Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Támogatnád a férjed/feleséged,...

Támogatnád a férjed/feleséged, ha ott akarná hagyni a munkahelyét, mert nem érzi jól magát ott?

Figyelt kérdés

Nem érzi jól magát, feszült a légkör, mindenki mindenkit piszkál, beszél a háta mögött, hazugságokat állítanak a másikról, ott fúrnak, ahol tudnak. Ha a másiknak épp nincs dolga, de neked ezer, akkor sem segít, ha megkéred, fordított helyzetben meg leszúr és felnyom a főnöknél, hogy te nem segítettél neki.

Hónapokig nyelsz, próbálsz falat húzni magad köré és tudomást sem veszel már a pletykákról, de felőröl az egész, nem bírod tovább, gyomorideggel mész be nap, mint nap és a helyzet változatlan, sőt rosszabb. Minden napra jut valami, ami miatt idegeskedhetsz.

Támogatnád a párod, ha ki akarna lépni ebből az egészből a mai világban? Biztos magában, hogy úgyis talál munkát, és bár ott sem lesz minden sima nyilván, de ennél már csak jobb lehet azt mondja.

Én viszont félek a jövőtől és nem tudom mit tegyek, félek mi lesz, ha nem talál munkát. Próbálom meggyőzni, hogy tartson ki, örüljön, hogy van hol dolgozni, de azt hiszem ő már döntött... nem bírja itt tovább.

2012. okt. 9. 12:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Támogatnám. Már csak azért is, mert a munkahelyi feszültség rányomja a bélyegét a párkapcsolatra is. Nálunk is ez volt amúgy a helyzet pár hónappal ezelőtt, akkor én mondtam neki, hogy keressen mást, mert így kikészül. Ő sokáig vacillált, várta, hogy változzon a helyzet, mert mégis egy viszonylag biztos állása van. Végül is nálunk megoldódtak a dolgok. Azt azért hagy tegyem hozzá, hogy akármennyire is biztos, hogy talál más állást a párod, inkább még várjon a kilépéssel és közben keresgéljen más állást, mert nem biztos, hogy olyan egyszerűen fog menni, ahogy ő azt elképzelte.
2012. okt. 9. 12:24
 12/28 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!

Úgy állunk, hogy én pár hónapja dolgozom, gyesen voltam nyár elejéig. Akkor éppenhogy megéltünk, néha volt egy kis luxus az életünkben, volt olyan hónap, hogy sikerült 5-10 ezret félretenni. Már akkor aggódtam, hogy mi lesz, ha lejár a gyesem, igaz az csak 25 ezer, de akkor rengeteget jelentett, anélkül a 25 nélkül nehéz lett volna.

Az én munkám alkalmi. Van olyan hét, hogy dolgozom 5 napot is, de van, hogy egyet sem, mikor hogy van rám szükség (vendéglátás). Ahhoz képest, hogy alkalmi, jól keresek vele, félre tudtunk tenni már, sőt most vettünk új bútorokat is, de tudom, hogy ez átmeneti állapot, mert jön a rossz idő, a tél és egyre kevesebbet kell majd mennem dolgozni (közben nézelődök).

Férjem is nézelődik már, keres-kutat, igaz hasonló kaliberű munkát szeretne, mint a mostani (5-13-ig vagy 6-14-ig dolgozik), ami azért is volna jó, mert így ő tud menni a fiunkért az oviba, mivel én éjjel dolgozom. Általában 15-től van, hogy hajnal 2-ig is.

Ha olyan munkát talál, ami esetleg egész napos, akkor nem tud menni a kölyökért, persze akkor nekem is lépnem kell, de mi lesz, ha beteg lesz, ki marad vele itthon? Az ő jelenlegi munkahelye családbarát, ha baj lenne, jöhetne táppénzre a gyerekkel, de ha új helyre megy nem hiszem, hogy tolerálnák. Eddig nem kellett eljönnie, én délelőtt itthon voltam a beteg gyerekkel (1 hónapja kezdte az ovit), délután meg mentem dolgozni, nekem is nehéz...

Látom/érzem, hogy támogatnom kell őt, csak nagyon félek a jövőtől. Már nem csak mi vagyunk és a kis igényeink, hanem itt a fiunk is. De tudom, nem hagyhatom, hogy tönkremenjen. Azt mondja már két hónapja agyal rajta, hogy felmond, csak azt nem értem, akkor miért hagyta, hogy új bútorokat vegyünk? nem lett volna rá akkor szükség... félre tehettük volna azt a pénzt is...

2012. okt. 9. 12:28
 13/28 anonim ***** válasza:

Épp azt teszem.

Eleinte szerette a helyet,de utóbbi évben nagyon rosszul érzi magát.Magától nem hagyná ott,én duruzsoltam addig amig döntött,lelép onnan.Keresek annyit hogy van ideje másikat találni,nincs gyerekünk még,felőlem költözhetünk is ha ez megoldás.

Nekem első az hogy boldog legyen,ebben akadály ez a cég.

Nem félek,ha szűkösebben is,de megélünk.

2012. okt. 9. 12:29
 14/28 anonim ***** válasza:

Igen. Ha ennyire rossz, nem kérném, hogy maradjon. Egyébként ez megtörtént nálunk is, személyes tapasztalatból beszélek.

