Mit lehet csinálni ilyen maradi szülőkkel?
16 éves lány vagyok (17 leszek tavasszal) és úgy kezelnek,mintha valami rab lennék.
Semmit nem engednek meg a szüleim.
Ebből az lett,hogy semmit nem mondok el nekik,az ablakomon profin ki-be tudok mászni(ha nincsenek itthon,rám zárják a bejárati ajtót és elviszik az összes kulcsot),van egy telefonom,amiről nem tudnak,így bármikor tudok telefonálni meg netezni(ha kapok egy rossz jegyet,elveszik a régi telefonomat).
Azt hiszik,hogy csendes és visszafogott vagyok,de mások előtt minden vagyok,csak ilyen nem.Azt akarom,hogy megtudják,milyen vagyok igazából.Mert nem akarok egész életemben egy hülye szerepet játszani.
Mit csináljak,hogy észrevegyék,nem sikerült belőlem apácát nevelniük?
Jól nyomják!
Nekünk 6 évesen megmutatták muterék, hogy hogyan kell ki és be zárni az ajtót, meg hogy hol van a házban pótkulcs, hogyha bármi baj van és belülről este be van zárva az ajtó és esetleg nincs a zárban a kulcs, akkor hova kapjunk hirtelen...
Hát, én azt csinálnám, hogy kimásznék az ablakon, elmennék a dolgomra és a titkosmobilról felhívnám őket, vagy dobnék egy üzit nekik.
Biztos lenne meglepődés.
Előbb-utóbb lebuksz és minden kiderül. Csak az a kérdés, hogy akkor dagadtra vernek, vagy kidobnak az életükből vagy még rosszabb lesz az egész. Illetve az, hogy mi lesz addigra belőled? Egy profi hazudozó szélhámos?
A durván korlátozó szülők gyerekeire jellemző, hogy nagyon durván lázadnak. Ha nincs elég erejük a konfrontálódásra és a nyílt harcra, akkor alattomoban csinálják a dolgaikat.
Mielőtt teljesen eltorzul a személyiséged, jó volna, ha kérnél szaksegítséget. Pl. első körben az ófőtől, aztán tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!