Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Merjek lépni ebben a helyzetbe...

Merjek lépni ebben a helyzetben? A magyarázat alul.

Figyelt kérdés

6 éve vagyunk együtt párommal, de nem élünk együtt, még tanulunk... Én mondjuk dolgozom mellette. 23 éves mindkettőnk. Én érettebb vagyok mint a párom, én vagyok a nő, lehet ezért...

Lassan arra vágynék, hogy komolyra fűzzük a kapcsolatot, eljegyzés, esküvő, összeköltözés, megvan a ház is hozzá...

De vele ez még nagyon távolinak tűnik, hiszen nem melózik még mindig, a szüleivel is él...

Van egy srác, aki régen nagyon tetszett nekem, mostanában találkoztunk, a munkám kapcsán...

Nem volt józan, de úgy "tűnt" nyomulni próbál...

Nekem nagyon tetszik most is.

Ti mernétek lépni? Tudom, hogy ez nem biztos, több kell egy kapcsolathoz, de, ha együtt vagyok a párommal nem nagyon tudnám őt azzal elárulni, hogy megcsalom.

Ez a srác egy évvel idősebb, melózik, de egy a baja, szeret inni.

Mostani párom nem iszik, szinte soha és nagyon szeretem, de a tétlen lustasága megőrjít már...

Azt hozzá kell tennem, hogy egy suliba járunk, egy vonattal... És eddig egymást segítve tanultunk. Ez is nehezíti az elválást!

Ti mit tennétek? Várjak még? Érdemes lehet?

2009. szept. 16. 22:38
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
90%

huh.

hát nekem is volt hasonló nehéz döntésem, és nem bántam meg.

egy melózó fiút hagytam ott egy velem egykorú egyetemistával.

viszont a másik srácnak nem is nagyon volt rendes melója, mindenféle hülye vállalkozásba belevágott, most ott tart, h van a nyakán 1 milla hitel, szal én afféle süllyedő hajóról menekültem.

a mostani páromat próbálom rávenni, h melózzon. majdcsak benő a feje lágya, ha meglesz a diplomája, csak nem itthon vakargatja majd... bár akkor biztos, h szó nélkül otthagyom, hiába szeretem...

nos, a te kis csábítóddal az a baj, h kissé piás, és hiába keres pénzt, ha mulatozásra szórja. mellette se lesz nagy jövőd.

ha szereted a párodat, maradj vele. ha nem, akkor lépj, de ne feltétlenül azt, hogy a másik fiúval összejössz. kicsit ismerd meg jobban. és ne félj! még fiatal vagy.

én is féltem, pedig csak 22 vagyok. de rájöttem, hoyg előttem van még az élet, és nem csak 1 pasi van a világon. ha ő nem, akkor majd a következő. az idő majd eldönti...

2009. szept. 16. 22:46
 2/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyik sem neked valo....de ez csak az en velemenyem.

Szerintem az isvosat felejtsd el akarmennyire is tetszik mert fel eve mulva ugyanide fogsz irni hogy hogyan szoktasd le az alkoholrol.

A masik...hat nemtom....lehet ha ezt elmondanad neki amit ide leirtal es azt is hozzatenned hogy most egy kis idore van szukseged hogy atgondold a dolgokat akkor lehet hogy eszbekapna es osszekapna magat, mert ahogy irod te is szereted ot.

Viszont sztem meg fiatal vagy (en is 22 vagyok) igy nem kell a hattyu halalara gondolni ha nem o az aki valora tudja valtani az alapveto vagyaidat.

Akkor keress tovabb de ne alkudj meg egy "haaaat okes a fiu, deeeee" tipusu emberrel.Biztos imadnivalo es valakinek o a nagy o, de ha mar most igy erzel akkor lehet hogy nem pont neked.

Gondold at, de a masik pasit felejtsd el, mert eselytelen hogy vele jobb lesz, hidd el nekem!

udv

2009. szept. 16. 22:48
 3/32 A kérdező kommentje:

Húúúú, bevallom nem számítottam ilyen lélegzetelállítóan segítőkész és kedves válaszokra!

Köszönöm Nektek!

A másik fiúról asszem sikerült is lebeszélnetek, bár ez amúgy is csak amolyan, húúú, de jó...tetszem neki, érzés bennem.

