Miért nem hajlandóak nekem szénsavmentes vizet venni?
Figyelt kérdés
A családom mindig rengeteg üdítőt vesz, általában cukros szénsavas löttyöket, gyakran kólát is. Régebben én is ezeket ittam. De fogyni szeretnék és egészségesebben élni, így át szeretnék térni a szeénsavmentes ásványvizekre. De a szüleim nem hajlandóak venni, mondván, hogy csapvíz van a csapban is, ha azt akarok inni. Pedig negyedannyi az ára, mint a kólának, és jóval egészségesebb is. Nem értem őket...
Azért a csapvíz és az ásvány víz között van ahol hatalmas a különbség pl én érzem a különbséget és rosszul vagyok ha otthon csapvizet iszok, rettenetes íze van. Bár én jobban szeretem a félig szénsavas vizet, kérd meg, hogy akkor vegyenek neked olyat, az mégse "csapvíz" és ha akarod kirázod belőle, bár szerintem egy kis széndioxid nem akkora vétek az egészséges életmód ellen
2013. febr. 28. 14:25
32/38 anonim válasza:
Én Szegeden lakok, de itt undorító az íze és a szaga a csapvíznek. Fáj a gyomrom, hányingerem van tőle. Ráadásul sokszor sárga színű víz folyik, ami még büdösebb. Szívesen megitatnám azzal, aki arról pofázik, hogy semmi különbség az ásvány- és a csapvíz között.
2013. febr. 28. 16:08
33/38 anonim válasza:
Debrecenben tanulok, és itt is undorító ízű és szagú a víz amúgy :S szabályosan kiszárad tőle a szám, nagyon durva. Otthon bezzeg :) kifejezetten finom :)
2013. febr. 28. 17:37
34/38 anonim válasza:
Nem olvastam vegig, de leirom a velemenyem. Kaposvaron vagyok, itt a viz erosen vasas, ha valaki ezen el 10-20 evig, majdnem garantalt a veseko. A szine is sokszor voroses, az ize egyertelmuen vas. Kolis vagyok, 180 emberbol 180 nem tudja meginni. Igy marad a palackos asvany. Egeszsegtudomanyban tanulok, ezert aztan tudom, hogy a tulzott asvanyi anyag fogyasztas sem jo, alaposan felborithatja a normal aranyokat. Azt hiszem, ha jo a csapviz, nyugodtan lehet azt inni, de neha jol esik az embernek az asvany. Kerdezo, te meg sokat nem tudsz tenni, beszelj veluk, vagy oldd meg a zsebpenzedbol. Heti 300 forintbol mar kijon.
2013. febr. 28. 18:26
35/38 anonim válasza:
A fogyáshoz napi 2-3 liter folyadékot kell inni ennek 95 % sima csapvíz kell hogy legyen mert a szervezetben is víz van.
Ennyi ásványvízet nem is szabad megini mert a bennük lévő anyagokat így túladagolhatod pl ha túl sok a vas károsodhatnak a vesék.
2013. febr. 28. 21:43
36/38 anonim válasza:
Budapesten laksz? Itt tökéletes a csapvíz, nincs vele semmi baj. Amennyi kosz van benne, az nem árt. Ha zavar, rengeteg féleképpen meg lehet szűrni, tisztítani.
Kérjél light kólát, vagy adj a kezükbe 1000 ft-ot, hogy ebből vegyenek egy karton ásványvizet.
2013. febr. 28. 21:55
37/38 anonim válasza:
Öhm, 32-es, azt hiszem most melléfogtál. 2005-2012 nyaráig Szegeden éltem (több városrészben is ittam csapvizet, amikor barátoknál vendégeskedtem), és soha semmi bajom nem volt a víztől, az ízével sem volt gondom.
Szóval a hiba azt hiszem a Te készülékedben van. Vagy a szervezeted van tropa állapotban, vagy pedig az adott ház csövei nincsenek a helyzet magaslatán. Egyikről sem az ivóvíz tehet.
2013. febr. 28. 23:03
38/38 anonim válasza:
Nálunk (Bp. Belváros) nagyon jó a csapvíz. Egyébként amikor máshol laktunk, akkor se vettünk már évek óta külön ásványvizet, csak akkor, ha vendégek jöttek. Teljesen fölösleges hulladéktermelés/pénzkidobás venni az ásványvizet. Ha nem jó a víz, be lehet szerezni vízszűrőt, a régi lakásunkban olyan használtunk, a csapra kell szerelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!