Másnak is feltűnt, hogy a legigényesebbnek tűnő lányok/nők a legigénytelenebbek?
Sziasztok!
4 éve lakok egy albérletben, különböző lakótársakkal. 5-ből 4 esetben, amikor jöttek a házat megnézni nagyon tip-top-nak tűntek a lányok, de sajnos nem "hozták" a hozzájuk fűzött reményeket. Azt hinné az ember, hogyha meglát egy szép csinos nőt, az nem csak magára ad, hanem a környezetére is. De nem.
A takarítás fogalma a két lakótársamnak nagyon távolinak tűnik. Találtam már taknyos papírzsebkendőt az ebédlőasztal közepén, használt fültisztítópálcikát a folyosón és még sorolhatnám. Próbáltam velük diszkréten közölni, hogy lassan megesznek minket a csótányok, de mintha a falnak beszélnék. A legrosszabb az, hogy a reggeli smink+hajbödörítés mindkettőnek megvan, de csak idő kérdése és új háziállataink lesznek.
A legfurcsább az, hogy amikor meglátja őket az ember, olyanok, mintha a Cosmo-ból léptek volna ki, itthon viszont olyanok a körülmények, mint a Fedél nélkül-ben.
A barátnőm és egyben lakótársam pont ilyen. Én nő létemre csinos vagyok, ápolt, jólöltözött, mindig igényes. De én arra is igényes vagyok, ahogyan a lakásom kinéz, igenis a kettő megy együtt.
A barátnőm rengeteget tollászkodik, órákat van a fürdőben, dehogy kitakarítson, az nuku. Az ágya alá van minden bedobálva, tiszta por, mocsok az egész, hegyekben áll a koszos pohár az asztalán, rendetlen. Közös helyiséget sosem takarít, felőle bűzölöghet a szemét, nem érdekli. Ritkán volt itt buli, néha direkt vártam, hogy a ragacsos, mocskos padló vagy a lehányt wc mikor ugorja meg az ingerküszöbét, végül már nekem volt hányingerem tőle és megcsináltam. A mosogatót főzés után mocskosan hagyja, a szörpjeit kifolyatja, amitől ragad minden, de le nem törölné. Hogy a hűtőbe berohadó cuccait egyszer kidobná vagy kitörölné, amit odakent....
Közben leadja, hogy otthon ő mennyit takarít, náluk milyen tisztaság van. Jártam náluk és gondolom az anyja megcsinálja. De nem is ez a durva, mert lehet hogy az ilyen lányoknak odahaza az anyja takarít, de ahol senki nem csinálja meg helyette ott nem érzi azt, hogy bakker, ebben a hányásban én nem tudok élni? Akármilyen lusta is valaki, ha valami zavarja az ellen tesz én így azt mondom az ilyeneket nem is zavarja az igénytelen mocsok.
Nem mondom, hogy jó, de örülök neki, hogy ennyire "sorstársam" van.
Szólni nem tudok nekik erről, mert akkor megsértődnek, rend van kb. 2 hétig, utána újra megesz minket a kosz.
Ma arra jöttem haza, hogy csirkecombcsont van az asztal közepén (hála istennek tányéron), plusz még egy-két tányér, pohár, stb... gyakorlatilag az egész napi menüt vissza tudom nézni. Az egyikük nem áll túl jól anyagilag, de én inkább minden tisztítószert megveszek, mosogatószivacsot, felmosót, csak hogy adottak legyenek a körülmények a takarításhoz, de nem... Idejük is lenne, de őket nem zavarja, ha nincsen tiszta villa és kanál.
Az egyik azt mondta, hogy nem volt még ideje lemenni szemeteszsákot venni, de csokit, ivólevelet meg ilyeneket tud venni. Ezzel semmi nem lenne, egészségére, de ha jól gondolom a kukazsákos polcok le vannak zárva...
Utolso
Ez azert van, mert akit nem zavar, az nem tesz fel ilyen kerdest...
A kerdezo sem azt mondta, hogy nem visel el egy altalanos eendetlenseget, de azert itt nagy extremitasikrol beszelunk..
En 9,5 evet huztam le koliban, volt hogy 14-en egy szobaban....hat vannak tapasztalataim. Pedig en aztan tenyleg nem vagyok pedans, tehat nem zavar, ha van mosogatnivalo, ha mar kell porszivozni, akkor tudom attolni a masik napra, (persze igy is heti 2 szer porszivozok azert)
Anyuka, remalma voltam ami a szobamat illeti.
Most is nagy erofeszitesembe kerul a rend megtartasa, de a koszt nem igazan birom. Viszont mindig csodalattal tekintek azokra aki azt mondjak ez csak 2 perc, ez meg csak ennyi, ez meg csak annyi...nekem miert tart minden orakig????
Ennnek ellenere volt mar, hogy kuverte nalam is szobatars a biztositekot.
3 honap utan amikor kifakadtam, hogy itt nincs anyuci, aki megcsinalja, es hogy nem fog leesni a gyuru az ujjarol, ha neha felmossa az osszesen 10 nm es kozos szobankat ...akkor kepes volt azt mondani, hogy nincsen felmososzettunk (tudniillik a portarol kellett kerni) akkor megkerdeztem, h szerinte en megis mivel takaritok, es nezatt nagyot, hogy en szoktam?
Mondom nem, a multheti ragacs amit kiontott az pl csak ugy szublimalt vagy nem tudom. Rendszeresen lenyulta a kiskanalam, mert az tiszta volt es belehagyta szaradni a kaves/teasbogrejebe amibe a koszra kepes volt az uj italt tolteni, a mikrot hasznalta, hagyta a zsirt frocsogni....stb de soha nem torolte ki, a megrohadt kajait en taaritottam a hutobol... Pont azert verte ki a biztositekot, mert nekem sem voltak nagy elvarasaim, de azert ne mar....tudnek meg sorolni, neki ket a4es oldalra szedtem ossze, es onnan olvastam fel, hat utana nem beszeltunk, es atkervenyezte magat masik szobaba, akkor elgondolkodtam, hogy bennem van a hiba, de a masik szobatars csak 2 hetig birta:) ugyhogy azt hiszem turelmes voltam...
hidd el, aki magára nem igényes az a környezetére még annyira sem...
am. biztos kolisok voltak régebben... aki volt már koliban az nem takarít többet.
Utolso ezt en kerem ki magamnak, minden volt kollegista neveben is!!!!
Pont, hogy a kollegium rakenyszeriti azembert az onnallosagra...stb...
Persze nem egeszen az egyetemista kollegiumokrol beszelek, de elvileg oda mar 18 ev korul kerul az ember, tehat meg kellett volna tanulnia.
A kollegiumban minden reggel szobaellenorzes van kozepiskolaban, es ha valami nem megfelelo,akkor a kovetkezo heten bucsut mondhatsz a kimenodnek, vagy a szabad tanuloidonek..stb...stb..
Nalunk igy volt..
hát az egyetemen nincs :D vagyis vannak jobb kolik ahol van néha ellenőrzés is stb, cserébe szebb szoba+ wc van, de vannak gagyibbak ahol nincs és ne tudd meg mi van ott... pedig elvileg ez a társadalom elitje v micsoda :D
(egyszer aludtam benn egy haveromnál, szó szerint az ágyról le kellett söpörni a pizzásdobozokat, h le tudjak feküdni aludni :D a budit nem lehetett lehúzni... ilyen helyen mit vársz? :DDD)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!