Karácsonyi zabáltatás. Hogyan értessem meg a kedves rokonokkal, hogy "kösz, jóllaktam, nem kell több" anélkül h sértődés lenne?
Nem vagyok egy nagyevő, de ami ilyenkor megy amúgy is több a soknál. Rokonlátogatások, egy nap több is, és mindenhol "kötelező" enni, inni. Persze utána tele hassal, lepunnyadva, émelyegve még kedélyesen társalogni. Ha mégsem teszem meg akkor jönnek a lelkiismeret furdalást okozó szövegek, hogy így úgy nem szeretem őket, meg milyen vagyok, meg illetlen.
Hol illetlenség az, ha a harmadik vendégségben már az ásványvíz sem fér belém?
Hétköznapokon sem eszem sokat, pl. két fogást sem tudok legyűrni, vagy levest eszem vagy másodikat. Nemhogy a harmadik karácsonyi menü egy nap alatt.
Csak számomra abszurd ez a nagy zabálás? Miért azzal mutassam ki a szeretetem, hogy lezabálom magam? Miért erről szól az ünnep?
Nagyon szeretem a családomat, de ünnepnapokon a pokolba kívánom az egész kajálás-dolgot.
Hogyan lehetne ezt kulturáltan, illedelmesen, sértődés nélkül megoldani? Miért muszáj rosszullétig enni magunkat ahhoz, hogy ne sértődjenek meg? Értem én hogy készültek, de tudhatnák, hogy miattam felesleges, nekem ez csak kín.
Én naponta egy kiflit meg hihetetlen mennyiségű kávét és energiaitalt iszok mostanság így érettségi előtt. Egy hatalmas törés volt nekem ez a karácsony, hogy mindenhol zabáltatnak. Megoldásként azt választottam, hogy egyiknél eszek levest másodiknál azt mondom, hogy neharagudj nem fér több. A másiknál eszek másodikat vagy ami tetszik a harmadiknál a többinél meg valami kis apróságot. Egyes pontok között ülepedik annyit, hogy éppen fér, de nem esze tele magam.
18/L
A keveset szedés nem opció sajnos, azt is sértésnek veszik. :(
Bunkó vagyok mert egészséges adagokhoz vagyok hozzászokva. Beteg világ.
Én tökre élvezném ezeket az összejöveteleket mondjuk egy csésze kávé vagy tea mellett, nem kell hozzá nekem egy fél elefánt grillezve. :(
Ilyenkor mindig az van a fejemben, milyen sokáig el lehetne lenni ezzel a kajamennyiséggel, ha nem tömnénk be egyszerre. Elég gazdaságtalan és még csak nem is nagy élmény, mert utána rosszul vagyunk.
Érettségizős válaszolónak: még 5 hónap van addig, minek izgulod halálra már most? Elég lesz aznap reggel, még sok is. Az érettségi egy vicc kategória, nevetve lettem kitűnő, pedig 4 évig vakartam a *&@#-m, a könyveimet új állapotban adtam el miután végeztem.
Kérdező: nem kell velük foglalkozni, ilyen egyszerű. Engem sosem érdekelt, ha valaki etetni próbált, megmondtam, hogy nem kérem, köszönöm, és kész. Nálunk szerencsére csak vicc szinen megy ez, mert egy dédmama volt ilyen etetőmániákus, minden családi összejövetelnél mikor valaki már befejezte az evést és ezt észrevesszük, akkor kórusban kezdünk rá, hogy "egyél még, szedjél már, ne szégyellősködjél". Ezt mondta mindig a mama is. Szóval mi elvicceljük, de találkoztam már vérre menő ismerősökkel is sajnos... Nem kell velük foglalkozni és kész. :)
Nekem idén pont kapóra jött, hogy az ünnepek előtt kiakadt az állkapcsom, és a doki javaslatára pihentetni kell. Nem szabad rágcsálnom, max pépes kajákat. Rokonlátogatásnál levest kértem és kis mennyiségű, viszonylag "puha" ételeket, ezeket szépen lassan, komótosan elrágcsáltam, és mindenki boldog volt. :))
Javasolni csak azt tudom, hogy őszintén mondd meg nekik, hogy ez van. Hogy utánuk még x helyre mész és ott is "enned kell", ne tömjenek már, te el tudod dönteni, mennyi esik jól. És ebből ne engedj. Teljesen megértem azokat, akik 3 napja dolgoznak a konyhában, mert az egész famíliára főznek karácsonykor, ők így fejezik ki a törődést, a szeretetet. Te pedig úgy, hogy megtiszteled annyival, hogy legalább ránézel az alkotására. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!