Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám kirakta az ikertestvéreme...

Apám kirakta az ikertestvéremet, azért, mert tegnap bejelentette, hogy meleg. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
Az ikertesóm meleg és nagy nehezen rávette magát, hogy elmondja a családnak, hogy meleg. Ezt egyedül csak én tudtam róla, mert bennem bízik a legjobban és ez fordítva is működik. Apánk legelső reakciója az volt, hogy ő nem hajlandó megtűrni a lakásában egy -ahogyan ő fogalmazott- perverz homokost, ezért összepakolta a ruháit és szó szerint kirakta. Nekem nagyon kellemetlen volt ez a helyzet, mert nekem a családon belül mindenkivel jó a kapcsolatom, de talán a legjobb a tesómmal és próbáltam beszélni apámmal, hogy ne tegye ezt, mert, hogy ez nem jó megoldás, de csak annyit mondott, hogy ha nem tetszik, akkor mehetek én is és hogy örüljek, hogy tesómmal együtt nem dobott ki engem is, azért, mert "falaztam" neki. Tesóm jelenleg a nagymamánál lakik és iszonyat rossz érzés nekem, hogy apám így bánt vele. Szerintetek ki lehet békíteni őket valamilyen módon, vagy halott ötlet az egész? Ti voltatok már hasonló családi helyzetben? Mit tanácsoltok? Nem akarom, hogy tesómnak rossz legyen, de apámat sem szeretném megbántani, mert nem rossz ember, csak a másságot nem tudja kezelni rendesen.

2013. febr. 17. 01:47
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
92%

Bár nem ismerem pontosan a családodat, de anyukádnak nem a férjét kellett volna választania. Egy anyának a fia mellett kell állnia, a férj másodlagos.

Apukád meg sikeresen elvesztette az egyik fiát. Nem hinném, hogy valaha bizalommal fog a tesód az apjához fordulni. Lehet, hogy javul majd valamelyest a kapcsolatuk, de apukád ezek után nem várhatja el majd, hogy ha öreg lesz akkor bármiben is segítse. Bár az ember nem azért csinál gyereket, hogy öregként legyen, aki ellássa... ez, csak egy plusz jó, ha úgy nevelte a gyerekét akkor majd öreg korában is szereti fogja a szülőjét. És ezen az alapon apukádnak egy szava se lehet, ha majd később a fia felé se fog nézni. Bár ezt is a homoszexualitás számlájára írná, mert bebizonyosodna számára, hogy a melegek hálátlan emberek.

Ne haragudj kérdező, hogy ilyen szomorú és rossz dolgokat írtam, de ez egy szomorú és rossz szituáció. Én elhiszem, hogy apukádnak ez nagyon kellemetlen dolog, de rá kellene ébrednie, hogy nem ő van a középpontban, ez nem róla szól, hanem a fiáról. A tesód meg egy bátor ember. Támogasd őt, legyél mellette! Sok sikert nektek!

23 meleg F.

2013. febr. 17. 10:15
 22/61 A kérdező kommentje:

# 22 válaszoló!

Nem érzem, hogy ezzel az én életemet tönkre tette volna. Ettől még a testvérem marad és nem fogok tőle elfordulni azért, mert más a nemi hovatartozása.

2013. febr. 17. 12:25
 23/61 anonim ***** válasza:
98%

22-es, te tényleg ilyen sötét vagy? A családja előtt fedte fel a nemi hovatartozását, nem az utcán kürtölte szét! Minek tartotta volna titokban? Ha egyszer lesz egy komoly párja és családot szeretnének, akkor őket is rejtegesse a saját családja, rokonai előtt?

Az ő élete, az ő párja. Természetes hogy felvállalja. A Kérdező is írta hogy egy teljesen normális életet élő srác, nem az utcán vonaglós fajta.

Minden joga megvan a normális élethez és ahhoz is hogy a tulajdon apja normálisan reagáljon a fia bejelentéséhez. Sajnos nem helyesen cselekedett az apa, de legalább a testvére igen.

2013. febr. 17. 12:29
 24/61 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy ha valakiről kiderül, hogy meleg mindenki egyből a melegfesztiválon villongó ri*anconkra gondol. Az én testvéremről senki nem mondaná meg, hogy meleg. Kevesen is tudják ezt róla. Nem öltözik női ruhába és nem sminkeli magát, egyedül a haját festi, de nem egy hetero fiút ismerek, akik festetik a hajukat.
2013. febr. 17. 12:40
 25/61 anonim ***** válasza:
98%

A 21%-os emberrel nem kell foglalkozni... minden ilyen kérdésnél ott van és írogatja a demagóg süketeléseit. Nem épelméjű, nézzük el neki!

23 meleg F.

2013. febr. 17. 12:57
 26/61 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nagyon rendes tőled ,hogy így aggódsz a családodért,látszik az is,hogy nagyon szereted a tesódat.

Abban úgy vélem igaza van anyukádnak,hogy talán jót tesz apukádnak,ha egy ideig a nagymamánál marad a testvéred,mert így talán könnyebb lesz neki megemészteni a dolgot. Ugyanakkor idővel be kell,hogy lássa,hogy ez egy olyan dolog amin nem tud változtatni,és el kell fogadnia mert a tesódnak sem könnyű és szüksége van egy összetartó,szerető családra aki mellette áll és ahol nem kell letagadnia önmagát.

Szerintem rendeződni fog a helyzet,próbálj meg beszélni apukáddal,mondd neki,hogy megérted,hogy nem könnyű beletörődnie,de ,hogy a tesódnak is nehéz,és hogy nem változott semmi attól még ugyanúgy a fia marad és hogy hiányzik a tesód és szeretnéd ha hazajönne. stb.

Apukád szereti a fiát,csak nehéz feldolgoznia ezt a hírt,főleg ha világéletében konzervatív volt a gondolkodása.

kitartás!:)

2013. febr. 17. 13:10
 27/61 anonim ***** válasza:
68%
minek ilyen embernek gyerek? :/
2013. febr. 17. 13:30
 28/61 anonim ***** válasza:
81%
19: Egyébként meg a testvéredet jogilag birtokviszony köti a lakáshoz, tehát nem lehet kidobni. Látod, még a társadalom és a jogrendszer is több gondoskodással viseltetik iránta, mint apukád. Reméljük, ez csak átmeneti harag nála, és néhány napon belül rendeződik az eset.
2013. febr. 17. 17:46
 29/61 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók, érdeklődők!

Mivel éjjel nem nagyon tudtam aludni, ezért úgy gondoltam, hogy én is átköltözök nagyihoz és a testvéremhez. Délután hazamentem, hogy szülőkkel is beszéljek és mindketten teljesen maguk alatt vannak. Anyám azért, mert elköltöztünk mindketten, apám pedig azért, mert most jött rá, hogy mit is tett a fiával. Tesómmal úgy döntöttünk, hogy egyelőre még, akkor is maradunk egy ideig, ha apánk hívna, hogy menjünk haza. Tesómnak fel kell még ezt dolgoznia, hogy a saját apja elküldte otthonról, bár ő is szereti és tiszteli apánkat, de ehhez idő kell.

2013. febr. 17. 20:00
 30/61 anonim ***** válasza:
100%
oké, majd írd meg, rendeböttek e a dolgok.
2013. febr. 17. 21:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!