Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám kirakta az ikertestvéreme...

Apám kirakta az ikertestvéremet, azért, mert tegnap bejelentette, hogy meleg. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
Az ikertesóm meleg és nagy nehezen rávette magát, hogy elmondja a családnak, hogy meleg. Ezt egyedül csak én tudtam róla, mert bennem bízik a legjobban és ez fordítva is működik. Apánk legelső reakciója az volt, hogy ő nem hajlandó megtűrni a lakásában egy -ahogyan ő fogalmazott- perverz homokost, ezért összepakolta a ruháit és szó szerint kirakta. Nekem nagyon kellemetlen volt ez a helyzet, mert nekem a családon belül mindenkivel jó a kapcsolatom, de talán a legjobb a tesómmal és próbáltam beszélni apámmal, hogy ne tegye ezt, mert, hogy ez nem jó megoldás, de csak annyit mondott, hogy ha nem tetszik, akkor mehetek én is és hogy örüljek, hogy tesómmal együtt nem dobott ki engem is, azért, mert "falaztam" neki. Tesóm jelenleg a nagymamánál lakik és iszonyat rossz érzés nekem, hogy apám így bánt vele. Szerintetek ki lehet békíteni őket valamilyen módon, vagy halott ötlet az egész? Ti voltatok már hasonló családi helyzetben? Mit tanácsoltok? Nem akarom, hogy tesómnak rossz legyen, de apámat sem szeretném megbántani, mert nem rossz ember, csak a másságot nem tudja kezelni rendesen.

2013. febr. 17. 01:47
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 intrepid ***** válasza:
11%
Azért tudod, valahol apádat is meg tudom érteni. Eddig volt neki egy konvencionális élete, talán valamennyire köztiszteletben is áll, és ebbe a kellemesen langyos pocsolyába belerobban egy ilyen dolog. El tudod képzelni, hogy mit fog hallgatni a haverjaitól, és mit fognak sutyorogni a háta mögött? Egy ilyen dolog miatt, az egész eddig megszerzett tekintélye összedől. Nagyobb szégyen ez rá nézve, mintha a tesód lopott volna. Arra azt mondanák, hogy fiatalság bolondság. Jelenleg ilyen az emberek nagy részének a hozzáállása.
2013. febr. 17. 03:27
 12/61 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem halott ügy... Mennyi idő telt el?

Ki lakik még Veletek, pl. édesanyád mit szól ehhez?

Neked és neki is van annyi beleszólása, hogy lakhat-e ott a tesód!

"elfogadhatatlan és mélységesen primitív ember az, aki így reagál le valamit, ami a saját gyerekének nyilvánvalóan nehéz és fontos."

Egyetértek.

2013. febr. 17. 03:42
 13/61 anonim ***** válasza:
94%

"ebbe a kellemesen langyos pocsolyába belerobban egy ilyen dolog. El tudod képzelni, hogy mit fog hallgatni a haverjaitól, és mit fognak sutyorogni a háta mögött? "

Tudod, ilyenkor mit csinál az Anyukám? Elmondja nekem a szitut, és összeesküszünk, hogy kifele olyan látszatot tartunk, amit mások el tudnak fogadni, hogy ne bántsanak minket.

Nagyon beteges, ha valaki a gyerekét támadja meg a külvilág ellen, és nem fordítva. Ez a teljes szeretetképtelenség bizonyítéka.

Akit szeretsz, avval nem üzletelsz. Nincs "ha Te teljesíted ezt, akkor én adok neked azt". NINCS!

2013. febr. 17. 03:45
 14/61 anonim ***** válasza:
93%
Az, hogy apukádat sokként érte, teljesen megértem. A következményeket viszont nem. Ha valakit szeretek, márpedig a gyerekem mindenek előtt, akkor ezt is el kell fogadjam és továbbra is a gyerekem marad! Támogasd a tesód továbbra is, egy pár hét a nagyinál jót tesz és utána próbáljatok meg apukátokkal beszélni! Csak egy halk kérdés: és anyukád hagyta, hogy kitegye a fiát?!!!
2013. febr. 17. 07:37
 15/61 anonim ***** válasza:
100%

Csak nekem teljesen nyilvánvaló, hogy a kérdezőnek esetleg már nem (velük) él az anyja?

Mellesleg apád primitív ember, lehet, jobb is a tesódnak, de én mentem volna vele, az is biztos.

