Nálatok a családban, hogy ment a kocsi vásárlás?
Közösen választottátok ki?
Ha több kocsitok van mindenki választott magának vagy azokat is közösen?
Miért épp azt/azokat a kocsi(kat) vettétek?
És használtuk, hogy megy? Mindenki megy a "sajátjával" vagy mikor éppen melyikkel?
Mindenkinek ugyanolyan kategóriájú kocsija van? Vagy van nagyobb érték különbség köztük?
Meg ilyesmik:) Minden családi autós dolog érdekel:)
Szörnyen :D
Nekünk 1 autónk van, én pár évig autókereskedésben dolgoztam értékesítőként és elmondhattam magamról, h nőként konyítok vmit az autókhoz, nagyjából ismertem a típushibákat.
Férjem inkább a kialakításra ment, mennyire tetszik neki a műszerfal, stb.
Én pedig arra, h a jövőben minél kevesebbet kelljen költeni rá. Veszekedések/viták árán végül az lett, amit én szerettem volna. Jó vétel volt, korához képest kevés km van benne, megbízható autó. 1,5 éve vettük, csak az olajcserére kellett eddig költenünk.
Amikor apám vett egyet azt közösen választottuk ki. Többnyire apám döntött de kikérdezte a véleményünket, nekem is tetszett az amit vásárolt, persze használtan lett véve egy Passat, ami nagyon is tetszik :) Anyámnak is tetszett meg a húgomnak is.
Utána 3 évvel később amikor már elég sok pénzem összegyűlt mert ugye már dolgoztam akkor én vettem egy autót persze anyámék is adtak bele pénzt így az is közös lett, ott elsősorban én döntöttem el milyen legyen, így lett abból egy Opel Astra F. Apám nem szólt bele, mondta hogy az én döntésem csak mondta hogy úgy válasszak hogy gondoljak az alkatrész árakra persze, hát én is így gondoltam. Anyám ugye mondta hogy ő nem nagyon fogja használni vagy is csak ha nagyon muszáj neki is mindegy volt igazából, csak annyi volt a lényeg hogy bírja a strapálást, meg ugye a barátnőm véleményét is kikértem akkor mert akkor már együtt laktunk itt a szüleimnél a mai napig is itt vagyunk csak külön lakrészben, ő a színt választotta ki, mert abból több féle volt, ugye és szerencsére olyat választott ki viszonylag jó árban is amibe azért volt 1-2 jó dolog és nem kellett vásárlás után sokat javítgatni sem.
Megbeszéltük mennyi van rá,én megmutogattam mik tetszenek,ezzel behatárolódott egy kb kinézet (ne legyen batárnagy,ne legyen kombi),mondtam hogy milyen szine ne legyen,milyen márka ne legyen.
Megbeszéltük,hogy túl nagy köbcentist se érdemes,se túl nagy fogyasztásút,olyan kell amit olcsóbb javittatni.
Párom ezek alapján nézelődött és mutogatta nekem,illetve egy kollégájának (műszaki végzettségüek vagyunk mind,autóiparban dolgozunk)
Mi esküvő után a nászajándékpénzből vettük, 22 évesek vagyunk. 600E körül maradt meg, miután mindent kifizettünk, ebből 2-2-200at szántunk autó-nászút-tartalékra, ebből lett az, hogy nászútra nem mentünk, mindennel együtt 400ért vettünk autót, a maradék meg már elfogyott.
Mi közösen választottuk, a kialakításban nekem volt a döntő a véleményem, műszakilag meg ő válogatta át. Végül egy 99 novemberi peugeot 106ost vettünk. Nekem csak annyi kérésem volt, hogy ne sedan legyen, és legyen benne CD-s rádió (tudom, nagy igények - igen, én vagyok a nő :P )
22N
Nekünk ha jól számolom 5 kocsink van plusz egy traktor:))
Közösek, de mégis megvan, hogy melyik kié.
2007-es Audi A6 3.0 V6 TDI Quattro
Ez amolyan közös kocsi, meg olyan ünneplős. Meg ha együtt megyünk valahova sokszor ezzel megyünk. Legtöbbször azért a férjem használja vagy vezeti. Nagyon szeretjük és nagyon vigyázunk rá! Ezt közösen választottuk.
2001-es Audi Allroad Quattro 2.5 V6 TDI és egy 2003-as Volvo XC70 D5 AWD.
