Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A testvéremet ha elhagyja egy...

A testvéremet ha elhagyja egy fiú mindig öngyilkos akar lenni. Hogyan segíthetnék rajta?

Figyelt kérdés

A szüleim nem tudnak róla. Gyógyszereket szedeget be olyankor de én mindig kidobom előle. Már nagyon kétségbe vagyok esve :(:(:(:(

Szüleimmel nem olyan a viszonyom hogy megtudunk beszélni ilyen dolgokat:(

2010. jan. 24. 14:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
38%
Gyógyszerek helyett adj neki Valerianát, mondjuk az nem sokat használ, de pl. a Remotivot is ki lehet próbálni, vény nélküli, de hatásos!
2010. jan. 24. 14:59
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Csak ez a "fegyvere" van? Magyarázd el neki, hogy ilyen fenyegetéssel legfeljebb ideig-óráig lehet valakit visszatartani, ha menni akar. És persze azt is, hogy egy egészséges lelkületű embernek ki kell hevernie az eféle csalódásokat, hiszen minden seb begyógyul és annyi, de annyi fiú van még a világon. Próbálj neki segiíteni abban, hogy több legyen az önbizalma és csökkenjenek az önértékelési zavarai.
2010. jan. 24. 14:59
 3/15 anonim ***** válasza:
80%

2 jó nyaklevest, azt adjál neki.

Na de most tényleg, az a baj igazából hogy túlreagálja a dolgokat és azt gondolja hogy akkor most összedől a világ. Ezért egyből gyógyszerekhez nyúl. Egyébként semmit sem vár, csakhogy az egész világ sajnálja le. Ebben az 1-ben biztos lehetsz. Minden ilyen megmozdulásnak a figyelemfelkeltés a célja. Na mármost ilyen ember senkinek sem kell. Ezáltal 2 dolgot tehetsz. Vagy hagyod hogy csináljon amit akar, vagy keményen fellépsz vele szemben. Mert ezzel a "gyere sírj a vállamon" mentalitással nem fog megváltozni, sőt mégjobban bele fog zuhanni, mert mint már írtam ennek a figyelemfelkeltés a célja. Ha komolyan veszed akkor légy kemény, állítsd tények elé, és ne sajnáld. Ne add meg neki azt amire vár. Szóval hajrá!

2010. jan. 24. 15:09
 4/15 anonim ***** válasza:
Kicsit önértékelési zavara van,azt hiszi,hogy ezentúl nem kell senkinek.De mért is haggyák el??
2010. jan. 24. 15:31
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
Szeretné felhívni magára a figyelmet. Soha nem lesz öngyilkos. Az életben nem lesz bátorsága annyi gyógyszert bevenni, hogy bele is haljon. Vigyétek pszichológushoz, vagy inkább pszichiáterhez!!
2010. jan. 24. 15:34
 6/15 anonim ***** válasza:

Valszeg téll benne van a figyelemfelkeltés vágya..szurkolok h rendbejöjjön..

am van különbség a pszihológus és a pszihiáter között? :O

2010. jan. 24. 15:37
 7/15 A kérdező kommentje:

Kedves Első hozzászóló! Miért írtad hogy adjak neki Valerianát? Öljem meg vele vagy mi? :S Ne haragudj de nem értem, milyen gyógyszer ez? :S Egyébként láttam hogy a mobiltelefonjában ez a Valeriana fel volt írva a feljegyzésekbe.

Valóban önértékelési zavara volt egész életében, igénytelen nagyon, amikor meg rászólok hogy ágyazzon már be magának vagy tegye már a szennyesbe ezt a felsőjét mert büdös, akkor ő van megsértődve ezen ... pedig én csak segíteni akarok neki :S

2010. jan. 24. 15:41
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van.Semmilyen gyógyszerre nem szabad rászoktatni.A valeriána különben egy enyhe nyugtató.

Elbeszélgetni és bíztatni kéne,de ha ennyire nem érdekli semmi,akkor talán át kéne alakítani,smink,más ruházat,hátha megváltozik.

2010. jan. 24. 15:56
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem én javasoltam a Valeriánát, az egy enyhe nyugtató, talán nem halálos, bár nem érdemes semmiből túl sokat bevenni...

Van aki tényleg nem lesz öngyilkos, de van aki megteszi, ezt nem lehet tudni. Magyarországon nagyon magas az öngylkossági arány. Szinte mindenkinek van, vagy volt valami ami miatt úgy érezte nem érdemes tovább élni. Szerintem hozz neki példákat azokról, hogy akik életben maradtak szép lett az életük, viszont akik meghaltak, ki tudja mi lehetett volna még... Amikor valaki nagyon szomorú, szinte minden amivel vígasztalni próbálod kevésnek tűnik, de önmagában, hogy aggódsz érte próbálsz segíteni, azt nagyra fogja értékelni, mert érzi,h ogy szereted. Ha valaki képes ilyen érzést kiváltani belőle, hogy otthagyja.., az meg meg sem érdemelte őt. Legyél mellette, hallgasd meg, figyelj rá. Ne mond, hogy menjen mást keresni, az még idő, mondd neki,h ogy majd idővel megtalálja őt az igazi.

2010. jan. 24. 16:04
 10/15 anonim ***** válasza:
mennyi idős a nővéred és te? vagy nagyon gyenge lelkileg (ez ismerős) vagy nagyon fiatal és naív
2010. jan. 24. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!