Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed az ilyen...

Mi a véleményed az ilyen családmodellről?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, középiskolai osztálytársam volt.

A fickónak 2 barátnője van és így hármasban élnek együtt. Az egyikkel 8 éve van együtt. Aztán kerestek hármashoz egy másik nőt. Kezdetben csak így a hármashoz járogattak össze kizárólag a sex miatt, aztán már szerelmes lett mindenki mindenkibe és olyan 4 éve így hárman együtt élnek.

Most meg gyerekeket terveznek. Egyet-egyet mindkét nőtől.

Egyébként szemlátomást is boldognak tűnnek így együtt. A két nő is jóba van egymással. Néha látom őket vásárolni, nevetgélnek, elvannak, néha összekarolkozva mennek.

Neked mi a véleményed egy ilyen családmodellről?:)

2013. márc. 7. 18:49
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
89%

Kérdésre válaszolva:

Nekem semmi gondom nincs ezzel.

Kifejtve:

Azért gondoljunk bele: mindennek vannak előnyei és hátrányai

Pl Hátrány:

- apukának két családot "kell" eltartania (jó sok gyerekkel)

- ha a nők nem jönnek ki egymással akkor bukta az egész

- civakodás lehet az időbeosztáson és hogy mikor kié a pasi (jaaaaaaj "szegény" pasi)

- civakodás lehet azon hogy kit vegyen feleségül (Ma mo-on csak egy nőt vehet el)

- ha meghal a pasas, akkor civakodás lehet az ingatlanon (feltéve ha az egyiket elvette feleségül) : ki mit érdemel, ki mit kap..stb

- civakodás lehet a gyerekek ajándékain: pl ő kapott egy kocsit akkor a másik kölök miért nem

Előnyök pl:

- mivel 3 felnőtt van egy családba így ha egyikük vagy esetleg kettő meghal, akkor a gyerek nem kerül idegen családba / nagynénihez stb

- mivel van (jelen esetben) 3 dolgozó felnőtt így stabilabban áll a kassza. Ha jól olvastam, akkor ráadásul sikerült diverzifikálni a munkahelyeket, szóval ha az egyik iparág bukik, van mellette két jól jövedelmező :) ez gyereknevelés szempontjából "jó pont".

- a nőknek nem kell azt mondaniuk a pasinak hogy jaj most fáj a fejem :)

- a nők tudják kivel van a pasijuk... és mégsem egy vadidegennel...

- a nők egymásnak a barátnőik (jelen esetben) Meg most csajok úgy őszintén! 30 felett a barátnők elkallódnak,nem? Jön egy pasi: akkor rögtön az van, hogy jaj a pasimmal voltam nincs rád időm, aztán jön a gyerek...stbstb...így legalább vannak közös témák :)

-pénz kérdés: így családon belül szerintem meg lehet (józan keretek között) oldani a kölcsönt... így nem kell a bankba rohangálni és dupla-tripla összeget fizetni...

Gyerekkérdés

Múltkor láttam egy amcsi sorozatot ezzel kapcsolatosan, valami wifesisters volt a sorozat címe azt hiszem. Ott úgy oldották meg ezt a kérdést, hogy a pasinak volt már 4 felesége, és mind a 4-en más más házban laktak, időnként összejöttek (pl: családi esemény), ott a szülők egymás gyerekeit is sajátjaiknak érezték, a gyerekek tudták hogy ki az anyjuk, tudták mi a felállás. A gyerekek közül néhányan úgy nyilatkoztak, hogy ők nem fogják ezt a családmodellt folytatni, de volt köztük akiknek tetszett a nagy család. s hogy jó sok testvére van...

Címszavakban

- Ízlések és pofonok,

- társadalmi elvárás és megfelelés vagy inkább kényszer?

Amúgy ezt az egész társadalmi címkézést nem értem! Nekem semmi bajom sincs a melegekkel a leszbikusokkal, a biszexuálisokkal sem. Amúgy normális vagyok a pasikhoz vonzódom, vagyis egyhez ha lehet. :) De ettől függetlenül, nem ítélem el azokat akik ettől eltérnek, ha ők így jól érzik magukat, ha nekik ez megfelel... most gondoljunk bele, mennyivel jobb egy gyereknek ha apa nélkül nő fel, vagy ha apa alkoholisa vagy állandóan üti veri? Vagy mennyivel jobb egy mozaikcsaládban? Apukának anyukának állandóan új partnere van, ahhoz alkalmazkodni...stb Mennyivel jobb egy nőnek, ha a háta mögött csalják?

