Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a férjemet...

Hogyan vegyem rá a férjemet sértődés nélkül?

Figyelt kérdés

Olyan típusú munkakörben dolgozom, ahol napi 10 órában készenlétben állok, aki épp belép, telefonál, azzal foglalkozni kell, odafigyelni rá.

Estére már csak arra vágyom, hogy belemélyedhessek bármibe és ne szóljanak hozzám legalább 1-2 órán át.

A férjem nagyjából akkor ér haza, amikor én. Ha mesél valamit, nem egyszerre mondja végig, hanem szaggatottan. No meg sokszor hangosan magában beszél - ilyenkor is odafigyelek és nem mindig derül ki, hogy hozzám szólt vagy csak hangosan gondolkodik.

Illetve gyakran csinál olyat is, hogy valamit olvas a gépén (a monitort nem látom) és megkérdezi, hogy "ez hol lehet ezen a weboldalon?". Miközben én is annyit tudok tenni, hogy odamegyek és végigbogarászom a weboldalt, pont ahogy ő tehetné.

Gyakorlatilag úgy érzem magam esténkén, mintha még mindig dolgoznék, pár percenként "kiránt" abból, amivel épp foglalkozom. Próbáltam ezt így, ahogy van, elmondani, de csak a sértődésig jutottunk.

2013. márc. 21. 17:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
57%

Tudod, a házasság arról szól hogy figyeltek egymásra, segítitek egymást! Soha, annál nagyobb áldozatot ne kelljen hoznod az életben annál, hogy ki kell szakadnod éppen abból amit csinálsz, mert a férjed megkér arra, hogy segíts neki valamiben!

Jézusom..

2013. márc. 21. 17:23
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
Mire akarod rávenni a férjedet, hogy ne beszéljen hozzád?
2013. márc. 21. 17:24
 3/15 anonim ***** válasza:
23%
Akkor sértődjön meg, mit foglalkozol vele? Ő talán törődik veled, hogy neked nem jó így?
2013. márc. 21. 17:26
 4/15 anonim ***** válasza:
22%
Csináld te is ugyanezt vele. Ha valamibe belemélyedne, folyton szólj hozzá, ne hagyd, hogy bármibe is belemerüljön.
2013. márc. 21. 17:27
 5/15 A kérdező kommentje:

Nem a segítségkérésről van szó (bár amit a példában említettem, az sima lustaság, mert nincs türelme megkeresni valamit, ami nekem pont addig tart, mint neki tartana), általában valamit elkezd mondani, majd mondat közben megáll olvasni kezd valamit, egy perces szünettel folytatja.

Illetve nem leülünk beszélgetni, hanem mond két mondatot, csend, 5 perc múlva megint kettőt. Erre is értettem a szaggatott kommunikációt.

A munkahelyemen kénytelen vagyok jó pofát vágni hozzá, hogy két percenként nyílik az ajtó és kérdeznek valamit, vagy mondanak valamit, de estére elfáradok.

Ha egy összefüggő történetet mesél, természetesen meghallgatom, de olyanokhoz tényleg nincs türelmem, hogy megáll a hűtő előtt, nézeget a nyitott ajtónál, majd megkérdezi mit egyen.

Vagy hangosan gondolkodik, gyakorlatilag nem is hozzám beszél, hanem sorolja, hogy mit kell a héten elintéznie.

Ha mesél valamit, gyakran közben felveszi a telefont, én pedig nézhetek bután, amíg lefolytatja a beszélgetést.

Ha hazaérkezés után egy órát csendben ülhetnék, utána én is türelmesebben tudnék a fentiekhez viszonyulni.

2013. márc. 21. 17:38
 6/15 A kérdező kommentje:
Kicsit olyan, mintha a gyerekem lenne. Aki 5 percenként odafut hozzám, hogy "anya, nézd, anya figyelj". Csak más ez egy kisgyerektől és más egy felnőtt embertől. Egy gyereknél még nem elvárható az összeszedett kommunikáció.
2013. márc. 21. 17:39
 7/15 anonim ***** válasza:
Én a helyeden lepinennék munka után 1-2 órára, a férjemnek azt mondanám ,alszok egyet. Neked is jót tenne, ő nem zavarna addig, és felfrissülnél. Ezért csak nem haragudna, elvégre sokat dolgozol.
2013. márc. 21. 17:39
 8/15 anonim ***** válasza:
36%
Pedig csak az a megoldás, ha megérteted vele, hogy szükséged van arra az 1-2 nyugodt órára, amíg kicsit kipihened magadat az egész napi munka után. Ne azt kérd tőle, hogy addig maradjon csendben, mert érthető, ha ezen megsértődik. Inkább valahogy úgy vezesd elő, hogy nagyon is szeretnél figyelni rá, és érdekel amit mond, de agyilag rettenetesen elfáraszt a munkád. Ha nem tudsz egy kicsit leereszteni, akkor képtelen vagy erre. Ezért kérsz egy kis nyugit, és utána csupa fül leszel, hogy meghallgathasd. Esetleg ha megoldható, menj át egy másik szobába, feküdj be egy kád meleg vízbe, vagy valami olyan lazítós módszert válassz, ahol nehezebb megzavarni közben.
2013. márc. 21. 17:42
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfontolom a tanácsokat!
2013. márc. 21. 17:44
 10/15 anonim ***** válasza:
Szerintem beszéld meg vele, hogy miután hazaérkeztek, hagyjon neked egy-két óra nyugalmat. Szerintem ez nem a világ. Mindenkinek mások az igényei.
2013. márc. 21. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!