Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem kikészülök, kihez...

Úgy érzem kikészülök, kihez forduljak?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, és egyszerűen elviselhetetlen az édesapámmal a kapcsolatom. Vele, testvéremmel és édesanyámmal élek együtt. Súlyos depresszióval küzdöm már évek óta. A szüleim, de főleg az apám nem ismerik el, h létezik lelki betegség, lelki gyengeség. Szerintük, csak hiszti. Tudni kell, h a szüleim születésemtől fogva nagyon szigorúan neveltek. Kitűnő tanuló vagyok és voltam egész életemben, idén felvettek az ország egyik legjobb egyetemére. Nem iszom, nem dohányzom, amolyan minta gyerek vagyok. De a szüleimnek semmi sem elég. Folyamatosan szidnak, megaláznak, az apám egyszerűen csak sötétnek nevez. Idén például anyummal két napig készültünk apum szülinapjára, én sütöttem a tortát. Majd rosszul állítottam be a kamerát, mikor felvettük az eseményeket, erre elkezdetett velem úgy ordítani, h engem nem érdekel semmi, csak saját magam, az ő szülinapját is lesz.arom. A tortából egy falatot evett és közölte, h túl édes, majd otthagyta. Habár sosem emeltek rám kezet a szüleim, de amióta csak az eszemet tudom folyamatosan óriási lelki terror alatt tartanak. Sosem volt nekik semmi sem elég jó. Ha ötös lett a bizonyítványom, nem megdicsértek, hanem felhívták telefonon a rokonokat, akiket utálnak, h eldicsekedjék, h én jobb vagyok, mint az ő gyerekük. Csak arra vagyok jó nekik, h másoknak dicsekedhessenek, és előadhassák, h nálunk micsoda nagy családi idill van. Soha egyetlen egyszer sem mondták nekem azt, h "szeretlek". Érzelmileg teljesen bezárkóztam, az idegeim nagyon kivannak, nem találok kiutat, még párom sem volt soha, mert félek a szüleimtől. Egyetlen jó dolog az életemben a testvérem, akit nagyon szeretek, és ő is szeret. De még ő sem tud elég szeretet adni nekem. Róla már lemondtak a szüleim, mert hármas tanuló. Selejtnek tartják. Pedig ő sem iszik, drogozik, dohányzik vagy hasonlók. a tanuláson kívül minta gyerek. Ráadásul a szüleim borzasztóan rasszisták, és homofóbok. Gondolkodtam már az elköltözésen, de egyelőre erre nincs lehetőségem, és nincs senki, akihez költözhetnék. Nagyon elfáradtam már, nem bírom, egyszerűen nem bírom ezt elviselni. Kihez/Hova fordulhatnék?
2011. aug. 29. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak. Ha egyetemre mész, nem tudsz a koliban maradni? Nem muszáj hazamenned, esetleg hétvégére elhívhatod a tesódat is. Elhiszem, hogy nagyon nehéz. Nálunk csak apukám csinálja ezt, semmi sem jó amit teszek, és folyton érezteti velem, hogy semmire sem vagyok jó. Az egyetemről sem lehet mesélni neki, mert szerinte az is zéró, pedig jelen esetben a jogról beszélünk, a legjobb mondott bpi jogi egyetemen...Emellett még 2 szakot csinálok, és 1x nem hallottam tóle, hogy ügyes vagy kislányom. Teljesen megértelek. Próbáld meg, tudom, hogy nehéz, de arra törekedj, hogy MAGADnak bizonyíts! Ez előre fog vinni. Ne apudnak, anyudnak, hanem MAGADnak. És ne tőrödj vele akármit is mond. Lehet, hogy csak irigy, hogy Te egyetemre fogsz járni, ő pedig esetleg nem járt. Légy erős, szedd össze magad és mutasd meg, hogy nincs igazuk!!!!!

Szorítok Neked!

23/L

2011. aug. 29. 22:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem tudok koliba menni, mert az egyetem mellett lakom. Pedig bárcsak 300 kmre kéne mennem.
2011. aug. 29. 22:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is csak azt tudom javasolni, hogy valahogy kerülj ki ebből a légkörből, szabadulj fel egy kicsit, albérlet vagy kollégium jó lenne, rájönnél, hogy vannak normális emberek is. Nem csodálom, hogy tönkrementek az idegeid.
2011. aug. 29. 22:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Én már elkerültem otthonról,nálunk is hasonló volt a szitu,bár velem dicsekedni nem tudtak ...

Most az a helyzet,h mióta eljöttem pár éve,már a telefoncsörrenéstől is ökölbe szorul a kezem,de még mindig jobb,mintha otthon laknék..

Azért csak tanulj szorgalmasan,és egyetem után húzz el minél messzebbre.Keress majd állást,esetleg egyetem mellett diákmunka,vagy nyári szünetben és kezdj el előre félretenni pénzt,hogy legyen hova indulnod diploma után.Kitartást kívánok!!!!!

2011. aug. 29. 22:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Próbálkozz meg összehozni egy nagyon jó ösztöndíjat a következő félévre. Nem tudom, mennyit lehet ott kapni, de ha tényleg nagyon jól tanulsz, valószínűleg elég lesz arra, hogy odaköltözhess egy csapat más emberhez egy albérletbe, és legyen mit enned minden hónapban. Ha mégsem sikerülne az ösztöndíj, próbálj szerezni valami diákmunkát egyetem mellett. Heti 2-3 nap munkával már meg lehet élni valahogy, olcsó albérletben, több ember mellett, spórolva a kajával.

Nézd végig a pesti albérlet hirdetéseket, diákmunka lehetőségeket, számold ki, hogy tudnád eltartani magad... UTOLSÓ esetben diákhitel, ha nagyon nem bírod a szüleiddel.

Sok sikert!

2011. aug. 29. 23:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Írj nekem levelet nyugodtan,beszélgethetnék ha szeretnél :)
2011. aug. 30. 06:21
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, megpróbálok vmit lépni, mert tényleg nem bírom. Egy dolog van amiért megpróbálok kitartani, az a tesóm.
2011. szept. 2. 00:40
 8/8 anonim válasza:
sajnálom hogy ilyen s.e.ggfej szüleid vannak, én már rég felakasztottam volna magam ... sok sikert!
2013. júl. 8. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!