Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám kirakta az ikertestvéreme...

Apám kirakta az ikertestvéremet, azért, mert tegnap bejelentette, hogy meleg. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
Az ikertesóm meleg és nagy nehezen rávette magát, hogy elmondja a családnak, hogy meleg. Ezt egyedül csak én tudtam róla, mert bennem bízik a legjobban és ez fordítva is működik. Apánk legelső reakciója az volt, hogy ő nem hajlandó megtűrni a lakásában egy -ahogyan ő fogalmazott- perverz homokost, ezért összepakolta a ruháit és szó szerint kirakta. Nekem nagyon kellemetlen volt ez a helyzet, mert nekem a családon belül mindenkivel jó a kapcsolatom, de talán a legjobb a tesómmal és próbáltam beszélni apámmal, hogy ne tegye ezt, mert, hogy ez nem jó megoldás, de csak annyit mondott, hogy ha nem tetszik, akkor mehetek én is és hogy örüljek, hogy tesómmal együtt nem dobott ki engem is, azért, mert "falaztam" neki. Tesóm jelenleg a nagymamánál lakik és iszonyat rossz érzés nekem, hogy apám így bánt vele. Szerintetek ki lehet békíteni őket valamilyen módon, vagy halott ötlet az egész? Ti voltatok már hasonló családi helyzetben? Mit tanácsoltok? Nem akarom, hogy tesómnak rossz legyen, de apámat sem szeretném megbántani, mert nem rossz ember, csak a másságot nem tudja kezelni rendesen.

2013. febr. 17. 01:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
92%
Utolsó! Ez a kérdés családi kapcsolatról szólt. A kérdező már korábban is írta, hogy a testvére normálisan viselkedik és nem kérkedik azzal, hogy meleg. Csak a családját avatta be, nem pedig ország világ előtt kürtölte szét. Ha a kérdező segítségért fordult ide, akkor legalább annyival tiszteld meg, hogy a gyűlölködésedtől megkíméled!
2013. ápr. 15. 21:38
 42/61 anonim ***** válasza:
89%

"Nem véletlen hogy a fehérek építették "

azta.. nem csak egy agyhalott homofób vagy, hanem egy mocskos rasszista is. ásd el magad.

2013. ápr. 15. 21:59
 43/61 anonim ***** válasza:
1%
Itt el lehet hallgattatni de a való életben mi hozzuk a törvényeket. Féltek de nagyon az igazságtól...
2013. ápr. 17. 16:49
 44/61 anonim ***** válasza:
100%

A válaszíró 21%-ban hasznos válaszokat ad!

A te gyűlölködésednek semmi köze, ehhez a kérdéshez semmi köze!!!

2013. ápr. 17. 16:52
 45/61 anonim ***** válasza:
100%
ki az a "mi"? ha ilyen rasszisták lennének a világon, még mindig rabszolgatartás lenne.. szerencsére az ilyeneket börtönbe zárják.
2013. ápr. 18. 11:48
 46/61 anonim válasza:
100%

Üdv!

Nem tudom, mennyire aktuális a helyzet, és mennyire olvasod még a hozzászólásokat, de közel 10 éve dolgozom pszichológusként, és eddig azok az esetek, hogy gyermek megszüntette a kapcsolatot a szüleivel (vagy apjával, anyjával) nagyon nagy részben ilyen eredetű volt.

A konzervatív életfelfogás befolyásolhatja édesapádat, de leginkább egy kisebb méretű félelem okozhatja ezt a "homofóbiát" (azért idézőjel, mert ezt nem tartom konkrét fóbiának, ennyi információ alapján, apudnál).

A testvéred valószínűleg soha, vagy nagyon nagy erőfeszítések árán fog megbirkózni azzal, hogy az édesapja elutasítja a nemi identitását. Erről ő nem tehet, így született, kutatások szerint nem a neveltetés, és még a genetika sem befolyásolja nagy mértékben, és ezt apádnak is fel kéne fognia.

