Végtelenül elvagyok keseredve, a szüleim biztos csalódni fognak bennem! Mit tegyek?
GOndolom mindenből 4 5 vagy akkor.
Szerintem elkéne menned SNI-s vizsgálatra. Oka: ha semmi másból nem vagy rosszabb 3 egész valemnnyinél és úgy vagy 1 es matekból az eléggé kitűnik nekem, hogy nincs rendben valami. Egy próbát megérne.
Ha kiderül, hogy diszkalkuliás vagy akkor se kell aggódni, se szégyelni. Vannak emberek akik diszkalkuliások és sokra vitték. /Később érettségizned se kell belőle DE akkor bekell járni fejlesztőre./
Nincs neked valamilyen részképesség zavarod? Az én egyik lányomnak van, a nevelési tanácsadóban felmérték és kiderült, hogy mi a baj. Neki nem ez a gond hanem más, szegénykém igyekszik ahogy tud, de ennyit tud kihozni... Te is legalább megpróbálod.
Beszélj a matektanároddal hogy ő mit lát, a szüleid vagy a tanárod is kérheti a vizsgálatot.Még az is lehet, hogy felmentést kapsz. Ismerős fia a helyesírás osztályzása alól kapott felmentést, tanulnia kell, csak jegyet nem kap rá, az anyuka azt mondta, hogy amióta lekerült a gyerek válláról a stressz és a teljesítéskényszer, azóta sokkal jobban megy neki.
Lehet, hogy nem olyan jó a különtanárod amiért nincs javulás az eredményeidben. Még azt tudom, tanácsolni, hogy jó matekos osztálytársaidat kérd meg, hogy segítsenek mert hátha az ő nyelvük közelebb áll a tiédhez! Különtanárnál én semi vittem sokra, de a barátnőm mindig tök jól el tudott mindent mondani! :))
Ügyesen!
21/L
Ami fontos, hogy a szüleid előtt ne titkold a dolgot. Nem az a szégyen, hogy rosszul állsz, de azon tuti kibuknak, ha utóbb tudják meg. Most még messze az év vége, addig sok minden változhat.
Meg keress egy másik tanárt. Sok diák tart különórákat, és van, maikor tényleg hatásos, de sokuknak semmi pedagógiai érzéke. :D Szóval ha esetleg ilyen módon jársz órára, akkor keress egy tanári végzettségű korrepetitort.
Illetve ha tényleg ennyire nem megy a dolog, könnyen lehet, hogy valami tanulási zavarod vagy diszkalkuliád van, ahogy már írták páran, érdemes kivizsgáltatni. Volt egy osztálytársam, aki 10 évig szenvedett, húzós suliba jártunk, szóval kapta rendesen az oltást (pedagógia fail amúgy szerintem, de mindegy), önbizalom nulla, emiatt már azokat se tudta úgy megtanulni, amiben amúgy jó volt. Utána egyéb okokból került pszichológushoz, aki rájött, hogy diszkalkuliás, felmentették matekból és kb. helyre jött az élete sulis téren.
Szégyen biztos nem vagy. Inkább erősítsd azt, amiben jó vagy, olyan úgy sincs, hogy valaki mindenben egyformán zseni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!