Miért nem hajlandóak nekem szénsavmentes vizet venni?
Én azért nem iszom meg a csapvizet, mert egyszerűen undorító íze van. Gondolom az, amivel fertőtlenítik, vagy nem tudom, de nagyon sz*r. Rokonságban sem issza meg senki és ismeretségi körben sem, mindenki tudja, hogy milyen az íze... Olyan klóros, sokszor hánytam is tőle.
A családod egyszerűen sz*rik az egészségedre és a sajátjukra is, te meg kénytelen vagy elfogadni. Próbálj kis pénzt gyűjteni és vedd meg magadnak.
Tényleg van ahol ihatatlan a csapvíz. A szüleim is kancsóval szűrik, előtte ásványvizet ittunk, előtte meg konkrétan egy forráshoz jártunk vízért (csak azóta kiírták hogy nem tiszta, bár a fene tudja, igaz-e). Náluk én se bírom meginni, pedig szinte mindenhol igen.
Igazság szerint itt az a kérdés, hogy a szülei miért nem veszik meg. De tény, hogy egyáltalán nem egyértelmű, hogy ami ásványvíz, az mindjárt jó is. Különösen a valamilyen ásványi anyaggal dúsítottak sok esetben szimplán csak plusz terhelést jelentenek a vese számára, mert ki kell szűrnie ezeket a felesleges anyagokat.
Én se látom értelmét ásványvizet venni. Arra jó, hogy ha valakinek valamilyen hiánya van, akkor azzal dúsított víz ivásával tud segíteni rajta, de csak azért, mert most épp fogyókúrázik az ember, nincs értelme.
Jó, nálunk viszonylag iható a csapvíz, de azért napi rendszerességgel nem innék meg belőle 1,5-2 litert.
És igenis ízben is van különbség a csapvíz és a mentes ásványvíz között.
Nekem az a bajom - ahogy az egyik válaszadó írta is - hogy ha cukros üdítőt, mondjuk Fantát, kérnék, az lenne, de negyedannyiba kerülő mentes víz már nem, hisz a csapból is az folyik.
Most akkor kérjek Fantát, és cseréljem el a szomszéd gyerekkel 4 üveg mentes ásványvizre? :D
Ez lenne a normális?
Jó, és akkor mit igyak helyette?
Csapvizet leszámítva, mert azt nem szeretném.
Szerintem is teljesen érthető, hogy a szüleid nem vesznek mentes vizet, elvégre folyik a csapból is. Egyébként nem is egészséges állandóan ásványvizet inni.
Állítólag nálunk sem finom a csapvíz, hát nem tudom, nekem fel sem tűnik, gyerekkoromtól kezdve ezt szoktam meg.
Nekem maximum az szokott vele a bajom lenni, hogy nem elég hideg, ilyenkor a fűtés miatt, nyáron meg azért, mert eleve meleg van, mi meg a negyediken lakunk, szóval megmelegszik. Úgyhogy általában van víz a hűtőben üvegben, ennyi.
Én Pesten is a csapvizet iszom... Nincs itthon semmi üdítő, csak néha szörp, meg plustabletta, meg van tea.
Minek vegyek, ha egyszer a víz az víz.. És nem is borzalmas.
Otthon a szüleimnél muszáj, mert ott tényleg ihatatlan.
Egyébként ha annyira akarsz vizet, a szüleid pedig ennyire nem, akkor vedd meg magadnak. 100forintért lehet venni naturaqvát, meg persze ennél olcsóbban is kapsz. Naponta 1-2 üveg és az elég a fogyáshoz.
Hajrá.
"Jó, nálunk viszonylag iható a csapvíz, de azért napi rendszerességgel nem innék meg belőle 1,5-2 litert."
A húgom napi 4-5 litert megiszik évek óta. Egészséges, mint a makk.
Szerintem is vedd meg magadnak.
Én 2 litert szoktam venni 60 forintért(Aquablu), de csak a munkahelyemen, mert ott nem finom a csapvíz.
Itthon kizárólag csapvizet iszok, mert nagyon finom az íze.
Furcsa hogy ugyanabban a városban, mennyire más tud lenni a víz íze. A melóban citrom karika nélkül meg sem lehet inni a csapvizet! Otthon meg isteni finom. Gondolom a csövek miatt...
Amikor Pesre jártam suliba, megtapasztaltam az ottani csapvizet. Júj, nagyon rossz... nem tudtam meginni...
Borzasztó volt!
De lehet csak azért volt olyan rossz, mert hozzászoktam a jó vízhez. (Tatabánya)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!