Segítségére voltál, amikor mellé álltál. Édesanyád és a nagyanyja is kiálltak mellette, ami biztonságérzetet adott neki, de nehéz megbirkózni azzal, hogy elvesztette előző otthonát, és édesapját.

Sajnos ilyen szituációkban sok befolyásoló tényező áll fent, és nehéz konkrét tanácsot adni, de ha a testvéred nem érzi fontosnak, vagy szükségesnek, értsd: nem akar apjával kibékülni, ezt nem kell erőltetni. Adódni fog még olyan helyzet, amikor esetleg újra összejöhetnek, de ezt senki sem tudja megmondani... Addig is, hagyni kell apádnak feldolgozni ezeket, ha nem tudja, akkor erre nincs megoldás.

Ha valamit kihagytam, vagy szeretnél megkérdni valamit, hagyj egy privát üzenetet!

Dr. S. Mihály

2013. ápr. 18. 15:47
 47/61 anonim ***** válasza:
100%

Mi a helyzet azóta?:)

Olvastam a kommenteket,de sehol nem emelik ki azt,hogy milyen érzés lehet egy fiatalnak(egyetemre jár)akkor olyan 19-22 között lehet,ha hirtelen,kényszerrel kidobják otthonról.

Ilyen korban a legtöbben még szülőkkel laknak,és örülnek,ha a koliból vagy albiból egy normális,otthonnak nevezhető helyre térnek haza.

Az apja ettől megfosztotta a gyerekét.

Szerintem,ha vki pár hónap alatt nem tudja ezt felfogni,azt évekkel sem fog változni,nagy eséllyel ilyen marad.Talán majd a halála előtt rádöbben,hogy elcseszte a családja életét ezzel a magatartással.Nem lepődnek meg,ha a feleség sem tartana ki egy életen keresztül egy ilyen ember mellett.

Legalábbis szerintem biztos keletkeztek olyan érzések az anyában akkor,amik lehet majd évek múlva jönnek felszínre nála,és otthagyja a férjét...

Komolyan a gyereket vállaló pároknak kötelezően vmi tréningen kellene részt venni,ahol elmagyarázzák nekik a dolgokat.Hogy mivel kell számolniuk.Mi történhet velük.

Vagy mire figyeljenek oda.Vagy hogy a gyerekük meleg lesz 10% eséllyel,ha ezt nem tudnák.

De sajnos erre nem lesz soha kezdeményezés,marad a felelőtlen gyerekvállalás:(

2013. dec. 4. 06:00
 48/61 anonim ***** válasza:
80%

Semmit! Az emberi hülyeség nem gyógyítható!

Annyit tudsz tenni, hogy segíted mind lelkiekben és ha tudod és szüksége van rá anyagilag is.

2013. dec. 6. 08:47
 49/61 anonim ***** válasza:
100%

A 17%-os válaszoló mindig ilyeneket ír. Betegesen keresgél az ilyen jellegű kérdések között és mindenhol hangoztatja dogmatikus nézeteit. Félelmetes, hogy milyen nagyszerűen tud megfogalmazni, olyan teóriákat, amikre még a legnagyobb homofóbok se képesek.

Nem kell miatta idegeskedni! Mindig ezt csinálja... igazából még humoros is, ha elvonatkoztatunk.

23 meleg F.

2013. dec. 6. 22:37
 50/61 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem,aki úgy alapvetően nem is kedveli a melegeket,bár igazán az is ostoba,mert fogalma sincs róla,hogy mit jelent ez,csak úgy alapvetően idegen neki ez a dolog,na az sem kezd úgy keresgetni ilyen kérdéseket,hanem leszarja.

Szerintem az ilyenek látensek.

Az tuti,hogy én nem szívesen ismerkednék egy látens meleggel,még ha már el is fogadta magát,mert annak vmi nincs rendben az agyával.

2013. dec. 6. 22:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!