Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A lányotoknak hinnétek vagy a...

A lányotoknak hinnétek vagy a (z új) férjeteknek?

Figyelt kérdés

Elváltam mikor a lányom még pici baba volt (11 hónapos) majd megismertem a mostani férjem, akivel 10 éve vagyunk együtt, 6 éve házasok is. Az új párom a kezdettől fogva elfogadta hogy nem egyedül vagyok és teljesen jól kezelte a lányomat is.

Nem rég viszont a most 12 éves lányom azzal állt elő, hogy a párom erőszakosan viselkedik vele, gyakran ráförmed, kiabál és lökdösi/rángatja. Én ilyet még nem tapasztaltam és nem is gondolnám hogy ilyet csinálna, nem egy agresszív ember.

Mellesleg a lányom mostanában kicsit a világ hercegnőjének képzeli magát és elég csacska dolgokat csinál a barátaival is, azért merült fel bennem, hogy mi van ha csak hazudik? Vagy esetleg az, hogy a vérszerinti apja adja alá a lovat és kéri hogy így viselkedjen..

Ti mit gondoltok? Kinek hinnétek? És hogyan lehetne kideríteni az igazságot?

2013. márc. 26. 18:03
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem is vonj be egy szakembert,mert 12 évesekre jellemzőek legalábbis egy részére amit a lányod csinál a füllentések,na de egy nevelőapa sem makulátlan mindig,anyám nem hitte el,mikor 20 évesen elmondtam,hogy a nevelőapám molesztált 7-13 éves korom között, a mai napig nem hiszi el,sőt engem hibáztat,hogy hamarabb nem mondtam el neki,és nem mondtam,hogy ne menjen hozzá,pedagógus így elvileg tisztában van azzal,hogy ha egy gyerek fél a legtöbbször inkább hallgat,és még így sem,pedig 18 évesen ott hagytam őket és apukámhoz költöztem.Szerintem vonj be egy szakembert aki elbeszélget a lányoddal és a pároddal,vagy esetleg egy diktafont szerelj be valahova hogy ha nem vagy otthon tudd mi történik.
2013. márc. 26. 21:11
 32/38 anonim ***** válasza:
61%

Utolsó, nem tudom, hogy aki itt az ilyen diktafonos ötletekkel jön, ellamentált-e előzőleg azon, hogy ő hogyan reagálna arra, ha a saját lakásában, saját szobájában le akarnák hallgatni?

Mert hát szerintem tipikusan a kb azonnali válóok... túl azon, hogy ha nem az illető beleegyezésével történik, szimpla bűncselekmény...

Ami itt járható út, az a nevelési tanácsadó, esetleg a pszichológus bevonása.

2013. márc. 27. 08:11
 33/38 anonim ***** válasza:
55%
azt már csak végső megoldásnak írtam,ha nem jön be a szakember
2013. márc. 27. 08:15
 34/38 anonim ***** válasza:
71%

Tudod, pont az a baj vele, hogy nem old meg semmit, csak csinál a problémából két problémát. A válást enélkül is be lehet adni akár a Kérdezőnek, akár a nevelőapának, tök felesleges még egy bűncselekményt is elkövetve megalázni a másikat, aminek úgyis a válóper lenne a következménye.

Ilyen diktafon-dolog legfeljebb úgy működhetne, ha eldőlne, hogy csakugyan a lány nem mond igazat, és őt akarnák szembesíteni a hazugságával... bár mondjuk én a gyerek lehallgatását sem tartom túl etikusnak.

Szóval mondom, szerintem el kell menni hármasban a nevelési tanácsadóhoz, ott majd a szakember elbeszélget külön-külön is mindegyikükkel, meg együtt is, és biztos lesznek használható javaslatai a probléma kezelésére.

Bár mondom - pláne, amióta Kérdező leírta az iskolai problémákat a lányával - azt tartom a legsanszosabbnak, hogy a nevelőapa úgy döntött, hogy némileg bekeményít - ez azért evidens következménye szokott lenni az igazgatói intőknek otthon, ne tagadjuk - a lány meg "szabadságharcba" kezdett "engem egy idegen ne neveljen" jelszóval... bár lehet, hogy ebből a meggondolásból meg az is megoldást jelentene, ha az anya, a vér szerinti apa, meg a nevelőapa együtt ülne le a lánnyal, mert hát ugye itt a helyzetet az bonyolítja, hogy 3 ember van, aki valami módon szülő, a kamaszoknak meg alapműködése, hogy ha bármi féle ellentét van a szülők között a nevelésében, azt igyekszik kihasználni a saját mozgástere növelésére:)

2013. márc. 27. 08:48
 35/38 anonim ***** válasza:
95%

Valószínűleg a lányod túlozza el a dolgokat. Nekem nincs kamasz gyerekem, kismama vagyok. De van egy 12 éves húgom és nagyon nehéz vele. Nálunk is hasonló jellegű a probléma, anyum párjára mindig fúj valamiért (persze a konkrét baját nem tudja megmagyarázi). Ha egyszer rászól a nevelőapja, akkor durci, aztán meg sír a szobájába, hogy anyuci nem érti meg. A múltkor például az én férjemre is megsértődött, mert mutatott neki egy rajzot és a férjem azt mondta, hogy "szép, de miért nem két szemet rajzoltál annak a lánynak"... Erre ő bőgve elment a szobájába és azt mondta, hogy az én férjem állandóan csak leszólja őt. A férjem meg utánament megbeszélni a dolgot és pár perc múlva nem volt semmi baja a húgomnak.

Ők most ilyenek, pár évvel ezelőtt én is hasonló lehettem, mindent eltúloznak. Mi tudjuk, hogy a nevelőapja nem szól rá bunkón, nem kiabál vele, nem piszkálja stb.

Anyum, a párja meg a húgom is leültek már hármasban, hogy ne legyen utálkozás. Kb ugyanígy viselkedett a húgom, mint a te lányod. Ezért feltételezem, hogy nem kifejezetten hazudik, csak eltúlozza a dolgokat és egy normális, enyhe rászólást is azonnal sértőnek, bunkónak érez, mintha kiabálnának vele. Anyukám mindig azt mondja, hogy majd nála is elmúlik, ahogy nálunk is...

2013. márc. 28. 11:57
 36/38 anonim ***** válasza:
30%
Csak majd nehogy sirj ha a lámyod akiket bolondit a neten majd megerőszaolja valamelyik.
2013. máj. 12. 17:36
 37/38 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező!

Hogy vagytok mostanában..?

Mi lett végül?

---

Nem látom, hogy regáltál volna erre a komoly gondolatra;

"..Kérdező roppant kényes helyzetben van:

egyik oldalra sem engedheti meg magának, hogy tévedjen, se a férjével, se a gyerekével szemben.

És ez egy eléggé elviselhetetlenül és irreálisan nagy felelősség, felesleges egyedül hordozni, ha nem muszáj."

(2013.márc.26.19:49)

2022. okt. 6. 21:37
 38/38 anonim ***** válasza:

Javítás:

...nemm látom, hogy bármit reagáltál volna...

2022. okt. 6. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!