Megtennétek ezt a saját gyereketekkel? Párom 23 éves és 18 éves kora óta dolgozik. Nincs érettségije, nincs egy "normális" szakmája, mert a szülei nem voltak hajlandóak fizetni neki a sulit.
Ami szakmája van is neki úgy, hogy elment dolgozni nyáron és néha iskola helyett, hogy tudjon belőle venni füzetet és könyveket. Rajta kívül van 3 lánytestvére.
De ez annyira nem lénye. A lényeg az, hogy párom dolgozik, ő rendezte be a házat ahol most élnek. Mikrót, hűtőt, ágyakat, szekrényeket mindent mert akkoriban jól keresett.
Most elment megint dolgozni 6hónap után és a szülei nem engedik őt otthon enni, a radiátort lecsavarják a szobájában, hogy neki nem jár a meleg. Hideg vízben kell fürdenie. Ilyenek. De a szülei a fejéhez vágják heti szinten, hogy takarodjál innen, költözz el és, hogy itt semmi sem a tiéd mert mi tartunk el téged.
Az apa segélyen van a 90es évek óta, és 50ezer forintos tartozásokat csinál a kocsmába a pia miatt. Az anyuka gyesen van 1éve szóval ő sem keres sokat.
Páromtól elszedik az összes pénzt és még nem engedik őt enni sem. Ti megcsinálnátok ezt a saját gyereketekkel? Vagy mit lehet csinálni ilyen helyzetben? Hogy lehet a szülőket leállítani?
A húga meg ausztriába dolgozik tőle is elvették az összes pénzt mikor hazajött.
Azt mondjuk nem értem, érettségiért miért kellett volna fizetni?
Ha én vettem volna mindent, tuti, hogy beszólnék miatta.
Csak kihasználják, menjen albérletbe.
Egyetértek az előző hozzászólóval, ha nem tudta megbeszélni ezt a dolgot a szüleivel, akkor ilyen helyzetben csak azt tudja csinálni, hogy viszi azokat a cuccokat, amiket ő vett és elköltözik, talán egy-két cuccot otthagy ajándékba mondván, hogy cserébe, mert felnevelték meg életet adtak neki, de a cuccok nagy részét vinnie kell, mert ő dolgozott meg érte.
25/N
Elég régóta együtt vagyunk párommal.
A szülőknek nem tetszik ez a kapcsolat már az elejétől kezdve. Pont akkor jöttünk össze, mikor az anyuka szülte a legkisebb gyereket(most lesz 2éves). És amit tehetnek elkövetnek ellenünk, mivel nem tetszik, hogy párom heti szinten 2-3alkalommal hozzám jár és heti szinten 3-4ezer forintot rám költ. Így megismertem a szülőket is, hogy milyen rendesek velem szemben. Albérletbe még nem tudunk elmenni mert nincs annyi megtakarított pénz és kérnek 2-3havi kaukciót amit nem tudunk kifizetni sajnos.
Az érettségi meg tényleg ingyenes de könyvek kellenek oda, füzetek tollak stb amit nem tudott volna megvenni egyedül.
A megvett tárgyakra meg azt mondja párom, hogy maradjon ott minden neki nem kell semmi. Legyen egy nyugodt környezete először és inkább a nulláról kezd mindent minthogy elhozzon onnan bármit is.
Elozmenyek! Eddig a szulei ures falak kozott eltek, tehat nem volt agyuk, szekrenyuk stb., azert ez eleg erdekes!
A parod berendezett egy hazat, miert nem a tanulmanyait folytatta, hiszen megvolt a lehetosege pl.
Nem csinálnám meg, el sem tudom képzelni, hogy így bánjak a gyerekemmel.Én inkább szomorú vagyok, ha nem tudok megadni neki valamit.
Az ilyen szülő nem szülő.Csinálni semmit nem lehet vele, mert kutyából nem lesz szalonna(bár az ilyennél még a kutya is jobban bánik a kölykével).
Szóval, a fiúnak az lenne a jó, ha esetleg meg tudná oldani, hogy a húga kisegítse valahogy ausztriába és ő is ott dolgozhasson, ott élhessen.A szülőkre pedig rá se kelljen néznie többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!