Hogy lehetnek egyes szülők ennyire pénzéhesek?
Rokoni családról van szó.
Anyuka-apuka jól keres.
A lányuk nemrég töltötte a 17-et.
Elbeszélgettem velük, de most derült ki számomra, hogy mennyire pénzéhesek.
Elmondásuk szerint a lányukat SEMMIVEL, és SEMMIBEN sem fogják támogatni, ha betölti a 18-at. (ezt a lány nem tudja) Mondván, hogy onnan már nagykorú, és (szó szerint idézem) "ne húzzon le minket pénzzel".
És teljesen azt gondolják, hogy így a jó, a normális.
Még az is felvetődött, hogy egy kicsi "lakhatási díjat" is kérnek tőle, hiába nincs munkája.
És mind ezt teljes meggyőződéssel. A szülők mindenféle puccos helyre mennek nyaralni (a lány nélkül), fogukhoz verik a garast, sőt, egy másik rokon esküvőjére sem voltak hajlandóak eljönni, mert az nekik pénzbe kerül.
Mitől, vagy miért lesz egy szülő ilyen iszonyúan pénzéhes?
Hogyan cs*szhetnek így ki egy gyerekkel? Mert ha nem 18 hanem mondjuk 28 éves lenne aki nem akar dolgozni, akkor még megérteném.
De így egyáltalán nem.
Mit gondoltok? Normális dolog ez?=/
Egyáltalán mitől lesz valaki ennyire pénzéhes?
Ha gazdagok akkor nem értem én sem, tipikus vidéki mentalitás, értem ez alatt, fővárosba származott parasztok viselkednek így, akik kikupálódtak.
Még az lehet, hogy a gyerek nem a sajátjuk, örökbefogadták.
Sajátjuk.
És mint mondtam, anyuka-apuka jól keres.
Ez nem paraszt mentalitás. Paraszt családokban régen is megbecsülték a gyermekeket.
A prolik és cselédek leszármazottjai viselkednek így.
"A szülők mindenféle puccos helyre mennek nyaralni (a lány nélkül), fogukhoz verik a garast,"
Nekem ez a kettő üti egymást. Nem ártana a másik felet is meghallgatni (szülőket).
> Ha gazdagok akkor nem értem én sem, tipikus vidéki mentalitás, értem ez alatt, fővárosba származott parasztok
Szerintem meg pont a tipikus városi korlátolt sznob senkiháziak viselkedése ez.
ma 16:02
Nálam nem üti egymást a 2 dolog. Saját magukra költik a vagonnyi pénzt, de ha a gyerekről van szó, akkor elkezdenek garasoskodni.
"Nekem ez a kettő üti egymást. Nem ártana a másik felet is meghallgatni (szülőket)."
A szülők szokták mesélni, hogy micsoda szigeteken stb. voltak nyaralni 2-3 hétig. Fényképek garmadája, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!