Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítesek! Nagyon elegem van...

Tamaraa.11 kérdése:

Segítesek! Nagyon elegem van már! Mit lehet tenni? Komolyan kikészülök már ettől.

Figyelt kérdés
Szóval egy nagyon már-már idegőrlő kérdésben szeretnék segítséget kérni.Én 19/L vagyok,a barátom pedig 20/F.Van egy 23 éves nővére,aki szabályosan az idegeimre megy.Tavaly októberben elkerült a szülői háztól,egy kb. 1 órányira lévő városba,de minden 2.héten hazajön..Hozzáteszem,hogy a szüleivel minden egyes nap beszél telefonon.. Igazából nem is ez bosszant fel,mert nincs hozzá közöm,és nem is érdekelne az egész,hogyha nem használná ki a páromat.. Amikor hazajön mindig megkéri,hogy vigye el bulizni,majd valamikor hajnalban pedig menjen érte,és vigye haza..hozzáteszem van saját autója.A párom nem tesz semmit,pedig elmondtam már neki jó párszor,hogy nem bírom már ezt.. Mindig azt válaszolja,hogy nem az én dolgom,és ő csak szívességet tesz neki.Márpedig szerintem ez egy undorító dolog,hogy ilyen szinten kihasználja a nővére,ő pedig hagyja.. Nem mellesleg annyira egy primitív,hisztis,kényes nő,hogy ilyet még nem láttam..Ha valami nem tetszik neki,még a sírást is elkezdi. Szerintetek mit tudnék tenni,hogy változozzon a helyzet?

2013. febr. 20. 21:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Vagdosd le a műkörmeit álmában és írd meg egy cetlire a körömhalmok mellé, hogy ha még egyszer csicskáztatni meri a párod, akkor nagyon megbánja. Ez hatásos lesz.
2013. febr. 20. 22:06
 12/23 anonim ***** válasza:
90%

"pont leszarom...csak..."

Nem szarod le. Pont.

2013. febr. 20. 22:12
 13/23 A kérdező kommentje:

Ez a része,hogy mindennap beszél az anyjával nem zavar.

Az a része már igen,hogy ennyiből áll neki az élet,hogy ide-oda furikáztatja magát az öccsével,mert a saját autójával sehova se megy..

2013. febr. 20. 22:14
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
EZt hivjak testveri szeretetnek, osszetartasnak. AMit tenni tudsz, hogy amikor megkeri a parodat, hogy vigye el es menjen erte, s te ott vagy, akkor egyutt kiserjetek es menjetek erte is, ez igy lenne normalis. VAloban merlegelned kell, hogy a parodat eltudod-e fogadni a tulajdonsagaval, szokasaval egyutt, a parod segitokesz, nincs kihasznalva, a testverenek segit, ezt kell elfogadnod.
2013. febr. 20. 22:16
 15/23 anonim ***** válasza:
84%
mondtam már, hogy szánalmas vagy? ha nem, akkor mondom. van saját élete, viszont 2 hetente a tesójával akar lenni. húúúdenagy tragédia. :D baccus, irigyellek a gondjaid miatt. komolyan.
2013. febr. 20. 22:17
 16/23 anonim ***** válasza:
Nem látok különösebb kivetnivalót abban,hogy a saját testvérén segít és néhanap furikázza,főleg,ha buliból piásan nem akar vezetni.A nagyobbik baj az lenne,ha más csajokat kísérgetne ide-oda.A testvéri szeretettel semmi baj nincs,ez még nem a kihasználás rész(szerintem).Ha hiányolod a párod,legközelebb tarts velük te is,kecske is,káposzta is.
2013. febr. 20. 22:21
 17/23 A kérdező kommentje:
Az a helyzet,hogy nincsenek kitudja milyen jó kapcsolatban.. tehát alapból nem állnak közel egymáshoz..és a nővére is csak akkor tudja megtalálni,ha neki kell valami.. a párom pedig rögtön ugrik. Fordított esetben viszont a nővére nem hozná semmilyen buliból sem haza..mert tudom,hogy milyen.
2013. febr. 20. 22:23
 18/23 anonim ***** válasza:

Figyelj, te látod ezt, mi csak tippelhetünk, hisz nem ismerjük őket.

Akármit is írunk, úgy is azt írod, hogy kihasználja a párod. Ez ellen egyedül ő tehet.Ha a párodnak megfelel ez, akkor te nem szabhatod meg neki, hogy hova vigye a testvérét. Főleg ilyen fiatalon nem parádézhatsz a pasidnak emiatt. Más lenne, ha már együtt lennétek hosszú évek óta, lenne közös gyerek, s amiatt hanyagolná el a családját, mert a nővére pattogtatja. De itt nem erről van szó.

2013. febr. 20. 22:29
 19/23 A kérdező kommentje:
Persze,hogy nem erről.. meg nem is az a baj,hogy ó néha napján elviszi bulizni,vagy akárhova.. csak az furcsa,hogy a nővére ebből már rendszert csinált.. mert tudja,hogy öcsike úgyis elviszi mindenhova.Ha viszont a párom kérné a segítségét,biztos vagyok benne,hogy csak hisztizne,és nem kelne fel azért hajnalban,hogy lemenjen érte.
2013. febr. 20. 22:32
 20/23 anonim ***** válasza:
Ilyen testvér is akad.Figyelj,tűrni kell,ebben az esetben el kell fogadnod,hogy ha esik,ha fúj,akkor is a testvére,akin segíteni fog.Ha ezt a másik fél kihasználja,akkor megéri a pénzét,de sajnos ez van.Nálunk-szerintem-ennél is rosszabb a helyzet,én még most tanulok szakmát(20L),párom dolgozik,de az a kis pénz,amit keres,szinte teljes egészében megy a fizetnivalóba és jóformán éhezik.Ha az anyukája nem segítene neki párezer forinttal hetente,nem lenne neki még ennyi sem.Ellenben van egy húga,aki szimplán azzal,hogy,,jó helyre"házasodott,millimos lett...Az férje-azóta elhunyt-életkorát ne említsük.Ő ott ül egymaga a millióin,autói,hatalmas ház,budai villa,minden rámaradt,míg az öccse konkrétan éhezik,és egy forintot nem hajlandó neki adni-de ne adjon pénzt,adna neki egy kiló kenyeret,vagy kínálná meg a főztjéből,de nem.Elnézi,hogy a saját testvére,aki mindig segített neki,egy végtelenül türelmes,jószívű ember,csóró és alig eszik,míg ő ül a pénzén.Most őszintén:erre mit mondjak?
2013. febr. 20. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!