Szóval nem, amúgy is iszonyodom a piásoktól!

Arra gondoltam, hogy kivárom azt az egy évet, amikor végez a párom a fősulin és meglátom akkor, hogy fog hozzáállni az élet dolgaihoz... Remélem nem elvesztegetett idő lesz a következő év...

De alapvetően lusta ember. Nem hiszem, hogy ebben változna, vagy van rá esély, hogy ez is az érettséggel jön majd? Nem nagyon hiszem:S

Eljegyezne karácsonykor, de ma azt kértem várjunk vele, mert magunk sem tudjuk mi is lesz velünk...

Egyébként tudja, hogy mi a helyzet, beszélgettünk erről sokat... De ő csak hallgat, szokásához híven.

Nem sokat tud mondani, ettől majdnem megbolondulok!

2009. szept. 16. 23:11
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
A leírtak alapján sajnos nemigen gondolom, hogy otthagyja a szüleit, nekiáll húzni az igát, és persze összeköltözik veled, ami, még ha nem is tennétek hivatalossá, egy "mini" házasság lenne. Alkalmasint jó neki a szabad és (relatíve) független legényélet. Nem olyan időket élünk már, hogy a fiúk huszonegy-két éves korukban kötöttségekbe verjék magukat, és járom alá hajtsák a fejüket. Te nő vagy, te másként fogod fel, de nagyon valószínű, hogy ő ebből a szempontból nincs veled egy síkon, még ha egyébként szeret is. Gyaníthatóan nincsenek ínyére a komoly terveid. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor jobb, ha máris elhagyod, mert nem valószínű, hogy még egy-két évig ne maradna inkább a szüleinél. Viszont, amint már írták, a piás embert is gyorsan felejtsd el. Keress inkább egy harmadikat, akinek már jó munkahelye van, aztán költözz össze ővele.
2009. szept. 16. 23:12
 5/32 A kérdező kommentje:

Laktunk már együtt a párommal, 3 évig, albérletben, suli alatt... De nem ő állta a saját részét, nagyrészt inkább a szülei.

Van igazság abban, amit írtál...

Otthon lakik most, jöhetne hozzánk, a ház az enyém, de nem jön, mert ugye nincs jövedelme.

Én azzal nyugtatom magam, hogy okosabb befejezni "szülői oltalom" mellett a sulit, mint egy akármilyen munkába ugrani és a sulit mellőzni. Másrészt...

Ezért írtam ide, nem tudom mit tegyek!

2009. szept. 16. 23:20
 6/32 anonim ***** válasza:
88%

Valakinek a lelki alkata nem szokott változni. Én azt mondom, van néhány tulajdonság, amit ha felfedezünk egy pasiban, meg kell szólaljon a villogó vörös vészcsengő ott belül. Ezek kb.: felelőtlenség, költekezésre való hajlam, lustaság, ivás, őszintétlenség, kétszínűség, önzés, célok és ambíciók teljes hiánya, erős dohányzás. Akiben csak egy is megvan, azzal nem szabad kapcsolatot kezdeni, ha az ember jót akar magának. Ők az én szememben nem is pasik, csak emberek (értsd jól), akármennyire férfiasan is néznek ki külsőleg.

Abban nem érdemes bízni, hogy valaki megváltozik. Lehet, hogy még erőfeszítéseket is tesz a kedvedért, de az munka, és az ember egy idő után kifárad. Az a nyerő, ha valaki eleve magától olyan, amilyennek lennie kell.

Tudom, hogy a pasik jó része beletartozik a fent említett kategóriák valamelyikébe. A nők meg nem veszik észre hogy ezekkel a saját érdekükben nem szabad kezdeni. Ezért van az a rengeteg tönkrement kapcsolat meg egyik pasitól a másikig való vándorlás, csalódásokkal megtűzdelve. Előbb ész, aztán ha az zöld utat mutat, jöhetnek az érzelmek. A szerelem önmagában senkit nem tesz jobb emberré.

Elnézést a filozofálgatásért, nem tudom, segített-e valamit.

