Hogy lehetnek egyes szülők ennyire pénzéhesek?
Rokoni családról van szó.
Anyuka-apuka jól keres.
A lányuk nemrég töltötte a 17-et.
Elbeszélgettem velük, de most derült ki számomra, hogy mennyire pénzéhesek.
Elmondásuk szerint a lányukat SEMMIVEL, és SEMMIBEN sem fogják támogatni, ha betölti a 18-at. (ezt a lány nem tudja) Mondván, hogy onnan már nagykorú, és (szó szerint idézem) "ne húzzon le minket pénzzel".
És teljesen azt gondolják, hogy így a jó, a normális.
Még az is felvetődött, hogy egy kicsi "lakhatási díjat" is kérnek tőle, hiába nincs munkája.
És mind ezt teljes meggyőződéssel. A szülők mindenféle puccos helyre mennek nyaralni (a lány nélkül), fogukhoz verik a garast, sőt, egy másik rokon esküvőjére sem voltak hajlandóak eljönni, mert az nekik pénzbe kerül.
Mitől, vagy miért lesz egy szülő ilyen iszonyúan pénzéhes?
Hogyan cs*szhetnek így ki egy gyerekkel? Mert ha nem 18 hanem mondjuk 28 éves lenne aki nem akar dolgozni, akkor még megérteném.
De így egyáltalán nem.
Mit gondoltok? Normális dolog ez?=/
Egyáltalán mitől lesz valaki ennyire pénzéhes?
Hogy ez nem vidéki mentalitás, arra mérget vennék:)
Szerintem gáz ez a viselkedés, nem is értem, hogy gondolhatja ezt bárki. Azért szülnek gyereket, hogyha X éves lesz, akkor bevételi forrás legyen? Lakhatási díj... az eszem megáll. Elvégzett a lány valami iskolát legalább, vagy még a padot koptatja, miközben a "szülei" pénzt kérnének tőle?
Nekem az is érdekes, hogy elmennek nyaralni, a lány meg maradjon otthon. Szánalmas.
Nagy szerencse, hogy nálunk nem áll fenn ez a helyzet. Igaz, én adok haza havonta pénzt (nem sokat, 5000 forintot), de nem azért, mert kérik, hanem mert tudom, hogy jobb helyen van.
"Az én páromnak már 14 évesen megmondták a szülei, hogy menjen el dolgozni"
16 éves kor alatt nem is lehet dolgozni....ráadásul diákmunkával nem lehet egyhamar megteremteni azt a pénzt ami pl a tankönyvekre elég, plusz akkor még fizessen is odahaza?
Én tuti nem hagytam volna szó nélkül...:S Bár sajnos gyerekcsináláshoz nem kell jogosítvány.
Ez köztudott, hogy akit nem iskoláztatnak a szülei, az egész életében segélyen fog élni. Ez általában a buta embereknél van így, akiknek nincsenek érzelmeik.
Akit iskoláztatnak, elindítanak az életben, az sokkal többre viszi. Ezáltal természetesen saját család mellett is tud haza segíteni, ha kell.
Itt egy okos lány, kidobják, majd gyorsan hozzámegy valakihez, hisz nem tudja máshogy megoldani a saját életet. Potyogtatja a gyerekeket, majd segély, talán a férj lelép a ge*ibe. Az okos lány meg depresszióba zuhan, aztán lőttek az unokáknak is.
És ha nem fog tudni elég pénzt keresni, akkor kidobják a lakásból, vagy felajánlják neki hogy vegyen fel náluk valami uzsorahitelt? :)
Biztos meglepődnek majd a szomszédok, ha a szülők fényűző háza előtt fog a saját lányuk hajléktalanként csövezni.
Ezen gondolkodtam én is.
Ahogy elnéztem a diákmunkákat, havonta lehetne keresni 10-15ezer forintot.
Az meg semmihez sem elég, főleg tankönyvekhez nem, nem hogy még "adózzon" is belőle a szüleinek....plusz akkor még kollégium vagy ilyesmi.és akkor még nem is evett.
Komolyan nem értem, hogy a szülők hogyan, vagy mi okból ilyenek...mert önállóságra így biztos nem nevelik a lányukat. Meg arra vannak jobb módszerek is...
Ezt elfelejtettem megkérdezni, hogy ha bevezetnék a "lakhatási díj" szankciót, akkor mi fog történni ha nem tudja fizetni....mert én azt is kinézem belőlük, hogy akkor felírják a tartozást, meg kamatoztatják...
Persze remélem nem lesz ilyen.
A lánynak nem akarom elmondani...nem azért, mert gonosz vagyok, hanem azért mert nem akarok már most háborút a szülők és a gyerek között...
ismerek olyan ma már nénit, akit az anyja 14 évesen kivett a suliból, és elzavarta dolgozni. szegény a 8. osztályt is csak estin tudta letenni. (akkor még lehetett ilyet csinálni, ez a 60as években volt)
aztán szakmát szerzett, felnevelt 2 gyereket egyedül, és mindvégig megállt a lábán. tegyük hozzá, akkor még az állam azért valamilyen módon segítette az ilyen anyákat. bölcsőde alanyi jogon, állami bérlakások, és hasonlók.
ma ugyanezt kb a csodával határos módon lehetne véghezvinni.
szegény lánynak nem lesz könnyű az élete. max ha nagyon opportunista módon gondolkodik, összeszed valami gazdag vén fószert, aztán az egyetem végéig kihúzza vele. vagy melózik, estin diplomázik, és küzd körömszakadtáig. de abba nagyon bele lehet roppanni egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!