A feleségem nagyon el van keseredve hogyan segíthetnék neki? Már élni sem akar.
Irta a kérdező, sokat dolgozik.
Sok gyesen lévő kismama van itt fenn. Néha elolvashatná azok válaszait is. Akkor talán megnyugodna, másnak is nehéz az otthonlét, a gyereknevelés.
Két gyerekkel nem csak móka és kacagás otthon lenni, csak a gyerekekkel beszélgetni..felnőtt társaságra is szükség van.
Nekem is volt ilyen időszakom az első itthon töltött egy év alatt.. azt hittem, mindenki az ellenségem, pedig csak a hormonok "dolgoztak" még bennem erősen a szülés utáni egy évig. (A dokim szerint, merthogy neki is elmondtam ezt a problémát). A rákövetkező két év már jó volt! :)
Barátnője van a feleségednek? nekem sokat segítettek a barátnőim.. még ha csak napi egy-egy e-mail váltással, de az is nagyon jó volt, ha beszélni, találkozni nem volt alkalmunk.
Nincsenek barátnői, esetleg kisgyerekes ismerősei, akik szintén otthon vannak? Eljárhatnának együtt sétálni, játszózni, vagy bármi.
Tényleg elég őrjítő amúgy egész nap csak gyerekekkel beszélgetni, az ő nyelvükön magyarázni, megértem a párodat. Felnőtt társaságra van szüksége, akivel megoszthatja a gondjait és nehézségeit! Sokan azt hiszik milyen egyszerű egy anyának, csak otthon van a gyerekekkel, játék az életük. Elég rendesen bele lehet ebbe azért fásulni, ha nincs kivel megosztani az érzéseket. Az anyukájával mi a helyzet? Nem tudjátok elhívni 1-2 hétre segítségként? Így beszélgetőtárs is lenne most a mélypontján és egy kis terhet is levenne a feleséged válláról!
Próbálj megértő lenni!
Nekem ez szülés utáni depressziónak tűnik, de nem vagyok orvos.
Ha valóban az, akkor külső segítség nélkül nagyon-nagyon nehéz kilábalni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!