Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Merjek lépni ebben a helyzetbe...

Merjek lépni ebben a helyzetben? A magyarázat alul.

Figyelt kérdés

6 éve vagyunk együtt párommal, de nem élünk együtt, még tanulunk... Én mondjuk dolgozom mellette. 23 éves mindkettőnk. Én érettebb vagyok mint a párom, én vagyok a nő, lehet ezért...

Lassan arra vágynék, hogy komolyra fűzzük a kapcsolatot, eljegyzés, esküvő, összeköltözés, megvan a ház is hozzá...

De vele ez még nagyon távolinak tűnik, hiszen nem melózik még mindig, a szüleivel is él...

Van egy srác, aki régen nagyon tetszett nekem, mostanában találkoztunk, a munkám kapcsán...

Nem volt józan, de úgy "tűnt" nyomulni próbál...

Nekem nagyon tetszik most is.

Ti mernétek lépni? Tudom, hogy ez nem biztos, több kell egy kapcsolathoz, de, ha együtt vagyok a párommal nem nagyon tudnám őt azzal elárulni, hogy megcsalom.

Ez a srác egy évvel idősebb, melózik, de egy a baja, szeret inni.

Mostani párom nem iszik, szinte soha és nagyon szeretem, de a tétlen lustasága megőrjít már...

Azt hozzá kell tennem, hogy egy suliba járunk, egy vonattal... És eddig egymást segítve tanultunk. Ez is nehezíti az elválást!

Ti mit tennétek? Várjak még? Érdemes lehet?

2009. szept. 16. 22:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletes ember nincs, nem hiszem, hogy érdemes egyik kapcsolatból a másikba vándorolni, ha egyébként jól megvagy a pároddal. Én 6 évet nem dobnék csak úgy el és ez a másik kapcsolat nem is biztos, hogy olyan jó lenne. Még 23 éves fiúk többsége otthon lakik, majd változik...és tessék vele beszélgetni. Mondd meg neki, hogy mit akarsz, milyen terveid, céljaid vannak és ő is mondja el az övét. Muszáj ezekről beszélni, hogy tudjátok, azonosak-e a tervek...többet beszélgess a pároddal.
2009. szept. 17. 07:48
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Az jutott még eszembe, hogy bár én nő vagyok, de lehet, hogy a párod is hasonlóképp gondolkodik erről, és azért nem költözik hozzád, mert nem akar beleülni valakinek a "készen terített" lakásába, amíg ő nem tud hozzájárulni a közös otthonhoz anyagilag. Lehet, hogy ő csak suli után akar elkezdeni dolgozni, mert olyan alkat, hogy zavarná a tanulásban a munka (van ilyen, aki ennyire maximalista, egyik évfolyamtársam ilyen, igaz, ő lány, de ő nem tud egyszerre a munkára és a tanulásra figyelni, viszont kiváló eredményei vannak a suliban, ő valahogy így nőtt fel). A szüleit ne bántsd, alapvetően tisztességes embert faragtak a fiukból, aki nem hódol a káros szenvedélyeknek, ez azért ritka manapság.
2009. szept. 17. 07:51
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha szereted, hogyan merülhet fel ilyen kérdés benned? Ha meg felmerül a lehetőség egy másik, ráadásul piás pasival való kapcsolatra, akkor lehet, hogy már nem is szereted igazán? Vagy jó dolgodban (langyosvizes állapot) nem tudod, hogy mit csinálj? Ha azt szeretnéd, hogy komolyabbra forduljon a kapcsolat, akkor miért tolod az eljegyzést? Nagyon sok a kérdés...
2009. szept. 17. 08:23
 14/32 anonim ***** válasza:
52%

Piással ne!

Olyannal se aki nem tud kiszakadni otthonról.

23 évesen már legalább annyit kereshetne,ha más nem korrepetálásból,vagy nyári munkával,hogy a villanyszámlát ki tudná fizetni és máris össze lehetne költözni.

Ne vedd zokon amikor azt írták pénzéhes vagy.Ez nem a pénzről szól,hanem arról,hogy mennyire hajlandó "építeni"valaki a kapcsolatát.

2009. szept. 17. 09:59
 15/32 anonim ***** válasza:
84%

07.41-esnek:

Igen ez mind szép,csak az a gond szerelemből megélni nem lehet.

A férfiak nagy része szerint elég egy asztal,ágy ,szék.Viszont mi nők máshogy látjuk.Nem azért mert pénzéhesek vagyunk,hanem mert szükség van más dolgokra is.

A lustság azért gond,mert eléggé kiábrándító tud lenni,hogy míg mi takarítunk,főzünk,mosunk,gyermeket nevelünk életünk párja kényelmesen elterül.És ez megint nem pénzkérdés.Egyszerűen azt jó látni,hogy amíg mi dolgozunk a családért,addig a férjünk/barátunk is odateszi magát.

