Nálatok - kamaszoknál - ez hogy megy?
Hello :) 17 éves leszek 2 hét múlva és lány :)
A kérdésem az lenne, hogy másoknál hogy megy a "pénzkérés" a szülőktől? Nekem valahogy ez nehezen megy, mert azt érzem hogy úgysem adnak, és inkább meg sem kérdezem. De most venni szeretnék 3 dolgot(egy tavaszi kabát, egy új cipő meg egy táska de a táska elhanyagolható). Anyu a szülinapomat egybe vette a karácsonnyal, és egy telefont kaptam aminek nagyon örülök is és vigyázok rá, úgyhogy nem hivatkozhatok arra, hogy szülinapomra kapjak új cuccokat. Apum külön él(elváltak) de vele egy héten egyszer találkozok fél napot, mióta elköltöztünk a gyermektartáson kívül néha vesz egy kólát. Bár szerintem ha tőle kérnék, ő biztos adna, de úgy érzem, hogy ez kihasználás lenne vele szemben. Na de kicsit hosszú lett :D A kérdés szóval, hogy ti hogyan kértek pénzt?
Így:
Anya/apa,tudsz adni x ezer forintot?
ő:mire kell?
te:elmondod
ő:mennyi kell?(ha van nála annyi úgyis adni fog)
te:köszönöm.
ennyi az egész.Ez napi rutin
Nálunk úgy megy h minden héten kapok zsebpénzt 1500ft-ot ezzel azt csinálokamit akarok de emellett van kb 120e ftom amit én gyűjtöttem össze meló karácsonyra pénzt is szoktam kapni ésebből gazdálkodom. Nálunk ha megemlítem h cipőt akarok venni anyám már ajánlja a pénzt is de ritkán van ez mert nem szeretem őket lehúzni :-D am a te helyedbe simán rákérdeznék gondolom nem minden hónapba kérsz nagyobb összegeket. Apud dettó.
19 két hét múlva :-D
Kamasz fiam van, aki ha szüksége van valamire, egyszerűen megkérdezi, hogy tudok-e adni pénzt. Zsebpénze is van, de ha költségesebb kívánsága van, abba is beszállunk, ha tudunk/akarunk. Ruházatba egyértelműen, egyéb szükségletekbe egyértelműen, a szórakozás része pedig megbeszélés kérdése.
Szerintem állj oda anyukád vagy apukád elé és mondd el, mit szeretnél, valamint hogy mennyibe kerül. Nem csinálnék nagy ügyet belőle a helyedben, a válasz sem nagy ügy, vagy igen, vagy nem. ;-)
16 éves lányom nem szokott pénzt kérni,de simán felhozza ha szeretne ruhát. Általában úgy jön,h anya kinéztem ezt és ezt eljössz velem megnézni? Ha megtehetem elmegyek vele,ha nem tudom megoldani megkérdezem mennyibe kerül,és odaadom az árát.Egyébként nálunk 5e ft a zsebpénz/hó,de azt arra adom,h olyanokat vegyen amiket én nem vennék meg(pl KFC,smink,mozi).
Szerintem az teljesen normális ha ruhára kérsz,érthető ha a cipőt,ruhát kinövöd..
Apukádtól nem kérnék,hiszen ő arra fizeti a gyerektartást ,h anyukád ezeket a dolgokat és mindent meg tudjon venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!