A lányotoknak hinnétek vagy a (z új) férjeteknek?
Elváltam mikor a lányom még pici baba volt (11 hónapos) majd megismertem a mostani férjem, akivel 10 éve vagyunk együtt, 6 éve házasok is. Az új párom a kezdettől fogva elfogadta hogy nem egyedül vagyok és teljesen jól kezelte a lányomat is.
Nem rég viszont a most 12 éves lányom azzal állt elő, hogy a párom erőszakosan viselkedik vele, gyakran ráförmed, kiabál és lökdösi/rángatja. Én ilyet még nem tapasztaltam és nem is gondolnám hogy ilyet csinálna, nem egy agresszív ember.
Mellesleg a lányom mostanában kicsit a világ hercegnőjének képzeli magát és elég csacska dolgokat csinál a barátaival is, azért merült fel bennem, hogy mi van ha csak hazudik? Vagy esetleg az, hogy a vérszerinti apja adja alá a lovat és kéri hogy így viselkedjen..
Ti mit gondoltok? Kinek hinnétek? És hogyan lehetne kideríteni az igazságot?
A 15 éves lány, nem írt hülyeséget!
Én a lányomnak hinnék. De neked teljesen felesleges írni, mert látszik hogy nem is akarsz a lányodnak hinni. Mi bármit mondhatunk akkor is a férjednek hiszel majd...
Üdv.: 26éves kismama
Nyilván igen, de azután hogy a lányotok kamu társkereső oldalakra regisztrál be és felnőtt férfiakat bolondít illetve a suliban azt hazudja hogy azért lógott egy hetet mert meghalt a mamája, akkor nem biztos hogy annyira töretlenül bíznátok benne, nem igaz?
Nem bízom meg vakon a férjemben, de ha egyszer semmi jel nincs erre, a többi vélemény is az, hogy a lányom füllent illetve a férjem felnevelt már 3 saját gyereket, akkor nem nézhetem egyoldalúan a dolgokat.
19-es vagyok. Én mindenképpen elvinném egy nevelési tanácsadóhoz a gyereket. Beszélgessen csak nyugodtan egy olyan felnőttel, aki nem "részrehajló". Simán lehet, hogy neki elmondana - akár véletlenül is - olyan dolgokat, amelyekből kideríthető az igazság, vagy legalább annak egy része.
A férjemmel meg arról beszélnék, hogy kicsit háttérbe kellene vonulnia.
Az a baj, hogy attól még, hogy a lányod esetleg "csacskaságokat" csinál, könnyen lehet hogy ő mond igazat. Mi van például akkor, ha pont amiatt csinálja, mert a párod tényleg bántja és fel akarja hívni magára a figyelmet?
Mindenképpen érdemes lenne bevonni egy kívülálló szakértőt a dologba. Egyrészt mert lehet, hogy amint komolyan felmerül a lehetőség, kibújik a szög a zsákból és valamelyikük színt vall,másrészt mert ha tényleg gond van, akkor ő segíthet a megoldásban is.
Egyébként én is afelé hajlok, hogy a férjednek higgyek, de soha nem szabad kizárni a lehetőségét, hogy mi van, ha mégis a lányod mond igazat. Ebben az esetben nagyon komoly törést okozhat neki, ha nem állsz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!