Szerintetek mennyi az ideális szülőkkel töltött idő?
Az érdekelne, hogy felnőtt "gyerek" esetében, ha a szülő nem beteg, nincs problémája, a gyerek már családos, milyen gyakori találkozás szerintetek a normális? Már olvastam itt mindenféle végleteket, aki úgy érzi, nála ez nincs elcsúszva, mennyi időt tölt a szüleivel?
(Szerintem pl a minden hétvége túl gyakori, hisz ha pl már van kisgyerekem, akkor ugye hétvégén érünk rá kirándulni, állatkertbe menni, stb. Ha minden hétvégét a nagyszülőknél vagyunk, soha nem lesz idő rendes anya-apa-gyerek kirándulásokra.)
Eddig 2-3 havonta találkoztunk:(
van autó, így havonta 1,5 havonta megyünk (nekünk csak minden második hétvégénk szabad, ők pedig csak akkor érnek rá.ilyenkor 1-2 éjszakára
Párom szülővárosába ritkábban, de oda 1 éjszakára nem is mennénk, messze van 3-4et alszunk ott.(inkább 3at)
Az ő édesanyja gyakrabban jár Bp-en, igy annak ellenére, hogy ritkábban megyünk többet találkozunk.
Néha bőven elég, viszont hiányzik az, hogy nem tudok anyukámmal" csajos napot" tartani.
Egyelőre nincs gyerek, de akkor is ennyi lesz sztem, bár ők lehet gyakrabban jönnek majd, mert így fél évente ha beszaladnak átutazóban:(
Viszont mindkét szülőre szeretném hamar ráhagyni majd a gyerekünket, nem azért hogy lepasszoljam, hanem, hogy szokja a társaságot, szokja az önállóságot, és én se telepedjek rá a gyerekre, ráadásul azért a férjemmel való kapcsolatnak is jót fog tenni. Aztán ha ottleszeünk biztos egész másképpen lesz minden, mintahogyan most gondolom.
Ha közelebb lakánk, akkor lehet hetente munka után átruccannék, de 1,5 óra autóval az egyik szülő a másik 2 óránál is több pályán...
Ez kötődés függő. Nekem a kétheti 1-1 nap elég.
Attól is függ közben kommunikálnak-e vagy csak az adott napokon.
2. vagyok
az utolsónak nagyon igaza van...
ezért írtam én is h ha csak kicsit közelebb lennénk mondjuk 20 km-re laknánk már más lenne..
PL a nagyszüleimmel hetente 3-szor minimum találkoztunk gyerekkoromban. Most a hét napból 5-ször találkoznak anyuék velük (ez jelenleg már kicsit terhes, mert sosem szólnak, hogy jönnek, és sehova nem tudnak anyuék előzetes bejelentés nélkül elmenni, mert megy a sértődés, hogy nem engedték biztos be őket. ez már sok szerintem is, 3km-re laknak
tehát az ideális az nagyon függ a körülményektől:)
Az ideális pont annyi, amennyit a szeretet, kötődés igényel.
Erre a kérdésre nincs jó válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!