Ha döntenem kellene, a között hogy a pasim a hátam mögött csaljon-e vagy arról, hogy én ezt a felállást szeretném-e (és majd én ezt eldöntöm) akkor inkább az utóbbi: tudjak róla és majd én eldöntöm akarom-e ezt vagy sem.

Sokszor már az az érzésem hogy olyan MINTHA OVIBAN lennénk... és mint a birkák egy társadalmi elvárásnak kell megfelelni, mert ha nem akkor már jön a kicikizés...

Minden jóban van valami rossz és minden rosszban van valami jó...

2013. márc. 13. 10:46
 22/28 anonim ***** válasza:
94%
Inkabb az ilyen szülök neveljenek gyerekeket, akik öszintek es felvallaljak magukat, mint az idegbeteg, alkoholista, megelhetesi "vilagrapottyantok".... Ha nekik ez jo, engem ugyan miert zavarna?....
2013. ápr. 3. 21:07
 23/28 anonim ***** válasza:

A gyerekeket és a tanárokat, ha kiderül zavarni fogja.

A szexuális beállítottság genetikailag öröklődik, az a gyerek jár rosszul, aki nem lesz biszex. Az majd ide fog irogatni, hogy nem bírja már ezt az életet.

Ilyenről családról egyébként még nem hallottam. Elég furcsa.

2013. ápr. 14. 18:12
 24/28 anonim ***** válasza:
Nekem nem tűnik annyira bizarrnak vagy betegnek. Mindig is vonzódtam a lányokhoz (is). Most pedig, hogy van egy férjem, (aki ebben semmi kivetnivalót nem talál, sőt... :P), meg 2,5 gyerekünk, talán még praktikus is lenne legalább két feleség több szempontból. Annyi buktatót látok, hogy ismerem magam, és komoly birtoklási vágyam is van, nem tudom ez mennyire nehezítené meg.
2013. jún. 8. 14:51
 25/28 anonim ***** válasza:

Minden kapcsolatban el lehet lenni, de számomra ez semmivel sem másabb mint egy szeretői viszony. Persze, van egy nős pasim, akivel eltöltjük az időt kellemesen, van szex, elmegyünk ide-oda stb. És ennyi. Ettől nem fogom közelállónak érezni magamhoz.

Igazán szeretetteljes mély kapcsolat ilyen formációban nem tud kialakulni. Az más kérdés hogy sokszor páros kapcsolatban sem, de ez a felek hibája, hogy olyannal kezdenek akivel nem passzolnak. De hármasban nincs is értelme. Valószínűleg a nőket inkább az anyagi érdek motiválja. Azért ne felejtsük el, hogy a pasi milliárdos, így bármikor ki tudja őket segíteni, és gyanítom hogy a luxus nagy részét is ő fedezi. A pasi meg nem igényli hogy igazán szerelmes legyen és legyen egy társa. Ő elvan a két nővel, él bele a nagyvilágba "haverok buli fanta..." ez jutott róla eszembe. De nem az, hogy ápol ha lerokkanok, kiviszi alólam az ágytálat és megsirat ha meghalok.

És ne felejtsük el azt sem, hogy a kérdező nem mesélte, hogy a hármas tagjainak milyen más kapcsolataik vannak. Mert biztos hogy vannak. Hiszen nincs kizárólagos kapcsolatuk.

Ettől függetlenül sokkal letisztultabb kijelenteni hogy nem te vagy az egyetlen, jól érezzük magunkat, de igazán ne számíts rám. De ez egy szeretői kapcsolat. Ebbe is lehet szülni, apuci tud gyerektartást fizetni, ha netán véget ér a kapcsolat :)

2013. jún. 8. 15:09
 26/28 anonim ***** válasza:

Most ez komoly, vagy csak valami vicc?

Hárem a 21. században?

2013. jún. 8. 16:25
 27/28 anonim ***** válasza:
Ez ún. poligám család. Az USA-ban a fundamentalista mormonok élnek így. Az ilyen családban élő emberek boldogok, kiegyensúlyozottak. A gyerekeket is közösen nevelik. Van olyan muzulmán ország, ahol megengedett a több nejűség. Nekünk bizarr, de más kultúrákban természetes.
2013. jún. 8. 16:35
 28/28 anonim ***** válasza:

Számomra a család: anya(punival)+apa(kukival)+gyerekek.

Ettől eltérő sem nem család, se nem modell!!!

2013. jún. 8. 18:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!