Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem hajlandóak nekem...

Miért nem hajlandóak nekem szénsavmentes vizet venni?

Figyelt kérdés
A családom mindig rengeteg üdítőt vesz, általában cukros szénsavas löttyöket, gyakran kólát is. Régebben én is ezeket ittam. De fogyni szeretnék és egészségesebben élni, így át szeretnék térni a szeénsavmentes ásványvizekre. De a szüleim nem hajlandóak venni, mondván, hogy csapvíz van a csapban is, ha azt akarok inni. Pedig negyedannyi az ára, mint a kólának, és jóval egészségesebb is. Nem értem őket...

2013. febr. 28. 10:33
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
17%

Egészségesen akarsz élni, tehát minimum 2 liter vizet meg kell innod egy nap. (MINIMUM! Fogyásnál többet.)

Qrvára nem éri meg. A csapvíz tökéletes, én is arra tértem át kóla helyett, és makkegészséges vagyok. Nem kell mindent elhinni, utána kell járni a dolgoknak.

2013. febr. 28. 11:13
 12/38 anonim ***** válasza:
92%

Sopronban pl rettentően rossz a csapvíz...

70-80 forintért már lehet venni 1,5 liter vizet. Annyid csak van. Vedd meg magadnak.Tartsd a szobádban.

2013. febr. 28. 11:16
 13/38 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk falun a csapból is ásványvíz folyik, majsnem olyan mintha forrásvíz lenne. De pl budapesten én kifejezetten rossznak, agyon klórozottnak, és fertőtlenítő ízűnek találom a csapvizet, nem is bírom meginni. Annál jobb a palackos. A cukros löttyöknél viszont mindkettő jobb. Amúgy a tea nem rossz ötlet.
2013. febr. 28. 11:22
 14/38 anonim ***** válasza:
81%

Ha jól értem, akkor a kérdezőnek az a gondja, hogy a szülei a napi pár liter cukros üdítőt megvennék neki, erre nem sajnálják, sajnálták a pénzt, csak a víz ellen van kifogásuk. Erre azért nem hiszem, hogy egyértelműen az a válasz, hogy a szüleinek van igaza.

Sajnos ha ezt nem látják be, akkor nehéz lesz nekik bárhogyan is elmagyarázni. Ha van zsebpénzed esetleg vedd meg abból, más megoldás nem nagyon van.

2013. febr. 28. 11:28
 15/38 anonim ***** válasza:
92%

Én is szénsavmentes vizet iszok. Mert nem mindenhol iható a csapvíz. És 45 ft-ért is lehet már kapni.

De hát úgy látom sokaknak jobban megéri a 3-400 ft-os kólákat venni.

2013. febr. 28. 11:31
 16/38 anonim ***** válasza:
91%

Nem értek egyet azzal aki szerint a csapvíz=ásványvíz. Örülnék ha így lenne, de ahol én lakom ott büdös klóros a csapvíz. Ha iszom fáj tőle a gyomrom. Szerencséje van annak kinek jó minőségű a csapvize, az tényleg ne vegyen palackos vizet, de Bp.-en és az agglomerációban szörnyű klóros, fujj. Ráadásul a Dunából jön, így fertőtlenítik. Hát nem is tudom, nincs kedvem az osztrákok szennyvizét inni, mikor csodálatos felszínalatti vízkészletünk van.

Egyébiránt ahol régen laktam, Bp-től távolabb, ott már nagyon finom volt a csapvíz, ott csak azt ittam. Egyébként azért is, mert ott már fúrt kutakból oldották meg a falu vízellátását. Ennyit erről. Ott már tényleg nem sok különbség volt a bolti meg a csapi víz között.

2013. febr. 28. 11:33
 17/38 anonim ***** válasza:
32%

Azért "érthető", hogy miért vesznek maguknak kólát, mert az nem folyik a csapból. A kérdező vizet akar, nem vesznek neki: a csapból is jön. Ha a családja úgy dönt, ők kólát akarnak, azt meg kell venniük, mert nem folyik a csapból.

Pont ma arra ébredtem, hogy el van zárva a víz, én mindig csapból iszom. Most üvegeset kell: szerintem műanyag íze van.

2013. febr. 28. 11:51
 18/38 anonim ***** válasza:
83%
Én sok fele jártam már, ahol nem bírtam meginni a sima csapvizet, az a Tisza-tó környéke és Kaposvár volt. Ott én bizony ásványvizet vettem. Szerencsére otthon gyakorlatilag ásványvíz fölött lakunk, úgyhogy ott teljesen jó a csapvíz. Bár időnként beklórozzák, mint a fene, de olyankor főzök belőle teát.
2013. febr. 28. 11:54
 19/38 anonim ***** válasza:
51%

Nálnuk is rossz ízű a víz, viszont nekünk azért mert öregek a vetekékek a házban.

Én nem bírok semmi üdítőt stb inni, ezért felforralom a vizet és lehűtöm (erre, van egy külön edényem). Ha ezt megcsinálom, ugyanolyan mint az mentes ásványvíz.

2013. febr. 28. 11:56
 20/38 anonim ***** válasza:
vegyél víztisztító kancsót, kis befektetés és tiszta jó ízű vizet fogsz inni.
2013. febr. 28. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!