2013. febr. 17. 07:56
 16/61 anonim ***** válasza:
80%
Abbol, amit leirtal, az tetszik a legjobban, hogy a nagymama befogadta az ikertestveredet. Idös korban szolidarisabb lesz az ember a fiatal csaladtagokkal? Vagy a nagymamad nyitottsaga nem a koraval függ össze? Igy irsz apadrol : ``...nem rossz ember, csak a másságot nem tudja kezelni rendesen...``. Sajnos, ez abbol ered, hogy M.o.-n, föleg videken a homoszexualitast tabukent kezelik. Ugy gondolom, hogy az apatokban az az uralkodo erzes, hogy elrontotta az ikertestvered neveleset. Hogy nem volt jo peldakep. Egy igazi ferfit akart nevelni a fiabol, es MI lett belöle? Sokan meg ma is betegsegnek tartjak a homoszexualitast. A helyzet az, hogy ha egy ferfi a homoszexualitasat nem tudja kielni, akkor sulyos pszichikai problemai szarmazhatnak belöle. Szerintem - a kezdeti sokk utan - jot fog tenni a testverednek, hogy nem egy fedel alatt el a szülökkel. Az elet rendje amugy is az, hogy a gyerekek, ha felnönek, uj feszket raknak. Vajon müködik-e Magyarorszagon önsegitö klub felnöttek reszere? En nemet nyelvterületen elek, es az itteni szülök nagy resze is tanacstalanok, hogy ha megtudjak, hogy a fiuk homoszexualis, ill. ha a lanyuk leszbis. [link] Az elsö lepes az apatoknal az lenne, hogy beszeljetek a temarol. De ö az a tipus, hogy tabu (vagy szamara kenyelmetlen) temakrol nem igen hajlando beszelgetni. Ugy gondolja, hogy amirol nem beszel az ember, az a problema nem is letezik. Ez igy nyilvan nem helyes es egeszseges megoldas. De jogaban all, hogy hallgasson, jogaban all, hogy elküldje a felnött fiat otthonrol. Egyedül egyet nem tud ``elküldeni`` sehova: a sajat lelkiismeretet.
2013. febr. 17. 09:19
 17/61 anonim ***** válasza:
95%

"El tudod képzelni, hogy mit fog hallgatni a haverjaitól, és mit fognak sutyorogni a háta mögött? Egy ilyen dolog miatt, az egész eddig megszerzett tekintélye összedől. Nagyobb szégyen ez rá nézve, mintha a tesód lopott volna"

Undorító, kedves válaszoló! Ez a legnagyobb baj jelenleg Magyarországon, hogy mindig a másik véleménye számít, nem a sajátunk. Mivel az nincs is! A szomszédok fontosabbak a saját gyereknél? Na ne már...

"Az első válaszoló vagyok. Ne haragudj, nem szeretnék tolakodó lenni, de a testvéred hogyan tudta 3 évig titkolni úgy, hogy a szüleitek nem vették észre? "

Én 19 évig titkoltam (ebből kb 7-8, amíg tényleg titkoltam...).

Kérdező: Nem tudom édesanyáddal mi van, de javaslom, hogy költözz te is oda a tesód mellé a nagymamádhoz. Így édesapátok elgondolkodhat rajta, hogy biztos el akarja-e veszíteni a gyermekét, akar-e ilyen hamar és élete végéig egyedül maradni. Remélem így átlátja rövid időn belül, hogy hülyeség, amit csinált...

Nagyon sajnálom, hogy édesapátok ezen a téren ilyen szűk látókörű. :(

2013. febr. 17. 09:43
 18/61 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

A testvérem pénteken mondta el a dolgokat. Anyukánk velünk él és először nem akarta engedni apámnak, hogy kirakja, de aztán anyu úgy gondolta, hogy ebben az esetben lehet, hogy egy kis különlét jobb lesz, hogy apánk fel tudja dolgozni a történteket. Nálunk a nagyszülők váltak el (apai részről) és a nagymama, ahova költöztünk, az apánk anyukája (és 65 éves), akit teljesen megdöbbentett apánk tette. Nagyi elmesélte, hogy a nagypapa nagyon konzervatívan állt hozzá dolgokhoz és például a másságot bűnnek tartotta. Nekem nincs gondom a melegekkel. Ők is emberek. A testvéremmel a kapcsolatunk ez miatt nem lesz rosszabb és nem fogok csak ez miatt elfordulni tőle. Nem bűnöző és nem is megy ki az utcai felvonulásra reklámozni, hogy ő meleg.

"El tudod képzelni, hogy mit fog hallgatni a haverjaitól, és mit fognak sutyorogni a háta mögött? Egy ilyen dolog miatt, az egész eddig megszerzett tekintélye összedől. Nagyobb szégyen ez rá nézve, mintha a tesód lopott volna"

Szerintem ez egy eléggé rossz hozzáállás. Attól, hogy meleg még ő is a gyereke ugyanúgy, mint én. Egyébként, ha gyilkolt volna, sztem az sokkal, de sokkal elítélendőbb, mint az, hogy meleg, pláne úgy, hogy nem reklámozza ezt felvonulásokon.

2013. febr. 17. 09:54
 19/61 A kérdező kommentje:

Kedves # 17 válaszoló!

Anyánk először elkezdett kiabálni apánkkal, hogy ne tegye, de aztán azt mondta, hogy lehet, hogy néhány nap jót tesz külön, hogy meg fel tudja fogni a dolgokat. Ma reggel viszont én is átköltöztem nagymamához, hogy tudjak segíteni tesómnak.

Apám nem nagyon foglalkozik, hogy mit mondanak mások, csak hát eléggé primitíven áll hozzá ehhez a dologhoz, de ahogy őt ismerem egy pár nap, vagy max egy hét múlva kérni fogja, hogy költözzünk haza, mert a családjáért viszont mindent megtenne, még ha nem is mindig sikerül ezt kimutatnia.

2013. febr. 17. 09:59
 20/61 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó testvér vagy, a tesód örökké hálás lesz neked hogy ennyire kitartasz mellette :)

Apád meg remélhetőleg tényleg hazahív benneteket és bocsánatot kér a tesódtól is hogy így viselkedett vele.

2013. febr. 17. 10:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!