Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőkkel élni 30 évesen is?

Szülőkkel élni 30 évesen is?

Figyelt kérdés
A kérdésem csak érdeklődés jellegű. Szóval mennyire általános szerintetek az, hogy a férfiak akár 30 évesen is a szüleikkel élnek? Mert az én tapasztalataim szerint a férfiak csak akkor költöznek el otthonról, ha lesz egy komoly kapcsolatuk, és a nő kimozdítja őket onnan. Esetleg másik városba költözés esetén, munka miatt. De csak azért, mert vágynak a függetlenségre, igen ritkán költöznek el. Mit gondoltok? Lehet ebből messzemenő következtetéseket levonni?

2013. febr. 1. 13:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%

ez változó. ismerek ilyet is, olyat is.

De ha csak azért van otthon, hogy eltartsák, főzzenek, mossanak rá, és párt is kb. emiatt választ, az gáz szerintem.

2013. febr. 1. 13:22
 2/15 anonim ***** válasza:
43%

Igaz, én nő vagyok, de elképzelni sem tudtam volna, hogy 25 évesen még otthon lakjak.

Mondjuk belém nevelték az önállóságot és azt, hogy meg kell állnom a talpamon egyedül.

Most vagyok 25 éves, van egy 1,5 éves lányom és egy férjem. Most vettünk saját lakást, de ebben nagyban a férjem (29 éves) anyagi oldala van benne. Én csak a felújításba vittem bele az évek alatt megtakarított pénzem. Eddig albérletben laktunk (2 évig).

Én 16 éves korom óta dolgoztam suli mellett. Van egy szakmám, amiben 4 éve dolgozom+szülés.

Sok ismerősöm van, aki albérletbe ment inkább vagy örökölt lakásba költözött. De van olyan férfi ismerősöm, akinek a szülei vettek lakást, tehát a nagy család dobta rá össze a pénzt.

Igaz, körülöttem csak olyan korombeliek (25-30 évesek) vannak, akik egész fiatalon elkezdtek dolgozni.

Ill. egy család ismerősöm van, akik az egyik szülőknél laknak. De az is kényszermegoldás miatt van.

2013. febr. 1. 13:24
 3/15 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom, hogy mennyire gyakori, de pl. az én páromra teljesen igaz lenne, ha én nem erőltettem volna a költözést. Rossz volt a kapcsolata a szüleivel, mégis olyan nehezen vettem rá a költözésre, hogy az valami hihetetlen. Ha rajta múlt volna, akkor sosem költözik el :-D
2013. febr. 1. 13:24
 4/15 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos nagyrészt az anyagiakon múlik. Ha belegondoltok, nem mindenkinek adatik meg, hogy lakást vegyen, vagy x összeget kifizessen albérletre.
2013. febr. 1. 13:28
 5/15 anonim ***** válasza:
67%

Nekünk anyukám mindig azt mondta hogy menjenek külön a fiatalok, meg hogy mindenkinek kell társ. Így a tesóim is huszonegykét évesen már elköltöztek. Én 23 voltam. Mindig a saját ház megszerzésére ösztönzött minket.

Nem azért kellett elköltözni mert kidobtak minket, még maradhattunk is volna, most is szívesen visszafogadna csak hogy élhessük az életünket. Nem költöztünk messzire amúgy. A környezetemben kevés olyan embert tapasztalok akik szülőkkel élnek 30 évesen is. Általában azok akiknek szerintem soha is lesz nagyon kapcsolatuk.

2013. febr. 1. 13:31
 6/15 A kérdező kommentje:
Az én férjem most már 38, de anno én robbantottam ki a családi fészekből. Pedig volt saját lakása, azt kiadta albérletbe, ő meg lakott a szüleivel tovább. 36 (!) éves öccse a mai napig otthon lakik.
2013. febr. 1. 13:33
 7/15 anonim ***** válasza:
42%
az gáz...mármint az tesó...anyám-asszony katonája-na ilyentől mentsen meg az isten.Soha nem lesz normális élete,aki 36 évesen anyukánál él,nem tud felmutatni semmit-főleg nem is akar-annak annyi
2013. febr. 1. 13:42
 8/15 anonim ***** válasza:
Részben megértem azt, hogyha valaki otthon lakik a szüleivel, ha nincs komoly kapcsolata, hiszen így tud a legtöbbet spórolni, ill. lehet, hogy a szülőknek is segítséget nyújt, pl. kertes ház esetén vagy ha beszáll a rezsibe. A mostani párom viszont nagyon hamar elment dolgozni és elköltözött otthonról, talán 18 éves kora körül, de őt az anyukája kiskorában elhagyta, az apja meg elég keményen nevelte. 25 éves fiú ismerősöm is szeretne mielőbb saját lakásba költözni, mert bár az anyjával jó a viszonya, az apja iszik, és elég elviselhetetlen. Bátyám 35 éves, miután szétmentek a bnőjével haza költözött, pár éve otthon lakik, de úgy, hogy a munkája miatt heti 4 napot minimum távol van. Ő most szeretne saját lakást, most gyűlt össze rá a pénze. Szal ezerféle variáció elképzelhető.
2013. febr. 1. 13:44
 9/15 anonim ***** válasza:
19 évesen költöztem el otthonról, nem volt könnyű, de nem bántam meg. Érettségi után nem vettek fel egyetemre, otthon voltam egy évet és semmit sem csináltam. Megkaptam mindent nem volt szükségem munkára. Indok egyszerű volt, készülök a felvételire. Persze nem vettek fel, mert lusta voltam. Akkor döntöttem el, hogy a magam lábára állok. Elköltöztem, munkát kerestem, jól éreztem magam új barátokat szereztem. Később elvégeztem a sulit is. Nem bántam meg, pedig eleinte nagyon nehéz volt. Szeretem a szüleimet az otthont, de nem bántam meg, hogy elköltöztem. Én úgy gondolom érdemes megpróbálni ha nem sikerül, még mindig haza lehet menni.
2013. febr. 1. 15:13
 10/15 anonim ***** válasza:
88%
Szomszédomban a 42 éves fiú és a 36 éves húga az édesanyjukkal élnek egy nagyobb panelban. Ez olcsó és kényelmes megoldás, a mama mindennel ellátja őket. A lány már 16 éve dolgozik, még egy kiflit sem vett a közösbe. Még az egészségügyi betétjeit is az anyja veszi meg.
2013. febr. 1. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!