2009. szept. 17. 10:05
 16/32 anonim ***** válasza:
87%
Nagyon fiatal vagy még és nem szabad olyan mellet leragadni,aki már most "nem felel meg neked". Sajnos a lustaság nem hinném,hogy javulni fog,és lássuk be rengetegen dolgoznak suli mellett is. Én is dolgoztam,pedig a szüleim jól állnak anyagilag,de nem akartam visszaélni ezzel. Ha akarod vinni valamire és nem csak elleni,akkor nem hinném,hogy a mostani párod mellett majd boldog lennél. A másik srác meg totál kizárva az iszogatás miatt. Hidd el sok olyan fiú lesz még, akinek tetszeni fogsz:) arról nem is beszlve,hogy 17 évesen jöttetek össze és sokat változtatok mindketten és még fogtok is,ez alatt azt értem,hogy más lett az értékrend/érdeklődési kör. Én 26 éves lány vagyok és amikor összefutok olyan srácokkal,akik 17-20 éves korom között tetszettek nagyon meglepődök(aki akkor lógatta a lábát és semmi nem érdekelte még most is a szülei nyakán él). Az"igazi" nem visszafelé fog húzni,hanem előrre és mellette te is majd a maximumot akarod kihozni magadból. Várd meg ezt a pasit és ne érd be kevesebbel!
2009. szept. 17. 10:24
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én pont ugyanilyen helyzetben voltam 5 évvel ezelőtt. 6 év után még nem volt sem eljegyzés, sem szó arról, hogy egyáltalán bármi közös jövőnk lenne, csak úgy "jártunk". Neki fontosabb volt a haverozás, bulizás, járta a saját útját. Én pedig találkoztam a mostani párommal, akivel 1,5 év után összeköltöztünk, tervezzük a babát, közös vállalkozást indítottunk.

Szóval szerintem nincs mire várnod. Olvasom itt a többiek hozzászólásait, hogy piással ne. Nos, ez attól függ, hogy mennyire piás. Ha szórakozás alkalmával iszik csak, akkor azzal mi a baj? Pár éven belül úgyis kinövi! De abban igazuk van, hogy ugródeszkának nem ő a legmegfelelőbb...

Lépj minél előbb, találj igazi társat. A mostani barátod sajnos nem az, és nincs értelme húzni az időt, pláne nem kell leragadni ilyen fiatalon!

2009. szept. 17. 13:04
 18/32 A kérdező kommentje:

Ez elképesztő!!!

Nagyon köszönöm Nektek a válaszokat!

Mindegyik nagyon elgondolkodtatott...

Nagyon érett és bölcs emberek válaszait olvashattam, kortól függetlenül!

Arra már én is gondoltam, hogy lehet "csak" ragaszkodom hozzá, megszoktam, szeretem, de már nem mint a páromat, hanem mint egy barátot, akivel őrületesen jó a szex!:S:D

Az anyagi része a kapcsolatnak azért rossz, mert én dolgozom, pedig ugyan abban a suliban tanulok, mint ő mellesleg ugyan azt is tanuljuk... Mégis tudok dolgozni, ő nem is akar.

Ezt nem tudom eldönteni, hogy megértsem őt, hogy miért dolgozna, ha még nem kell neki és megkap mindent? Vagy megvessem, mert ha lenne keresete, ha nem is túl sok, mégis másképp nézne ki a dolog, más lenne a szememben. És senki félre ne értse, nem azért lenne jó, ha keresne, hogy rám költhesse, hanem, hogy segítene a szüleinek pl. azzal, hogy nem otthonról kér mindenre pénzt!

Lehet az a bajom, hogy túlságosan türelmetlen vagyok?

Csak azt tudom, hogy szeretem, ha nem is szerelemmel... 6 év után talán már nem bűn, ha a szerelem helyett "csak" szeretet van...

A másik srác nem érdekel igazán, nem tudnék vele komolyba kezdeni és bárki belép" a képbe, mindenkit a mostani páromhoz hasonlítok, főleg külsőleg... Szerintem ez sem véletlen, bár lehet, hogy nem olyan értelemben van összefüggés...

2009. szept. 17. 13:12
 19/32 anonim ***** válasza:
92%

Szia alkoholistaval soha, sehol semmilyen korulmenyek kozott ne kezdjel! Toluk szabadulni kell inkabb, nem hogy kapcsolatot kezdeni veluk.

A baratodat szerintem mar meguntad, igy szakitsd meg vele a kapcsolatot.

Keressel egy hozzad valo tarsat, minel elobb, ne vesztegesd az idodet!

A baratodtol elhiszem hogy nehez az elvalas, viszont ha ugy erzed nem o az igazi, ne menjel hozza, ne akarjal osszehazasodni vele.

Rengeteg ffi keres part maganak, ne feledd!:)

2009. szept. 17. 13:40
 20/32 A kérdező kommentje:
Rendben! Észben tartom...:D
2009. szept. 18. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!