2009. szept. 17. 00:38
 7/32 anonim ***** válasza:
89%
Hát utolsó, sok szerencsét a párkereséshez... Tökéletes ember nincs, és az ugyanúgy igaz a nőkre is, drágáim...
2009. szept. 17. 02:08
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja és általánosságban is sok érzés szorulhatott belétek, ha a munkahely a legfontosabb...főleg az elsőbe, aki ilyeneket ír, hogy "süllyedő hajó", meg otthagyja ha szereti is...no comment, isten óvjon egy ilyen hű barátnőtől...
2009. szept. 17. 02:10
 9/32 anonim ***** válasza:
86%

És még hogy a csajoknak nem csak a pénz számít... bakker. Ritkán hallani ilyen gusztustalanul karrierista, pénzéhes és nősoviniszta válaszokat... a férfi az legyen egy pénztermelő gép, ne "süllyedő hajó", viszont amit megkeresett, nehogy elköltse, mert a "túlzott költekezésre való hajlam" miatt már csak ember lesz, nem férfi, hanem hagyja meg neked elkölteni mind, mi?

Kedves kérdező!

Bocsáss meg, nem akarlak megbántani, de tipikus csajjelenség az, amit látok. Van egy tök jó barátod, nem bulizik, nem csal meg, szeret, te is szereted, és mivel nincs semmi probléma az égvilágon, hát csinálsz, nehogy túl egyszerű legyen bármi is. Annyi hibája van, hogy amíg egyetemre jár, addig azzal szeretne foglalkozni csak, nem pedig leterhelni magát a melóval, és ezért a szüleinél lakik. Jobb lenne, ha a suli mellett melózna, nem lenne semmire ideje, és állandóan feszült meg stresszes lenne? Így legalább csak egy helyre kell figyelnie. És hidd el, ő sem akarja az egész életét a szüleinél tölteni, valószínűleg ő is akar veled komolyabb dolgokat, csak most a sulira koncentrál. De ahogy annak vége, talál melót, sztem az lesz az első, hogy költözzetek össze, eljegyzés, stb.

Kivétel persze, hogyha ezt túl gyakran mondogatod neki, mert a végén még vele is elhiteted, hogy ez a probléma valós, tényleg létezik, és a végén ő hagy ott téged. Nem jutott eszedbe, hogy amikor beszéltek erről, akkor azért hallgat, mert nem érti, mi a fene bajod van, és ő már mindent elmondott erre, amit lehet? Tudod, mi fiúk, nem szeretünk ilyen ködös, megfoghatatlan dolgokkal foglalkozni, aminek se eleje, se vége, és éppen ezért konkrét megoldást nem lehet találni rá. Ha meg valamiért mégis kell ilyenekkel foglalkozni, akkor az ember elmondja egyszer, hogy mit gondol (kb 2 értelmes mondatot lehet erre mondani), majd utána csendben ül és hallgatja a barátnőjét, hogy "most komolyan, ez mit nem ért ezen?".

Szerintem várj még, a barátod az elmondottak alapján kifejezetten rendes srácnak tűnik, csak szereti a biztonságot. Ennyi a hibája. Lehet, hogy kicsit lassabban tesz meg bizonyos lépéseket, de meg fogja tenni, hidd el.

"Mostani párom nem iszik, szinte soha és nagyon szeretem, de a tétlen lustasága megőrjít már... " Ha nagyon szereted, miért mondasz neki olyanokat, hogy ne jegyezzen el karácsonykor, mert nem tudjátok, hogy mi lesz? Ha szereted, azt éreztesd vele, hogy szereted, mert ezzel csak őt is elbátortalanítod, és még lassabb lesz minden...

Minden jót nektek!

2009. szept. 17. 07:41
 10/32 anonim ***** válasza:
94%

Ahogy írsz a párodról, azt olvasom ki belőle, hogy neked ő nem társad, hanem csak barátként tekintesz rá. Akkor viszont ne maradjatok együtt, vele teszel jobbat.

Hogy melyikőtök az érettebb, az ennyi idősen már nem a nemeken múlik, 20 éves korig még jó, de láttam én már férfiben és nőben is éretlent és érettet ebben a korban egyidőseket. :-)

Mi van, ha ő nem érzi veled biztosnak a kapcsolatot, és azért nem lép?

2009. szept. 17. 07:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!