Nem elég indok, hogy nincs pénzünk?
A családom egyre többször nyaggat a gyerekvállalással. Nem értik meg, hogy egyetlen kifogásunk van ellene, ez pedig, hogy nincs rá pénzünk.
Albérletben lakunk, minimálbérre vagyunk bejelentve, ebből ki lehet számolni, mennyi gyedet kapnék. Ha én kiesnék a munkából, a párom fizetése rámenne az albérletre és a számlákra. Anyukám szerint ez nem az igazi indok, mert ő is milyen szegény körülmények között született, és mégis ember lett belőle.
Én ezt nem tudom elfogadni. Jelenleg egy használt babakocsira nincs elég félretett pénzünk, és olyan kicsi a lakás, hogy nem tudnánk hova beállítani a kiságyat. Szerintetek tényleg én vagyok az önző? Azt gondoltam, felelősségteljesebb vagyok, mint akik a semmire szülnek, de ezek szerint nem. Jobb lenne anyám nyakán élősködni? Akkor meg az lenne a baj. Ti hogyan vélekedtek erről a kérdésről?
Szomorú (és jogos!) azon sopánkodni, hogy kevés a jövedelem a gyerekvállaláshoz. Senki normális ember nem akarja nyomorban felnevelni a gyermekét.
Fura módon a legszegényebb népeknél nem probléma ez, védekezni sem tudnak, és jönnek a gyerekek. Rossz esetben a kukában végzi.
A gazdagabbaknál más a probléma, a karrier, és az alakváltozás réme a gát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!