Ezek ugye ilyen összkerék hajtású ilyen terepjárósított kombik. Mi egy Bakonyi kis faluban lakunk. Sok a földút meg dimbek-dombok aztán azért kellenek. Télen nincs ezeknél jobb, elmennek bárhol. Az Audit a férjem használja. Az már nincs a legjobb állapotban. Sok kilométer van benne meg nincs is kímélve. A Volvo az nagyon szép állapotban van. Vigyázok rá nagyon meg szeretem. Nagyon jó kocsi.
Végülis ezeket is közösen választottuk, viszont a férjemnek nagyobb befolyása volt a típusválasztásban. Itt valami kis városi nőies autó gyorsan elvérezne:) Én pedig biztos olyat vettem volna:))
Van még egy 2006-os Land Rover Discovery III TDV6. Egy ember tartozott nekünk aztán ezt adta a tartozás fejében. Jól jártunk vele mert többet ér mint amennyivel tartozott. Most hirdetjük, de lehet mégse adjuk el mert a férjem szeretné megtartani az Allroad Audi helyett.
Meg van még egy Mercedes kisteherautónk. Régi már, azthiszem nyolcvanvalahanyas. Az a beceneve, hogy Rozsdafészek:) Nagyon rossz állapotban van. Csoda, hogy még megy:) Viszont sokszor jól jön. Például tűzifa szállítás vagy ilyesmik.
Ezt én még sose vezettem:)
Meg van még egy MTZ traktorunk:) Bár az nem tudom minek:) Soha nem használjuk. Ilyen faluhelyen kell alapon szerintem:)
Bármit vásárolunk, megbeszéljük. Ha valamelyikünk egyértelműen sokkal jobban ért a kérdéshez és jobban képben van, akkor ő dönt.
Mivel én az autókhoz egyáltalán nem értek, így a kiválasztási szempontokat és a rangsorolásukat megbeszéltük, de ő döntött.
Nálunk a szempontok a következők voltak: max. 250-300 ezer legyen, max. 15 éves, alacsony fogyasztás, könnyű javíthatóság. Előny, ha kicsi, mivel alapvetően Budapesten mászkálunk vele, és így könnyebb parkolni. Ebből egy cinquecento lett, amit kicsit sajnálok, mert az utódját gyártják klímával, és nyáron igen-igen jó lett volna. De a kocsit alapvetően a párom használja, és neki az túl lányos kinézetű.
Nekem még nincs jogsim, de ha meglesz, akkor megkapom ezt a kocsit, a párom meg vesz magának egy volvót. Azért azt, mert lassan szeretnénk gyerekeket, és neki az a heppje, hogy gyereket csak biztonságos autóban szállítunk. Erre a kocsira olyan 2-3 millát szán. Nincs a dolog ellen kifogásom, én is egyetértek vele, bár én inkább valami városi terepjáróban gondolkoztam, de végül is nem hátrány ha ki is néz valahogy az autó.
Amíg nincs gyerekünk, addig a volvoval ő mászkál dolgozni, én a cinquével, ha gyerekünk lesz, akkor csere, illetve az viszi a volvot, aki a gyerekeket.
Utána ő szeretne még valami nagyon menő sportkocsit venni. Ezzel már az a helyzet, hogy nem érdekel, ha meglesz rá a pénz, akkor vegyen olyat, amilyenre vágyik. Annak a vásárlásába nem szólok bele, csak annyi, hogy arra semmiképp ne vegyen fel hitelt. Így is vannak félelmeim, hogy a volvót nem fogjuk tudni megvenni kp, és azt nagyon ellenzem, hogy ilyen jellegű használati tárgyra hitelt vegyen fel az ember.
Számfejtettünk, hogy mennyit tudnánk rá szánni, nagyjából kigondoltuk a kategóriát, akkor nálam az autó tetszik-nem tetszik alapon ment. egy Suzuki SX4-et gondotunk ki.
Aztán egy nap felhívott a párom melóból, hogy kapott egy fülest, az egyik kereskedésben van egy szuper autó, VW Bora. Én rágugliztam, kissé megijedtem, hogy ez ilyen nagy! Aztán megnéztük, szerelem első látásra, szerencsére minden stimmelt, így elhoztuk. Azóta lett nekem is jogsim, nagyon szeretem.
Ez az egy van, ált. a párom megy vele melóba, de ha ügyintézős napom van, akkor itt marad nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!