Nem mondom, hogy nem aggódtam sokszor a költségvetésünkre gondolva. De inkább némi bizonytalanság és anyagi nehézségek, mint egy gyomorfekély vagy egy idegösszeroppanás.

Mi így mérlegeltünk, de nem azt mondom, hogy bármire rá akarlak beszélni. Nem mindegy, hol laktok, mennyire sokoldalú, talpraesett a párod, mert ezek függvénye is, hogy milyen hamar talál új munkát.

Nálunk gyerek nincs, hitelünk a bank felé nincs, eleve lazábban vehettük a helyzetet, mint mások.

2012. okt. 9. 12:30
 15/28 anonim ***** válasza:

Volt ilyen eset mindkettőnkkel. Mindketten támogattuk a másikat, hiszen annak semmi értelme hogy az egészsége tönkre menjen, hogy állandóan ingerült, feszült legyen. Volt hogy a párom egyik napról a másikra kilépett, mert a munkahelyén hónapok óta olyan légkör volt amit képtelen volt elviselni. 2 hónapig keresett munkát, végül talált. De megérte, hogy 2 hónapig szűkösen éltünk, mert jobban szeretem ha vidám.

Nem is olyan régen én is hasonló helyzetben voltam. Nálam tovább tartott a munkakeresés, de segített, támogatott a párom. Ma dolgozom, igaz nem az álmaim állása, de legalább nyugi van, nem ba**ogatnak. Ami a lényeg, megfizetnek.

2012. okt. 9. 12:30
 16/28 anonim ***** válasza:

Nálunk két évvel ezelőtt ez volt a helyzet, a férjem már halomszámra szedte 30 évesen a gyógyszereket a vérnyomására és a reflux betegségére, aminek a stressz az egyik legnagyobb okozója. Közben három hónapos volt az újszülött babánk, így még nehezebb helyzetben voltunk. Végül annyira kicsinálták, hogy rá akartak kenni valami mulasztást, így felmondott anélkül, hogy lett volna másik állása. Én támogattam benne, bár nem teljes vállszélességgel, mert én is azt mondtam, hogy amíg nincs másik, addig tartson ki, hiszen nekünk már egy kisbabáról is gondoskodnunk kellett. De ő eljött, közben voltak más jellegű gondjaink is, állást egy hónap után talált, ami három hónap múlva véget ért, a fizetés meg egyre kevesebb lett, utána munkanélkülire ment el, majd lett egy állandó állása, vezető pozícióba került, de valami hihetetlenül vicces fizetésért, viszont kellett a munka, úgyhogy elvállalta. Na, onnan nézelődött, és most végül jól fizető állása van, igaz 200 km-re tőlünk, de már nem volt más választásunk, sajnos olyan régióban élünk, ahol nincs lehetőség kitörni. Így döntenünk kellett, hogy normális életet biztosítunk-e a gyerekünknek, viszont az apja csak kéthetente láthatja, vagy itthon marad, de akkor a sok probléma miatt hamarosan úgyis tönkremegyünk anyagilag is és a kapcsolatunk is. Közben egy szerencsénk volt: én nagyon jó tgyást kaptam, nettó 150ezer körül, majd a gyedem is a maximum lett és volt még spórolt pénzünk, amit fölélhettünk. Enélkül nem tudom, hogy mi lett volna velünk!

Szóval támogasd őt, de kizárólag akkor, ha van más kilátásban, mert hiába akar dolgozni valaki, ha rajta kívül még több ezren akarják ugyanezt! És a jó melók általában ismeretség útján szerezhetők meg!

2012. okt. 9. 12:31
 17/28 A kérdező kommentje:

Szűkösen lennénk mi is, míg talál másikat... és ugye ha ő mond fel, még álláskeresésire sem mehet. Tehát egy az egyben kiesik az ő fizetése.

Ha közben engem sem hívnak már akkor ketten leszünk munka nélkül? (Nem is tudom, hogy én alkalmiról elmehetek-e álláskeresésire, ha beüt a krach?)

2012. okt. 9. 12:32
 18/28 anonim ***** válasza:
Támogatnám, de ha anyagilag nem vagytok túl jól, akkor még keressen és, ha biztos, akkor menjen.
2012. okt. 9. 12:34
 19/28 anonim ***** válasza:
Támogatnám. Hasonló a helyzet a férjemmel is, bár náluk a kollégák legalább jók, de a két főnökkel vannak problémák rendesen. A férjem is megbánta már, hogy váltott ide, de neki olyan a szakmája, hogy nem nagyon ugrálhat sajnos. Így időnként nézeget, elküldözget egy-egy önéletrajzot, de Ő biztosan nem hagyná úgy ott, ha nem talál mást. Ugye itt az is kérdés, mennyire kivitelezhető az állásinterjúra járás egy munkahely mellett. Én támogatom mindenben.
2012. okt. 9. 12:43
 20/28 anonim ***** válasza:

Ha olyan helyzetben van, hogy felkapott a szakmája, és esélyes, hogy találna munkát, valamint anyagilag megengedhetjük magunknak azt az 1-2 hónap kiesést, akkor igen, támogatnám - az is fontos, hogy ne legyen idegi roncs minden nap, mikor hazaér.

Azt javaslom, hogy keresgéljetek munkalehetőségeket neten, újságokban, érdeklődjetek cégeknél, és ha úgy látja, van úgy munkahelyre esély, akkor lépjen ki.

2012. okt. 9. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!