatot és felőrölné!
Köszönöm a további válaszokat! Támogatom én is őt. Ma beszéltünk róla, és megnyugtatott addig nem jön el innen, míg nem talál másik munkát. Látom rajta, hogy nehéz neki, főleg most új dolog van. Valakinek eltűnt a cucca... kocsikulcs, bankkártya, igazolványok, készpénz... persze mindenkit elővettek, de elsőként a férjemet, aki aznap ráadásul korábban is jött haza. Csak délután kapott sms-t, hogy nem látta-e xy táskáját... ma (azaz az eset másnapján) ment dolgozni és rögtön rajta kérték számon... Pedig ha látnátok egy csupaszív ember, soha rosszat nem tenne neked, inkább segít, amiben tud... Szóval bizakodom, hogy talál valamit gyorsan, mielőtt elfajul a helyzet és idegroncs nem lesz...
Utolsóelőtti válaszoló... kívánom, hogy te is mielőbb meg merd tenni az első lépést... keresgélj, és utána lépj, ha te sem bírod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!