A lányomnak (17 éves) idióta ötletei vannak és nem tudok mit tenni ellene, mert az apja támogatja benne. Hogyan vethetnék véget ennek az egésznek?
Azzal kezdeném hogy 1,5 éve elváltunk a férjemmel mert én beleszerettem másba és ő most bosszúhadjáratot indít ellenem és mindent megtesz azért, hogy magához édesgesse a lányunkat.
Szóval: sosem volt a lányom duci, 165 centi és a max kiló amit nyomott az is 57 volt. Az utóbbi időben viszont fejébe vette hogy ő kövér és eszeveszett fogyókúrába kezdett. Olyan példaképeket és célokat tűzött ki maga elé mint pl Victoria Beckham aki köztudottan csontsovány és még egyéb ilyen csont-és-bőr sztárocskákat, akiknek most nem tudom a nevét, de borzasztó vékonyak.
Én ezt nagyon ellenzem, de hát egy 17 éves lányt már nem etethetek meg.. Minden nap megy a vita. Észrevettem hogy a suliba csomagolt tízóraiját is kidobja és hogy ebédre is szinte semmit nem eszik. Állandóan feszült a légkör, ilyenkor mindig az apjához menekül aki persze adja alá a lovat, hogy az ő élete és ne hagyja hogy beleszóljak és költözzön hozzá mert tőle diétázhat ameddig akar..
Beszéltem már mindkettőjükkel, de süket fülekre találtam.. Mit tehetnék? Nem akarom hogy anorexiás legyen a lányom de azt sem akarom hogy a mindennapos vitáink után fogja magát és odaköltözzön az apjához.
második válaszoló:Az már nem egézséges táplálkozás hogy kihadja a reggelit és az ebédet!
kérdező:Sztem kicsit hanyagold ezt és foglalkoz vele menjetek el egy-két helyre stb.aztán ha már nagyon sok ideig huzodik hozd fel újra a témát!
Pszichologushoz bárki mehet,nem kell arról orvosi papír hogy beteg.
Szerintem nincs gond a kettes válaszoló által linkelt képekkel (mármint azokkal ami a harmadik és negyedik képen volt) szülés előtt nekem is ilyen alakom volt 10 éven keresztül, már miért lenne alultáplált csontváz???
Egyébként köszönöm a válaszokat, majd kipróbálom a nyolcas válaszoló tanácsát! :)
Sajat tapasztalat
Csak akkor jottem ra, hogy valami nem oke, amikor veradason eltiltottak elsore fel evre, es kivizsgalasra kuldtek.
A verkepem szetesett.
En sem fogytam ijesztore, de alkatomhoz nagyon keves volt (174 cm 57 kg)
Utobb a kepeket nezve...
Hat koran sem volt szep.
Testkepzavarom volt nekem is (de nem ezert), nem ettem semmit, nem is voltam ehes, a kedvencembol sem tudtam tobbet enni mint amugy, mert az 5. Falat utan annyira tele voltam, hogy hanyingerem volt.
Nem szamolgattam kaloriat, nem fogyokuraztam, egyszeruen nem ettem, es jobban ereztem magam tole a boromben.
Nekem az ok egyszeru volt, lelki valsag. Egy szakitas, es a szuleim hazassaga is ugy nezett ki romokban Tobbszor megkaptam, hogy en vagyok a hibas, ezt 18 evesen el is hittem, nem is ertem hogy tehettek ezt, igaz, hogy latszolag miattam veszekedtek, meg allitolag provokaltam oket vagy mi, de ez h...seg volt akkor. Nem valtak el, azota jo a kapcsolatuk, es a mienk is az...
Tehat kivalthatta belole a valasotok, elofordulhat, hogy van egy szerelem is, ami miatt ilyen.
En tanacsotam. A pszichologust vagy csaladsegitot, es nem konkretan az eves zavarai miatt, hanem az, hogy nem hallgat rad, nem egymast segitve nevelitek jelenleg a lanyotokat az exferjeddel, hanem ellentetesen, ez nagy baj, meg pont gyerek anniyra a lanyotok, hogy nagyon befolyasolhato. Ha feldolgozza ezt az egeszet, akkor talan rajon, hogy a dietazasnak is megvannak a modjai, amivel az egeszseget nem teszi tonkre, a testkepzavarat is helyre kellene billenteni.
A feszult legkornek is lehet oka a nem eves, az ehes ember ingerlekenyebb, sot az is aki sokat fogy hirtelen, vagy tul vekony, mivel az idegpalyaknak szukseg van zsirra, ha nincs akkkor ingerlekennye, idegesebbe valik az ember (ez biologia..)
Kitartast kivanok, sok nehez perc ele neztek meg, de semmi sincs sosem veszve:)
Én is azt tanácsolom neked, hogy hagyd rá a dolgokat, amíg úgy érzed, hogy nem beteges amit csinál. Ha már úgy érzed, akkor se kioktatással reagálj rá, hanem segítő szándékkal állj hozzá, még ha nehéz is megállni.
Beszéld meg vele az egészséges táplálkozás módjait és mondd el neki, hogy a koplalás nem vezet semmire. Meg fog betegedni tőle, ájuldozni fog, vashiánya lesz, a vérképe nulla lesz és ezt akár addig is csinálhatja, amíg bele nem hal.
Próbáld rábeszélni arra, hogy támogatod ebben, segítesz neki de cserében azt kéred, hogy egyen! Készíts neki egészséges reggelit és egye meg mielőtt elmegy. Tízóraira néhány gyümölcsöt tegyél neki, ebédre ha nem menzás kapjon szintén valami egészséges ételt. Az uzsonna megint valami gyümölcs, vacsorára megint light-os. Ha eszik mellé mást, nem baj, ha nem eszik, akkor sincs gond, mert minden szükséges tápanyagot megkap az étrendje által.
Azt ugye, tudod, hogy egy szülőnek mennyi a felelőssége abban, ha a gyereke anorexiás lesz? RENGETEG!!! Az anorexiás lányok anyja általában a hibás és a felelős az anorexiáért (nem mindig, úgy 98%-ban), ugyanis rátelepszik a gyerek életére, nem engedi magáról levélni, mindenbe beleszól, mindent uralni akar. Ilyenkor a gyereknek nem marad semmiféle más kontrollja maga fölött, mint az evéssel való zsarolás.
Amit tehetsz, ha a lányod is vevő rá: ifjúsági pszichiátria, amelyen belül a lányod kapja a terápiát, és mellette a teljes családot (a volt férjedet és a mostani pasidat is beleérteve) kezelik. Ha nem vállalja, akkor az a legtöbb, amit tehetsz, hogy leszállsz a lányodról és békén hagyod.
"Tízóraira néhány gyümölcsöt tegyél neki"
Felpontoztalak, mert a szöveged eleje jó volt, de itt dobtam egy hátast. 17 éves embernek tízórait csomagolni?!!!Na EZÉRT anorexiás a kislány! Úgy bánnak vele most is, mintha hároméves lenn
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!